aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2014-04-25 11:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:lētucis, pilsēta

Tas, protams, ir lieliski, ka delfos rakstā par 4 promiļu pārdošanu tiek izmantotas Līvas viedtālruņa bildes no mūsu vizītes, bet pats fakts ir ļoti, ļoti bēdīgs. Mans jaunais somu interneta draudziņš sūdzējās par to, ka pirms kādiem 20 gadiem Somija esot kļuvusi par ļoti garlaicīgu vietu - no tādas Kaurismaki vides ar nošņurkušiem cilvēkiem un noplukušām, bet varbūt kaut kādā mērā patiesākām, dzīvēm un attiecībām uz tādu izteikti eiropeiski nogludinātu vietu. Tas, ka ''Sniedziņš'' ir aizvēries, ''Pēdējā cerība'' jau kādu laiku arī ir ciet, un nu jau arī ''4 promiles'' iet pa skuju taku, man liek domāt par to, ka Rīgā notiek kaut kas līdzīgs. Ņemot vērā arī to, ka pamazām paliek arvien grūtāk centrā atrast autentiskus bārus, kas nav rajona ģimenes kafejnīcas ar bezmaksas wifi, man reizēm sāk palikt bail, ka drīz arī mēs būsim pagalam garlaicīgi.


Kamēr vēl ir ''Jumis'', drošvien nav ko satraukties. Bet gribētos, lai tomēr būtu vairāk tādu vietu kā ''Jumis''.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusais_okeans
2014-04-25 12:11 (saite)
Šorīt lasīju vizītes aprakstu un sajūsminājos

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2014-04-25 14:18 (saite)
paldies! mums arī patika 4 promiles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ziema
2014-04-25 12:55 (saite)
Rīga nav Latvija. Pat ja Rīgā aizvērsies pēdējais gaģušņiks (kas maz ticams, domāju, ir daudz tādu, par kuriem jūs vnk nezināt, jo viņi ir mikrorajonu pagrīdē), citas Latvijas pilsētas ar viņiem būs pilnas vēl gadu desmitiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2014-04-25 14:20 (saite)
Rīga ir Latvija, bet citādā veidā, protams :) man vienmēr licies, ka tieši rīgā šādām vietām ir jābūt, jo Rīga tomēr ir vienmēr bijusi kontrastu pilna pilsēta. tas, ka šādi gaģušņiki sāk pazust, tomēr parāda to, ka tāds gentrification process pie mums notiek un pamazām pazūd tā interesantā pilsētas daļa. tā no centra uz mikrorajoniem un tad uz laukiem, tas ir diezgan bēdīgs liktenis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ziema
2014-04-25 14:33 (saite)
Nebūšu še populāra viedokļa turētāja – man tomēr labāk patīk, ka kļūst arvien vairāk vietu, kur daudzveidīgi paēst un, jā, iedzert arī zelmeņu smūzijus un citas izvirtības. Ja tas notiek uz dzertuvju rēķina, man sirds nekādi nesāp. Piedod :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2014-04-25 15:02 (saite)
man arī patīk tas, ka parādās vietas, kurās izvēle nav tikai starp vistu, liellopu gaļu un cūkgaļu. bet es nedomāju, ka tas notiek uz dzertuvju rēķina, jo tās dzertuves jau paliek dzertuves, tikai daudz garlaicīgākas. nu, tur YOLO, B52, kaut kas uz to pusi - visnotaļ vienveidīgas vietas bez rajona sociālās dzīves uzturēšanas funkcijas. es negribu izklausīties sentimentāla, bet man liekas, ka ir svarīgi, ka pilsētā ir dažādas šādas iespējas - gan zelmeņu smūziji, gan padomju ēstuves, gan hārdkōr gaģušņiki un garlaicīgi eiro bāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ziema
2014-04-25 15:54 (saite)
Bet skaties, paaudzes mainās un tendences līdz ar to. 4 promiļu ilggadējā klientūra kļūst arvien mazskaitlīgāka un maksātnespējīgāka, bet jaunāka gadagājuma alkašiem uz turieni iet ņeaļo, jo ir YOLO un B-52. Un tieši jaunāka gadagājuma alkaši tomēr ir paaudze, ar kuru saistās arī zelmeņu smūziju ienākšana. Tā ka netieši, bet uz dzertuvju un cita novecojuša kolorīta rēķina mēs dabūnam kūpinātu tofu. Viss godīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]malfor
2014-04-25 13:04 (saite)
es zināju, ka reiz kļūšu par atzītu fotomākslinieci

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2014-04-25 14:20 (saite)
drīz varēsi taisīt savu personālizstādi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nistagms
2014-04-25 15:39 (saite)
jau esi kļuvusi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2014-04-25 20:42 (saite)
Nav tik traki, Maskačkā joprojam ir daudz gaģušņiku, kur, ja gribēsi 50 gramus Melnā balzama, bufetčica ies kaut kur palīgtelpās un prasīs Koļanam, kas tas tāds, lai pēc tam atgrieztos ar pasen atkorķētu un ļoti noputējušu pudeli rokā.
4 Promiles jau bija kļuvušas pārāk popsīgas.:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?