ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-09-06 00:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pie kā mēs palikām?
Pie ``senajām civilizācijām``

OK, ir zināma virkne ļoti senu kultūru, par to nav strīda.

Jautājums ir par to vai varētu būt pastāvējušas kultūras kuras zināšanu līmenī ir salīdzināmas ar pašreizējo.

Pamata problēmas primāri ir apmēram 2:

1) Ja senatnē uz zemes būtu izdarīti kodolsprādzieni, mēs to zinātu pēc izotopu signatūras
2) Ja senatnē būtu zondēts vismaz mēness, tad mēs tās zondes tagad tur atrastu, jo tur nav atmosfēras kas korodē materiālus.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-09-07 01:04 (saite)
Tā jau ir meinstrīm informācija. Vēlākās piramīdas ir vairāk neliela izmēra kleķa bluķu krāvumi, nekā būves, kā dēļ salīdzinot ar vecajām, slikti saglabājušās un mūsdienās vairāk izskatās pēc dabiskiem pauguriem. Kā saprotu, tad skaidrots tas tiek ar vienkārši vairs negribējās būvēt labi un tā.

Bet vēl labāks piemērs būtu apskatīt Puma Punku vietni Bolīvijā, kas salīdzinājumā ar tradicionālajiem inku ražojumiem ir pilnīgi neiederīgi, pie tam paši indiāņi arī, cik zināms, nav neko par tā izcelsmi zinājuši un uzskatījuši par "eilieņu" lietām. Tur laikam ir labākie piemēri no izstrādājumiem, kas pilnīgi neitrālam un par arheoloģiju neko nezinošam mūsdienu cilvēkam, uzreiz liks nodomāt par frēzēm un zāģiem, nevis pērtiķcilvēkiem, kas dolbījuši akmeni ar vāli. Liela daļa no saitā atrastajiem objektiem pat neizskatās pēc estētiski ornamentāliem, bet vairāk kā detaļas vai kluči no dīvaina lego.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-09-07 08:10 (saite)
WTF, kurš tad te postulē "pērtiķcilvēkus-dolbītājus"? Gan Ēģiptē, gan Bolīvijā pie vietējiem projektiem strādāja augsti kvalificēti sava laika inženieri un amatnieki un par viņu izmantototo aprēķinu un metožu specifiku mums tiešām droši vien vēl tiešām pietiekami daudz, kas nav uzzināts.

Tas, kas man šķiet nonsenss, ir tēzes par "daudz senākajām kataklizmās bojā gājušajām civilizācijām" (tas šoreiz [info]3koma14vs007 lauciņā) vai jebkādi mājieni uz kaut ko pārdabisku vai ārpuszemes izcelsmes (ne obligāti mūsu komentāros pieminēti, bet ļoti populāri gan presē, gan internetos). Pārējais, savukārt, ir "tikai" atjautīga tā laika zināšanu, materiālu un darbarīku izmantošana un tās noskaidrošana tad arī ir arheoloģijas un laika jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-09-07 08:41 (saite)
Jā, lūk, es arī nesaprotu, no kurienes gnidrologam tā vīzija, ka senās civilizācijas bija pērtiķcilvēki ar vālēm. Varbūt tomēr tās videnes vēstures stundas tikušas bastotas bišk vairāk, nekā pats atzīst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-07 18:07 (saite)
Manis nodemonstrētie dokumentāliem kadri no ēgiptoloģijas "eksperta", kas dauza granītu ar dolirīta oli un uzskata, ka tādā veidā strādāja, lai izzāģētu milzu blokus no raktuvēm, ir burtiski pērtiķcilvēku teorija. Lai gan pag, nē, pat pērtiķi nebūtu tik stulbi, lai nodarbotos ar kaut ko tik absurdu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-09-07 09:55 (saite)
Manis pēc var apskatīt arī ārpuszemes hipotēzes [nav tā ka man priekšnieki alieņu rezidenti tagad sūtītu sms ar tekstiem aizvērt šo tēmu] bet nu tikai evidence vaig.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?