aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2017-03-07 09:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atnāca jaunais elektrum rēķins, nudien, tīri par elektrību es maksāju aptuveni 13-14 EUR (ar PVN), bet ar visiem pārējiem sūdiem summa pieaug līdz 32,70 EUR. es nesaprotu, pirmkārt, kāpēc šādu lietu, kas ir prasta izspiešana, vienkārši pieņem bez apšaubīšanas (nu tas jau skaidrs, ka daudzi zvana un sūdzas, un dažādos veidos norāda, ka this is not fine, bet nekādu sistemātisku protestu taču nav bijis, vai ne? kaut vai manabalss.lv akcija? tuvojas vēlēšanas, šobrīd vismaz daži ir ieinteresēti izlikties, ka viņiem rūp), bet otrkārt, ko es varu darīt, lai atkratītos no tām visām papildus parazītiskajām izmaksām? un treškārt, vai kāds ir iedziļinājies un vai tas jaunais tet pakalpojums no Lattelecom būtu kaut drusku labāks?

nē, nu, protams, ir labāk jebkurā gadījumā, ņemot vērā to, ka elektrums uzskatīja, ka mans izlīdzinātais maksājums ir 50 EUR un es vēl viņiem esmu parādā 127 EUR par pagājušo periodu. uz tāda fona 32 EUR rēķins, protams, ir progress, taču vienalga liekas ļoti, ļoti, ļoti neadekvāti.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2017-03-07 10:50 (saite)
vilibaldim ir kkāds cits piegādātājs, cena atkarīga no biržas cenas un pasaka kad ir lētāk, piemēram, mazgāt drēbes u.t.t. tu viņai pajautā, neatceros kā sauc. kkādi zviedri laikam

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2017-03-07 10:58 (saite)
latvenergo ir tas pats - dinamiskais tarifs, biržas cena un lētākas cenas vakaros un brīvdienas (ja ir viedskaitītājs).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-03-07 11:03 (saite)
aha, ja? man šobrīd ir universālais, ja es pārietu uz dinamisko, tas būtu lētāk? jo tīri par patēriņu man ir 13.10 EUR (ar PVN) šomēnes, citus mēnešus jau būtu mazāk, bet tās summas pa virsu jau nemainās atkarībā no tarifa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-03-07 11:05 (saite)
es neko nezinu par maziem patēriņiem, man patēriņš ir LIELS (elektriskā apkure, boileris n šit), man dinamiskais ir ļ. izdevīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-03-07 11:10 (saite)
ahā, skaidrs, es ielūkošos šajā, paldies! kā saka, santīmus nekrāsi, pie lata netiksi, visas ietaupītās kapeikas skaitās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]marle
2017-03-07 16:24 (saite)
Draugi diezgan daudz ietaupīja, piespraužot boilerim elektrības padeves taimeri. Viņiem bija uzregulēts, lai 5os no rīta sāk sildīt un 7os izslēdz, un ar to pietika diviem cilv. dušai un vēl līdz vakaram saglabājās mēreni silts ūdens traukiem u.tml. Protams, atkarīgs no lietošanas paradumiem, ja vajag karstu ūdeni jebkurā diennakts laikā, tad tas īsti neder.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2017-03-07 20:53 (saite)
jā, nu kā te saka, dinamiskais ir izdevīgāks par uni, jo tu maksā pēc fakta nevis par kaut kādu mistisku vidējo, kuru cilvēki paši neizkontrolē, jo nepiefiksē rādījumus. arī cena par kWh ir mazāka nekā tam nemainīgajam tarifam.
bet dramatiski lētāk nav, par februāri man ir 0,136€/kWh + 1,50€ par pieslēgumu. paskatījos, ka tet cena ir 14+ centi, tātad man nav izdevīgi.
ja grib tik smalki lietot elektroenerģiju, ka lētajās stundās lieto vairāk, dārgajās mazāk, tad ir nepieciešams viedais skaitītājs, kas nemitīgi fiksē un pārsūta tavu patēriņu operatoram (un tādējādi papildus lieto elektrību, muahaha. maz, droši vien). nezinu gan kā tādu viedo dabūt pēc paša vēlēšanās, neesmu interesējusies. šur tur ST paši tādus liek, mums tikko nomainīja skaitītājus, bet uzlika jaunus parastos elektroniskos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?