ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-11-23 15:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ambīcija
Cilvēks kaut kā ieskrienas par visiem izteikties:

/"Zinātnieks jau nestrādā tikai tam, lai vairotu savu citējamību un starptautisko atpazīstamību. Jebkurš zinātnieks gan sociālajās, gan eksaktajās zinātnēs, pirmkārt, strādā Latvijas sabiedrībai. Ne tikai pasaulei, bet arī savai valstij," sacīja Latvijas Universitātes prorektore Ina Druviete./

Nu ja viņai personiski tas tā ir - augstu laimi, citiem droši vien ir citādi


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2019-11-23 15:50 (saite)
Nulles hipotēze būtu, ka pietiekami daudz vietējo zinātnieku šādam apgalvojumam piekrīt vai vismaz par to neceļ iebildumus. Mani arī tāda tēze īpaši nesatrauc.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2019-11-23 15:55 (saite)
Kur problēma?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-11-23 15:56 (saite)
Sračš par tēmu kādā valodā rakstīt disertācijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2019-11-23 18:45 (saite)
Palasīju to rakstu no kura Tu ņem šīs lēdijas citātu. Lai vai nu kam strādātu zinātnieki, zinātnes valoda ir angļu un rakstīt disertācijas latviešu valodā vismaz eksaktajās zinātnēs ir lieka papīra tērēšana.

"Taču, ja no visa promocijas darba latviešu valodā būtu pieejams tikai kopsavilkums, kā to paredzējusi Izglītības un zinātnes ministrija, tad zinātniskie teksti latviešu valodā tikpat kā izzustu." Uzrakstīja to tā it kā tas būtu mīnuss.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hedera
2019-11-23 21:06 (saite)
Lieka papīra, un arī lieka laika tērēšana topošajiem PhD, no kuriem tā pati LU tik vai tā prasa, lai publikācijas būtu žurnālos ar augstu citējamības indeksu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-11-23 22:57 (saite)
Man šķiet, ka optimāls risinājums te ir likt viņus mierā. Lai raksta kādā valodā grib. Uzrakstīs šumeru valodā - būs mazāk recenzentu, pašam lielākas problēmas. Uzrakstīs angliski - būs vienkāršāk. Bet tā formāli kāda starpība. Un ietaupīsies līdzekļi visādu noteikumu izstrādāšanai, mazāk noteikumu mazāk birokrātijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-11-23 23:19 (saite)
+++

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2019-11-24 00:23 (saite)
Patiesība ir arī tāda, ka daudzi zinātnieki, kam angļu nav dzimtā, ļoti pārvērtē savas angļu valodas prasmes. Būtu daudz labāk, ja viņi rakstītu, uzstātos utt. savā dzimtajā valodā ar profesionāliem tulkotājiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2019-11-24 00:22 (saite)
Ja optimizē uz atpazīstamību un citējamību, tad rezultāts ir optimizācija uz šīm lietām, kas patiesībā nemaz neveicina pašu zinātni. Ķīnieši jau to veiksmīgi apgūst un bezjēgā citē viens otru.

Vislielā zinātne farmācijā šobrīd notiek BigPharma ietvaros, un viņi nemaz tik ļoti netiecas uz publicēšanos. Galvenais, ka tiek pieteikti patenti un ar to pietiek.

Tā ka labāk ja zinātnieks tiešām darbojas ar mērķi sava uzņēmuma, tautas, cilvēces vai zināšanu vārdā, nevis lai pelnītu slavu ar citējamību un atpazīstamību.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?