aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
zinkā, katram jau ir tās savas mīļākās apdalītās filmas, bet es šajā gadījumā tevi sūtīšu uz vulture, kas smuki apkopo arī daudzas filmas un tēmas, kas, manuprāt, arī trūkst. http://www.vulture.com/2016/01/oscar-nominations-the-big-snubs-and-surprises.html
es, piemēram, nedomāju, ka straight outta Compton ir lieliska filma, bet tā ir ļoti aktuāla un ļoti sociāli nozīmīga filma, un, ņemot vērā, ka tas ir Oskaru jājamzirdziņš..

bet mana lielākā problēma ir ne ar konkrētām apdalītām/neapdalītām filmām, bet ar to, ka es pēdējos pāris gadus pamatā pulcējos pa īsfilmu un nekomerciālā kino festivāliem, kur talants plūst pāri malām neatkarīgi no dzimuma, vecuma, ādaskrāsas, un neviens neiedomājas, piemēram, Oberhauzenas konkursa izlasi un apbalvotās filmas vērtēt pēc šādiem kritērijiem. jo viņi un viņas tur ir - tiek parādīti visādi stāsti, attieksmes un komentāri par dažādām grupām aktuālām problēmām. un uz tāda fona tas, kāds white men whining fest nu jau ir oskari, šausmīgi lec acīs. it sevišķi tad, ja cilvēki sāk kladzināt apkārt, ka jā, nu, tas ir tāpēc, ka sievietes un people of colour ir mazāk talantīgi. nē, nav. tas ir tāpēc, ka viņu stāstiem tiek pievērsta krietni mazāka nozīme.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?