ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-03-29 00:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
džast kveščen
Hei, vai te ir kāds, kurš uzskata ka islāms ir kaut kādā veidā labāks par kristietību un ka pret islāmu būtu jāizturas kaut kādā veidā saprotošāk - iekļaujošāk - tolerantāk nekā pret kristietību, jūdaismu, hinduismu un citām reliģijām?

jautājums radās sakarā ar dažu personu tēzi, ka esot izplatīta kristietības nīšana komplektā ar pretīmnākošu attieksmi pret islāmu


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-03-29 10:38 (saite)
Nnnne gluži, lielā raudāšana ir par to, ka viņi [ zviedrijā, vācijā utt] tipa atmet kristietību un tāpēc neadekvāti toleranti izturas pret islāmu. Nu un uz tā pamata es dzirdu, ka ja es esot kristietības noliedzējs, tad es esot par islāmu, nākas N reizes paskaidrot ka nē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-03-29 11:40 (saite)
Pfff, klasiskā loģikas kļūda: ja visas pelēkās zeķītes ir zilzeķes, tad gan jau, ka visas zilzeķes ir pelēkas zeķītes.

Tas viens. Otrs, par to neadekvāto toleranci tur tomēr ir atklāts jautājums, cik lielā mērā viņa pastāv. Ja mēs pieņemam, ka viss, ko raksta gnidrologs un co ir nepārspīlēts realitātes atspoguļojums, tad jā, viennozīmīgi, neadekvātas, mīkstčaulīgas rīcības epidēmija. Bet. Problēma ir ar g&co notikumu atspoguļojumiem.

Pasen atpakaļ es vēl mēdzu izklaidēties, randomā paņemot kādu viņa kārtējo šausmu stāstu un sameklējot par to plašāku informāciju, notikuma izvērstākus atspoguļojumus utml. Viens spilgts piemērs, ko atceros: gnidrologs raksta, ka, lūk, kaut kādā skolā (neatceros, Zviedrija vai Vācija, vai Kanāda, bet nav arī būtiski) viens no bēģļiem, kurš arī tur mācās, skolas disenē esot izveicis nopietnu seksuālu uzbrukumu, skolasbiedreni apgramstot un iebāžot roku aiz viņas biksītēm. Un par spīti pierādījumiem, par šo lietu vispār neesot ticis sodīts! Baisi, vai ne? Bet, sameklējot plašākas ziņas, izrādījās, ka, pirmkārt, sodīts ticis tā, ka turpmāk viņam visur skolā iet līdzi pavadonis-uzraugs, otrkārt, vienīgie pierādījumi ir cietušās un viņas draudzeņu mutiskās liecības. Varu derēt, ka tad, ja šajā situācijā būtu bijis baltais čalis, tas pats gnidrologs bļautu, ka, pavei, cik tālu aizgājis feminisms - tagad jau sāk sodīt čaļus uz tukšu pļāpu pamata bez jebkādiem pierādījumiem.

Līdzīgus paternus novēroju citiem gadījumiem, kurus paņēmu pārbaudīt. Ar laiku gan apnika, tādēļ es arī tagad nevarēšu sameklēt atsauces uz konkrētajām diskusijām, tas bija krietni pasen.

Tā kaut kā. Tādēļ pret g&co šausmu stāstiem izturos rezervēti un neskrienu izdarīt secinājumus, balstoties uz viņu atlasītajiem un rediģētajiem ziņojumiem.

Sorī par garo tekstu. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-29 11:51 (saite)
Okej, jā šausmu stāsti nepārbaudītā veidā var dot greizu efektu, drusku vairāk [ iespējams] vērā ņemami ir teksti no Hedas, kura cik es saprotu ir insaideris + personiskie novērojumi.

Es gan neteiktu ka tur ir kaut kāda īpaši pazemīga attieksme tieši pret islāmu, drīzāk patterns, ka reliģiskās jūtas ( jebkādas) ir kaut kas dikti neaizskarams. Tas patterns nāk no inerces vaida neadekvātas cieņas izrādīšanas dažādiem kultistiem, es jau te kaut kur rakstīju sekojošu dialogu [ cilvēks normāli zinošs, racionāli domājošs, čortojas: bļin tajā profesiju sarakstā ir arī dziednieks un astrologs, čozanah. Nu jā es saku, čozanah, pet apskaties- tur pat blakus ir pops, rabīns un mācītājs, tas tev ko nešķiet čozanah? Nē nu jā bet tie jau parasti mācītāji, tradicionālās konfesijas, šis saka. Nu a kāda pēc būtības atšķirōba no astrologa??? Cilvēks aizdomājās.... ]

arī sorry ka gari un nesakarīgi, es te multitāskoju, bet nu jā tātad inerces veida cieņa/ iecietība pret reliģiju kā tādu. Nu un vācījā piemēram Merkeles partija ir CDU, tātad kristīgie demokrāti, nu un kā tad viņi teiks, ka visas reliģijas sekulārā humānisma priekšā ir vienādas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-03-29 12:10 (saite)
Hedas tekstus neesmu pārbaudījusi, jo parasti viņa pārpublicē lokālā mēroga ziņas zviedru valodā, kuras laikam līdz anglo-sakšu internetiem nenonāk. Insaiderisms nav garants, paskaties, kādas interesantas lietas var uzzināt par Latviju, paklausoties dažādu politisko orientāciju insaideros. :D

Par toleranci pret reliģiskajām jūtām - sliecos piekrist tavai interpretācijai. Vnk šobrīd islāmistu izpausmes ir agresīvākas un kaut kādā mērā mums* kulturāli sliktāk saprotamas kā kristiešu fundamentālistu izgājieni.

*mums kā sabiedrībai, nevis tieši tev vai man

Ok, viena sarežģīta tēma, par kuru es te nesen opreģeļilas: jā, ok, es ķip saprotu jūsu domu gājienu, kad jūs izveicat tolerances veicināšanas akcijas "piemēri hidžābu", bet man tās šķiet neadekvātas un nesamērīgas laikā, kad tepat netālu vēl ir valstis, kur sievietei būt ar neapsegtu galvu ir likumpārkāpums; sorī, bet jūsu lokālās tolerances akcijas šķiet aizskarošas tām sievietēm, kuras savās valstīs protestē, riskējot nokļūt cietumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-29 12:16 (saite)
Par pēdējo rindkopu eksakti tā. Plus, pardon, ja kāda starptautiska musulmaņu organizācija te grib celt mošeju vai islāma centru, tad emmm, mēs tā kā gribētu saūdu arābijā uzcelt sekulārās izglītības/ skepticisma propagandas centru. Nevar? Nu ja nevar, tad sorry, šite arī nevar.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?