aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2015-04-21 21:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:daily rant

nu tad par aktuālo
gribētu uzrakstīt vēstulīti visiem saviem mīļajiem/vājprātīgajiem katoļiem un citiem par to, lai man parāda kaut vienu, kuram Papardes zieds ir ''licis nodarboties ar seksu,'' kā tas tagad izskan.

atvainojos, protams, par savu haosaino rant'u, bet tikumība my ass, neatceros pēdējo reizi, kad biju šitik dusmīga par kaut kādiem ierosinājumiem, jo man ir grūti noticēt, ka es tiešām dzīvoju valstī, kur ir tik stulbi iedzīvotāji. newsflash, bērni arī nodarbojas ar seksu, mēs bērnībā spēlējām dakterīšos, tas gan nebija sekss, protams, bet tās bija stipri seksuālas rotaļas, kurās visi iesaistījās pat bez ļauno liberastu palīdzības, un, kad man bija 12, man bija pirmais boifrends, kuram bija 18, un tās attiecības ļoti nebija ok, lai neteiktu vairāk, tur, par laimi, nebija seksa, par laimi, jo es tam noteikti nebiju gatava, bet tur bija tāds fizisks kontakts, kuram es vienalga nebiju gatava un kas, retrospektīvā skatoties, bija manis fiziska izmantošana, un es turpinu domāt, ka varbūt, ja manā apkārtnē būtu bijusi labāka, drošāka un draudzīgāka attieksme pret seksu, es, pirmkārt, nebūtu tādās attiecībās nokļuvusi, es nebūtu arī nokļuvusi daudzās citās attiecībās, kas balstījās uz manas nedrošības izmantošanu, un man nebūtu radies tāds riebums un traumas, kuras pārvarēšana prasīja daudzus gadus un lielus ieguldījumus psihoterapijā.

there, I said it, laikam beidzot sapratu, kāpēc man tie debilie tikumības ierosinājumi tik ļoti uzdzen asinis: pārāk ļoti atgādina visas tās problēmas, ar kurām es saskāros, kad augu un pieaugu, un pieļāvu brutālas kļūdas, no kurām būtu varējusi izvairīties, ja kāds man būtu pateicis tiešākā tekstā, ka hey guurl you're just fine and do whatever you want. nevis kuškuškuškuuuuššš seksa nav, iekāres neeksistē, vīrieši tev nekad neuzmāksies, un, ja uzmāksies, pati vainīga, un sekss ir labs, ja to dara mamma un paps, bet nevienā citā kontekstā.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]deloveja_kundze
2015-04-22 18:26 (saite)
es ar šo domāšanas veidu esmu ļoti labi pazīstama, esmu ne tikai kristīta, bet arī ļoti aktīvi darbojusies baznīcā, bet bet bet vienmēr esmu saskārusies ar to, ka šādi cilvēki ir minoritāte. nu tie, kas tev tiešām acīs teiks, ka esi grēcīgs, viņiem rūp tava pestīšana, tāpēc tev izknābs acis, lai mazāk grēko. lielākoties visi kristieši, kurus pati pazīstu, ir sakarīgi, jēdzīgi cilvēki, kuri dzīvo, komunicē un aktīvi iesaistās arī citās aktivitātēs, kas nav tikai baznīcas aktivitātes - tomēr 21. gadsimts. pat mani vecāki, kas ir ļoti stingri katoļi, skatās Midsomeras slepkavības un citas lietas, kas, stingri ņemot pēc priekštatiem, ir apgrēcīgas. un tāpēc mani tik ļoti šokē šis te tikumības marazms, jo liekas - nu kurš gadsimts, cilvēki mīļie. visur it kā normāli cilvēki, pat pieņem un nemet no baznīcas ārā neprecētas sievietes, kurām pēkšņi uzrodas bērni, bet, redz, par šitādu tikumību tik ļoti saspringst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2015-04-22 18:41 (saite)
Pilnīgi pieņemu, ka katoļticībā ir zināmas atšķirības nekā WASPīgajā protestantismā ar viņu uzsvaru uz atdzimšanu no augšienes. Ja ļoti nemaldos, katoļticība ļoti daudziem cilvēkiem ir drīzāk kaut kas līdzīgs nācionālajai identitātei (nepilnīgs salīdzinājums, bet labāku nemāku izdomāt) -- mana dzimta bija tāda, es par tādu esmu piedzimis, es tāds esmu, tā ir neatņemama mana sastāvdaļa. Es arī, piemēram, sevi uzskatu par latvieti un pat par nācionālistu: cītīgi kopju latviešu valodiņu, nēsāju atslēgu ķēdes karoga krāsā un svinu 18. novembri, tāpēc, ka tā ir manas identitātes sastāvdaļa. Tai pat laikā tas man netraucē uzskatīt Jāni Iesalnieku par galvā sistu cilvēku, kas pasludinājis savu slimo latvietības izpratni par vienīgo pareizo -- un es pilnīgi mierīgi spēju no viņa norobežoties.

Bet no augšas piedzimušajiem kristiešiem tas tā nav. Tas nav kaut kas tāds, ar ko tu esi piedzimis; tā ir tava apzināta izvēle, personīgs pārdzīvojums. Ja šīs apzinātās izvēles nav bijis, tad tu neesi kristietis. Tādēļ tur daudz retāk ir sastopami tādi ticīgie, kas uz baznīcu aiziet Ziemassvētkos un Lieldienās, bet pārējā laikā, piemēram, dzeŗ, pīpē, nodarbojas ar seksu pirms laulībām UN par to īpaši nepārdzīvo. Ja kāds atkrīt no baznīcas (kā Jūspadevīgais), viņš uz viņu vairs neiet arī Ziemassvētkos. Ja kāds iet uz baznīcu, viņš tic tam, ko tur māca. Un, ja arī viņš šad tad uzpīpē, iedzeŗ vai nokniebjas, oh, lemme tell you -- viņš to drausmīgi pārdzīvo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]komentaarietis
2015-04-22 19:45 (saite)
Šausmas, ne, ir 21. gadsimts un ir cilvēki, kas katru svētdienu iet uz baznīcu un turklāt vēl tic, un nedzer, nepīpē, un kas tur vēl. Ārprāts, kāda tumsonība!
Let me tell you some truth - kristieši ir, bija un vēl būs ilgi te uz palikšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2015-04-22 21:05 (saite)
Ej izgulies, tev acīmredzami ir uztveres problēmas, varbūt pāries.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]komentaarietis
2015-04-22 21:17 (saite)
Jā, es vienkarši sakāpināti uztveru to, ka vēl joprojām 21. gs. ļaudis mēdz neinformēti piepisties kristietībai. Blaknes sakāpinātībai attiecīgi ir uztveres traucējumi, pārsteidzība, utt, vārdu sakot, emocijas sit augstu vilni

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2015-04-23 09:45 (saite)
Izgulējies? Tad pateikšu vienu šausmīgi vienkāršu lietu, kas tomēr tava vecuma jauniešiem ir milzīgs atklājums. Esi tik laipns, pacenties ielāgot -- būs vieglāk dzīvot gan tev, gan citiem.

Proti: tu neesi pasaules naba. Visa pasaule negriežas ap tevi, un tu neesi tas viedais visas pasaules pārlūkotājs, kas visu zina un saprot. Ir gan iespējams, ka tu esi uzbūvējis pats savu pasaulīti, kas tik tiešām griežas ap tevi, kur tu visu saproti un kur visi parējie ir kaut kādi nelgas, jo gluži vienkārši viņi nekā nesaprot no tavas iedomu pasaulītes. Bet tad atgādināšu, ka tava iedomu pasaulīte nav tas pats, kas apkārtējā pasaule.

Tāpat tas nav nekas ūnikāls. Šitādi te hormonu vētru un celibāta mākti jaunieši, kuŗus nesaprot apkārtējā pasaule, ir sastopami jo biezā slānī, par vienu artavu var dabūt divus šādus zvirbuļus un vēl mazliet. Ja sanāks, paaugsies un pāries. Ja nesanāks, visu mūžu tāds var palikt, un tas ir bēdīgi. Jaunībā to var norakstīt uz degsmi; pieaugušā vecumā tas pāraug par paša aprobežotības izraisītu naidu pret visu un visiem.

Paturot šo vienkāršo patiesību prātā, lietas kļūst daudz skaidrākas. Piemēram, tev ir teikts, ka kristiešus Jēzus dēļ vajās -- un tad tu savā augstprātībā jebkādus iebildumus tev skati bezmaz vai kā vajāšanu. Neļaut kristiešiem diskriminēt citus -- tā nav vajāšana. Izklāstīt kristiešu uzskatus nav "neinformēta piepišanās" (protams, ja vien tu neuzskati, ka tādas lietas kā grēka atziņa un nožēla kristietībā nepastāv.) Apšaubīt kristietību -- tā nav vajāšana. Pat Bībelē ir mudināts pārbaudīt visu, lai paturētu to, kas labs.

Ārpus tavas ērtās pasaulītes, kur tik jauki ir raudāt sev pašam uz pleca, ir īstas kristiešu vajāšanas. Ir vietas, kur kristiešiem par to vien, ka viņi ir kristieši, griež nost galvas. Viņiem tie Jēzus vārdi par svētīgo vajāšanu nav vis iegansts pašiem izmālēties par svētmocekļiem, bet gan apsolījums, ka viņu briesmīgās nāves nav veltīgas. Kaut kā nepamet sajūta, ka šitā te vaimanāšana par "vajāšanu" ir, maigi izsakoties, necieņa pret tiem kristiešiem, kuŗus tik tiešām vajā.

Palasi arī tu Evaņģēliju. Ir ļaudis, kas tur izlasa par pazemību un tuvākā mīlestību, nevis augstprātību un to, kā brāļus vajag saukt par ģeķiem. Kazi, varbūt tu ar tur ko tādu vari saskatīt.

Viss, paldies. Ja gribi kārtējo reizi pavemt, vari necensties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?