aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2016-01-15 08:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
katram, kurš saka, ka sievietes (režijā) un people of colour netika nominēti oskariem šogad, jo neviens no viņiem neuztaisīja ko tādu, kas ir nominācijas vērts, man gribas prasīt, tu esi stulbs vai izliecies.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]deloveja_kundze
2016-01-15 09:19 (saite)
zinkā, katram jau ir tās savas mīļākās apdalītās filmas, bet es šajā gadījumā tevi sūtīšu uz vulture, kas smuki apkopo arī daudzas filmas un tēmas, kas, manuprāt, arī trūkst. http://www.vulture.com/2016/01/oscar-nominations-the-big-snubs-and-surprises.html
es, piemēram, nedomāju, ka straight outta Compton ir lieliska filma, bet tā ir ļoti aktuāla un ļoti sociāli nozīmīga filma, un, ņemot vērā, ka tas ir Oskaru jājamzirdziņš..

bet mana lielākā problēma ir ne ar konkrētām apdalītām/neapdalītām filmām, bet ar to, ka es pēdējos pāris gadus pamatā pulcējos pa īsfilmu un nekomerciālā kino festivāliem, kur talants plūst pāri malām neatkarīgi no dzimuma, vecuma, ādaskrāsas, un neviens neiedomājas, piemēram, Oberhauzenas konkursa izlasi un apbalvotās filmas vērtēt pēc šādiem kritērijiem. jo viņi un viņas tur ir - tiek parādīti visādi stāsti, attieksmes un komentāri par dažādām grupām aktuālām problēmām. un uz tāda fona tas, kāds white men whining fest nu jau ir oskari, šausmīgi lec acīs. it sevišķi tad, ja cilvēki sāk kladzināt apkārt, ka jā, nu, tas ir tāpēc, ka sievietes un people of colour ir mazāk talantīgi. nē, nav. tas ir tāpēc, ka viņu stāstiem tiek pievērsta krietni mazāka nozīme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2016-01-15 09:59 (saite)
Man personīgi Oskari vairāk ir krituši acīs tieši ar to, ka tie nereti mēdz tikt piešķirti visādiem komerciāliem sūdiem (atceros, kā savlaik n-tie Oskati filmai "Shakespeare in Love" manī izraisīja reālu sašutumu).

Bet no veciem baltajiem perdeļiem laikam jau arī ir grūtu prasīt, lai tie sāktu baigi interesētos par sievietēm un ne-baltajiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-01-15 10:11 (saite)
oi, tas Shakespeare in Love ir tāds.. melnais caurums tajā visā. nezinu, kas viņiem uznāca.
bet jā, kā jau es augstāk komentēju, ir daudz līdzību starp katoļu baznīcu, kas ievēl pāvestu, un Akadēmiju, kas piešķir Oskarus - vismaz ādas krāsas, vecuma un dzimuma ziņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2016-01-15 11:01 (saite)
Gladiators jau ar nebija daudz labāks. Arī indiešu pelnrušķīša stāsts (Slumdog Millionaire) neaizkustināja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2016-01-15 22:42 (saite)
Bet kuru konkrētu filmu tev tur trūkst? (neņemot vērā vajadzīgas/nevajadzīgas tēmas, jo tēma viena pati bez laba izpildījuma kino ir štrunts)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?