ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-04-11 20:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ha!
https://www.facebook.com/IntelligentAtheist/photos/a.176616859170569.1073741828.173921366106785/999942833504630/?type=3&theater

Kas raksturīgi - sūdzas kultists nevis pacients vai radinieki.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-04-11 21:18 (saite)
Ārsts rīkojas pretlikumīgi, jo ir bešannijs aterasts (kā tu) kaut kāda sava untuma pēc un tu to atbalsti. Sagaidāmi.
Sāls ir šeit:
Решение принимал врач и, вероятно, решение было верным.

Tātad visdrīzāk ārsta personīgais untums, jo nekādi medicīniski vai slimnīcas iekšējo noteikumu pamatojumi netiek minēti. Pie tam no teksta izskatās, ka nelaists netika tieši mācītājs, nevis apmeklētāji vispār. Ja tā, tad keiss pilnīgi skaidrs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-04-11 21:24 (saite)
Nu vispār intensīvajās palātās var nelaist arī radiniekus, ja tas kaitē režīmam un sterilitātei, OK radiniekus parasti cenšas pielaist, pirms tam iepakojot sterilos halātos un galvassegās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-11 22:14 (saite)
Tieši tāpēc jāzina situāciju konkrētāk, nevis "skoreje vsego verno".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-04-11 22:22 (saite)
Nu es sit. drusku zinu, šis īstenībā nav pirmais gadījums, ir bijuši vairāki incidenti ar dažādiem kultistiem, kādu laiku atpakaļ ar jehovistiem, kuri mēģināja jaukties ārstēšanas procesā, tad keiss ar mūķenēm, kuras lien palātās BEZ uzaicinājuma. Parasti problēma ir tāda, ka šitie jūtas visi tādi svarīgi un izkļučiķeļnije. Es pie gadījuma uzjaitāšu, bet man ir aizdomas, ka ne jau principa pēc kultistu izmeta, bet tāpēc ka viņš iedomājās tur līst iekšā bez halāta un speciālās galvassegas/ vienreizējiem apaviem utt. Also varēja arī būt, ka manipulācijas laikā un tad tas točna ir bīstami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-11 22:39 (saite)
Čupa ar nesaistītiem un nelīdzīgiem gadījumiem + konfirmiski biasēta spekulācija. Vēl ar vien fail.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2018-04-13 15:15 (saite)
Un vispār jau ārstiem tā kā vajadzētu iemācīties par end-of-life lietām, kur komforts, tai skaitā emocionālais, var gan var būt arī svarīgāks par 'omg a ja nu vēl jau tā smagajam stāvoklim pievienosies infekcija un atstieps kājas'.


Ārstu uzdevums NAV par katru cenu jebkuru noturēt pie dzīvības maksimāli ilgi un garīdzniekus uz grēksūdzi tāpat vien nesauc. Ir civlēki, kas labprātāk riskē nedaudz samazināt savas izredzes izdzīvot, nekā 100% palielināt savas izredzes nomirt bez grēksūdzes. Pie tam, sāks pacients nervozēt par nomiršanu pēc grēksūdzes, saleks augšā stresa rādītāji un tiešām atmetīs ķepiņas. (pirms optimistiskā 'nē, saņemsies nenomirt!'...yeah right.)

Protams, grūti uzminēt kāpēc tieši grēksūdzi nevarēja kāds no Stradiņu štata kapelāniem pieņemt (yeah, viņiem štatā tādi ir vairāki) - bet nu maz kas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-04-13 16:11 (saite)
nuuu runājot par end of life, būtu viņi labāk krionēšanas ( perspektīvā krioplastinācijas) virzienā padomājuši. Nav jau nemaz tik dārgi, katrā ziņā parastā smadzeņu krionēšanas/ vitrifikācijas procedūra ietver sevī vienkāršotu operāciju zāli, pumpi, m\vitrifikantu (šķidrums uz DMSO bāzes), heparīnu un nedaudz vienkāršotas ķirurģijas.

šito vism. kā alternatīvu/ variantu piedāvāt/ informēt vajadzētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2018-04-13 16:22 (saite)
Nu, godīgi, es krionikas piedāvātāju aizsūtītu tiešu turpat, kur private cord-blood-banking piedāvātājus vai reversša osmozes filtru tirgotājus, bāzisko diētu piedāvātājus utml.

Ja grēksūdzes jēgu saredz tikai 'mūžīgās dzīves' nodrošināšanā, tad protams, tik pat labi varētu piedāvāt arī nepierādītu tehnoloģiju, kurai vēl ir ļoti tālu no atgriezeniskiem procesiem - bet ne jau tas tai grēku piedošanā ir galvenais.


Es uz to vairāk skatos kā psiholoģisko/emocionālu atbalstu - cilvēkā ir ieaudzināta vajadzība pēc konkrēta rituāla konkrētos apstākļos, tad viņš izjūt nepieciešamību pēc tā. + garīdznieki tomēr ir mācījušies un praktizējušies, kā runāt ar mirējiem. Medpersonāla prasmes un zināšanas šai ziņā mums ir krietni... problemātiskākas.

Ne mūžīgā dzīve svarīga, bet kaut kādas vainas/nastas noņemšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-04-13 16:34 (saite)
/bet kaut kādas vainas/nastas noņemšana./

Neizklausās labi. Sanāk ka cilvēks dzīves laikā ir tā psiholoģiski sačakarēts lai vēl dzīves beigās viņu nedaudz palietotu (OK, es 100% nezinu vai kultisti par tām grēksūdzēm/ vizītēm iekasē vai nē). Also jā ideja ka slimnīcai pašai ir psiholoģiskā supporta/ kompensācijas dienests, kurš prot strādāt arī ar reliģiski pārliecinātiem cilvēkiem + zina, kur var/ nevar iet, basic prasības lei neapdraudētu citus - tas meikotu sensu.

A ar krioniku ir vienkārši - ir pareizi apstrādāti audi djuārā - ir teorētiska cerība personu atgūt, nav - cerības nav vispār. [precīzi kā tajā ciniskajā anekdotē - nav rociņu - nav cepumiņu.]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2018-04-13 16:54 (saite)
//A ar krioniku ir vienkārši - ir pareizi apstrādāti audi djuārā - ir teorētiska cerība personu atgūt, nav - cerības nav vispār. [precīzi kā tajā ciniskajā anekdotē - nav rociņu - nav cepumiņu.]

Audu glabāšana -130C prasa netriviālus resursus, kurus labāk ir tērēt dzīvajiem, nevis mirušaijem. Pie tam, JA audi būs pareizi apstrādāti (99.9% ka nē) JA atmiņas glabājas smadzeņu strutktūrās.molekulās formās, kas spēj izturēt šos procesus (ne jebkuras spēj, un ja iesim tālāk līdz lādiņiem un spiniem, būs vēl sliktāk) - tad jā, iespēja būs. Bet neredzu lielu atšķirību šai ticamībai no 'a ja nu tomēr šim vienam konkrētajam kultam ir maģiskā atslēga mūžīgajai dzīvei' - tb, abi ir praktiski identi neiespējamībai. Par nepārtraukto 'es' te nemaz nerunāsim, tikai konkrēto domāšanas jaudu un atmiņu kopu, kam varbūt būtu kāda teorētiska jēga nākotnē.

//Sanāk ka cilvēks dzīves laikā ir tā psiholoģiski sačakarēts
Pēc definīcijas cilvēks dzīves laikā parasti ir vairāk vai mazāk sačakarēts, jā. To sauc vienkārši par dzīvi.

Katram ir sava bagāža. Kristiešu rituāli atvieglo 'āāā es pārāk daudz atliku uz vēlāku laiku' un tamlīdzīgas eksistenciālas šausmas - un taču saproti, kā iepriekšējas 'zināšanas', ka procedūra palīdzēs uzlabo procedūras iedarbību. Pie tam varētu te vēl par kolektīvo bezapziņu ar parunāt - tas tomēr iesakņojies kultūrā utml. Individuāla smadzeņskalošana tur nav vajadzīga - lielās vecās reliģijas tomēr ir viens no veidiem, kā līdz zemākajam kopīgajam reidiznātājam nonest dažus sarežģītākus konceptus, par kuriem kaut virspusējs priekšstats tomēr noder sabiedrības kopējai funkcionēšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-04-13 17:07 (saite)
Nuuu pirmais ir fizikāli iespējams (okej, ar visām minētajām atrunām), otrais - nav fizikāli iespējams jeb īsāk - nav iespējams. Tātad ir maza varbūtība pret bezgalīgi mazu varbūtību (jā es zinu ka p nekad nav 0 varbūtību teorijā, bet te ir runa par fizikālu neiespējamību)

/lielās vecās reliģijas tomēr ir viens no veidiem, kā līdz zemākajam kopīgajam reidiznātājam nonest dažus sarežģītākus konceptus, par kuriem kaut virspusējs priekšstats tomēr noder sabiedrības kopējai funkcionēšanai. /

Interesanti, kurus konceptus? Humānisma elementus? Un tas (kulti) tiešām ir vienkāršākais veids kā nonest?)

P.S. Glabāšana, jā prasa zemas temperatūras, pagaidā, ASC metodes tālāka attīstība temperatūras prasības var samazināt.

Faktiski ar MU padarīšanu mēs esam tur kur ar kodolenerģiju XX gs sāk.- zināms, ka teorētiski var, nav zināms kā praktiski izdarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2018-04-11 23:40 (saite)
Sagaidāmi ir tas, ka tu, līdz ko ieraugi vārdu "ateists", tā tev aiziet ciet, un no pašpasludinātā "gnīdu cilvēku galvās pētnieka" pārvērties par tādu, kurš spējīgs "pētīt", labākajā gadījumā, no daguna izķeksētu puņķi īsi pirms tā iebāšanas mutē.

Ārstam NAV pienākuma ielaist jebkurā palātā katru gribētāju - pat radinieku apmeklējums ir pretīmnākšana no ves.apr. iestādes puses, ar noteiktām atrunām par higiēnu (nekādas virsdrēbes, jāvalkā bahilas, ja vajag, arī uzpurnis u.c., nenest puķes, utml) un ja ir pamatoti riski, ka šie var ko ievazāt, arī to var aizliegt. Slimnīca ir atbildīga par pacienta veselības aprūpi, nevis kaut kādu kultistu fīlingiem. No mācītāja apmeklējuma trūkuma vēl neviens nav nosprādzis, atšķirībā no oportūniskām infekcijas slimībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-12 23:06 (saite)
Paldies par savu emocaureju, kam nav ne mazākā sakara nedz ar OPā ielikto rakstu, nedz maniem komentāriem. Man tagad labāk gulēsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-13 03:30 (saite)
Gnidriņš kādam pārmet par emocaureju? That's rich :D

Bet ja tev liekas, ka komentārs par to, ka ārstam nav jāielaiž random cilvēki palātā nav nekādā sakarā ar OP par to, ka ārsts nav ielaidis random cilvēku palātā, tad jā, moš iet pagulēt ir pareizā doma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-13 19:05 (saite)
Varbūt vienkārši izlasi ielinkoto ierakstu, m? Zinu, jums ķīmiķiem, tas ir teh hard.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-14 11:52 (saite)
Būsi piemirsis, ka tendence izlasīt tikai virsrakstu piemīt tev pašam, nevis man.

Vienīgais, ko ārstam var pārmest ir "neprofesionāla attieksme", tipa, vajadzēja sūtīt to mācītāju nafig pēc iespējas laipnāk. Citādāk viss štokos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?