ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-01-24 22:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
zbigijs atzīstas
http://jauns.lv/raksts/zinas/267698-punktu-pa-punktam-kas-tiesi-katolu-arhibiskapam-nepatik-stridigaja-stambulas-konvencija

tātad viņam nepatīk

1) aborti [atkal melīgā tēze par *mazām neaizsargātām dzīvībām* un tipa nogalināšanu, kas reducējas uz pasaku priekšstatiem par dvēselēm].
2) cilvēku izglītošana par to ka sex un gender var nesakrist un tas nav nekas slikts.
3) cilvēku iepazīstināšana ar citiem no šeit tradicionālā atšķirīgiem kopdzīves un mikrogrupu modeļiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chrono
2018-01-25 12:55 (saite)
Zbigņevs gonna Zbig. Kā Rudevksa un Rasnačs uzsāka cirku ap šo konvenciju, tā tas arī nav vēl norimies. Varētu padomāt, ka šī konvencija ienesīs ģimeņu apokalipsi un septiņas dienas ilgstošu geju lietu no debesīm līdz ar parakstīšanas brīdi. Realitātē LV pamās ar galvu, ka centīsies vairāk vardarbības ziņā ko darīt un nekas nemainīsies, tāpat nekas nav mainījies, parakstot jebkura cita veida juridiski nesaistošās konvencijas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-25 19:08 (saite)
Principā piekrītu. Tas cik ļoti valsts pavelkas uz dažādu citu valstu mēģinājumiem ietekmē to ideoloģiju un kultūru parasti atkarīgs no šo valstu iedzīvotāju kolektīvās pašapziņas, nevis formāliem tekstiņiem. Poļi to konvenciju ratificēja un nedod nekādu faku par genederizglītošanu.
Ar Latviju gan aizdomas, ka pārentuziastiskas pakaļas laizīšanas (kas ir mūsu nacionālā tradīcija) motivēti vietējie diegabikši varētu gan mēģināt ieviest genderbs mācībprogrammas u.tml. huiņu. Kazi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2018-01-26 11:13 (saite)
Lai jau ievieš, atkarīgs ir kāds būtu to saturs. Ņemot vērā milzīgo traci par katru mazāko lietu, kas notikusi izglītībā, šaubos, ka pie mums drīzumā parādīsies drag queen, kas bērnudārzniekiem mācīs par to, ka visi var vilkt kleitas, ja gribās. Kas gan mani personīgi neuztrauktu, pārāk daudz drāmas par iepazīstināšanu ar dažādiem dzīves stiliem. Galvenais konvencijas mērķis, man šķiet, kur arī reāli ir ko darīt, tie ir pasākumi vardarbības mazināšanai un vardarbības upuru palīdzībai. Valstī, kur ja Tevi ir kāds izvarojis piektdienā Tev ir jāgaida nemazgātai līdz pirmdienas rītam, lai nodotu analīzes, šajā ziņā noteikti ir kur augt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-27 14:36 (saite)
Sorī, bet tā ir valsts iekšējas izaugsmes un loģistikas problēma (bieži arī nabadzība, cilvēk un finanšresursu trūkums). Var pieņemt konvenciju par to, lai būtu miers un saticība virs zemes un kas. Ko tā dotu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2018-01-26 09:24 (saite)
Ne tik vienkārši - tādas konvencijas mēdz būt stimuls valstīm ieviest tiesību īstenošanas/aizsardzības mehānismus (praktiski pastāvošas tiesības no deklararīvām tiesībām tieši atšķiras ar efektīvu īstenošanas/aizsardzības mehānismu esamību). Praksē tas nemēdz notikt ātri un uzreiz, bet gan ilgstošā laika posmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2018-01-26 11:20 (saite)
Fair enough, es, protams, ciniski novienkāršoju jo konvencijas vismaz motivē domāt par lietām un ir skubinošā starptautiskā acs, kas abi ir soļi uz izmaiņām. Reizē doma, ka šī konkrētā būs efektīvs rīks "ģimeņu graušanai" (citējot pāris entuziastus) vai kaut ko fundamentāli mainīs jaunās paaudzes dzimumuztverē man liekas vienkārši smieklīga. Mērķis šai konvencijai beigu galā ir pilnīgi cits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-27 14:42 (saite)
Tu, kā racionāls aģents, fokusējies uz formālo konvencijas tekstu, bet ja paskatās uz empīriskām evidencēm no visādām Zviedrijām, tad skaidrs, ka šie tekstiņi-pekstiņi praksē ir miglas aizsegs. Vīrieši domā vai čurāt stāvus ir vai nav ofensīvi un vai nav jāierobežo 'manspreading' un tajā pašā laikā gatavas importēt miljoniem neintegrējamu, nesavaldāmu mežoņu no hiperpatriarhālām kultūrām, kas skairekoto izvarošanu un visādu citādu seksuālu uzbrukumu valstī, kur pirms tam tā bija eksotika. Fail!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?