ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-08-22 00:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesanti...
http://apollo.tvnet.lv/zinas/pavests-imigrantu-tiesibas-stadamas-augstak-par-nacionalo-drosibu/804472

Kā viņš to iedomājas, interesanti. Ja valstī ir problēmas (nopietnas) ar nacionālo drošību, tas ir karš, pilsoņu karš, masu nekārtības, humānā katastrofa, bads, slimības, upuri.

Kā šādos apstākļos var nodrošināt, piemēram, tās pašas imigrantu tiesības?

Also vai tas nav ekvivalents textam: ``slimnīcā pacientu tiesības ir stādāmas augstāk par sanitāri higiēniskajām prasībām``? Vai tas nenoved pie slimnīcas nespējas vaikt savas funkcijas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2017-08-22 13:29 (saite)
Jā, tikai produktivitātes nosacījums: ja mums ir analītiķi - antropologi, psihologi, kuri saprot citādos un pietiekami daudz spēka - tieši resursu ziņā - lai mēs varam a)cilvēcīgi izturēties pret katru no viņiem - bez pūļiem, kilometriem garām rindām, antisanitārijas un b)pamanīt kur starp viņiem ir tie daži agresīvie sludinātāji, radikalizētie, vienkārši kriminālie - un tos izolēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2017-08-22 14:49 (saite)
incanti, kāpēc tu b) attiecini specifiski uz iebraucējiem, ja generally lielāku problēmu varētu sagādāt b) eksemplāri vietējo pusē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-08-22 14:52 (saite)
Dimanika un jaunuma moments.

Dinamika - straujas izmaiņas cilvēku skaitā
Jaunuma moments - cita valoda, citas specifiskās iezīmes - lielāks darbs izprast. Vietējie ir labāk izprasti, labāk zināms kas un kur jāpieskata.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2017-08-22 14:58 (saite)
nu nu, kur tad ir tie mūsu "labāk izprastie" radikāļi un sludinātāji, kas tiek tik veiksmīgi pieskatīti un izolēti? oh right, viņi tak ir viedokļa līderi TV un avīželēs. man drīzāk šķiet, ka tas ir stāsts par to, ka vienkāršāk ir mēģināt atrast citādo citādajos, nekā atsaldeņus starp savējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-08-22 15:01 (saite)
Vot šitas ir taisnība, mums te ir rudzīši un kļimoviči, stankeviči un dimiteri - un tas viss ar ko atšķiras no agresīviem mullām? Es nezinu, ar ko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-22 18:26 (saite)
Problēma tāda, ka rudzīši vai whatever kas tev nepatīk ir šeit dzimuši un ar viņiem tā vai citādi jādīlo. Ar nemierniekiem no ārpuses mums nav šādas piespiedu situācijas tā kā šī problēma ir 100% pašu radīta un tā ir ļoti viegli atrisināma, rūpīgi kontrolējot ko aicināt vai neaicināt pie sevis, padzenot potenciāli bīstamos. Politiskās gribas nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-08-23 16:40 (saite)
Nav nekādas ārpuses. Totāla robežu aizvēršana ir nevis risinājums bet risinājuma atlikšana. Planēta ta viena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-23 21:22 (saite)
Lefturdu debīlisms tomēr tev pamatīgi sakāpis galvā.
Planēta ta viena, bet robežu aizvēršana IR risinājums. To pierāda empīrika, racionālais tu mūsu. Nav NEKĀDA pamatojuma, kāpēc robžām vajadzētu būt vaļā visiem, fucking nekāda. Tās var būt vaļa selektīvi tiem, kuri ir pieņemami, bet aizvērtas tiem kuri nav. Tieši tā pat kā namā, kurā tu dzīvo. Nams ta viens, bet dzīvokļu daudz. Dzīvokli aizslēgt un aicināt tajā tikai patīkamos kaimiņus ir katra dzīvokļa īpašnieka brīva izvēle.
Tikai blobālistu ultraoligarhi un viņu noderīgie idioti propagandē šīs brīvās izvēles atņemšanu.

Tāpēc jau right wings un nacionālisms šobrīd ir tik ļoti sasparojies. Tas ir kā Suņa Sirdī - vot te viens dzīvo septiņās istabās a man jādzīvo vienistabas mansardā - VSJO POĢEĻIĶ. Dabiska rekacija pret mirmjiem, kas vēlas atņemt cilvēkiem brīvību izvēlēties ka un ar ko dzīvot un strādāt kopā. Cilvēki, kuri negrib atpakaļ kolhozus un komunalkas. Kapiš?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-08-24 01:45 (saite)
Nē es arī negribu kolhozus/ komunalkas

Precizēju: Es negribu arī situāciju ``lai vieniem (eiropiešiem)ir sliktāk citu (tuvo austrumu vai āfrikas cilvēku) dēļ ``

Tas ko es atrodu par vajadzīgu- globālu, t.i. virsvalstisku/ virsnacionālu labi strādājošu mehānismu tādu katastrofu seku novēršanai, kur katastrofas un to sekas ir lielākas par 1 valsti, kur 1 valsts netiek galā. Analoģijā ar daudzdzīvokļu māju - es gribu lai ir ugunsdzēsēji un lai ir plāns gadījumam ja kādam dzīvoklis nodeg. Nodegt var jebkurš.

Par ko es vāros šite un zemāk - ka tāds mehānisms būtībā ir - lielo valstu bruņotie spēki, tikai manuprāt tas tiek nepietiekami lietots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2017-08-24 19:54 (saite)
Kad kāpņu telpā sarodas pietiekami daudz idiņu, tad arī durvis izgāzīs. Vai, vienkārši, visu māju nosvilinās.

Tāpēc tas tomēr ir visai draņķīgs risinājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-24 22:27 (saite)
Risinājumi ir samērā triviāli. Slēdzamas, izturīgas ārdurvis. Apsardze. Izraēla nesūdzas par savu drošību un nerunā fatālos toņos par ''neizbēgamo migrāciju'', lai gan atrodas krietni nepateicīgākā ģeogrāfiskā punktā. Eiropas problēma ir apātija, tāpēc arī runas par ''neizbēgamību''.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-08-25 11:06 (saite)
Tu dzīvo kaut kādā paralēlajā realitātē, kur Izraēla nesūdzas par savu drošību? Tas, ka Telavivas lidostas drošība, iespējams, ir efektīvāka par TSA pieeju - iespējams, bet tas neskeilojas, jo prasa lielu apmācīta personāla pret pasažieriem proporciju - šito esi pa ausu galam dzirdējis un uzreiz 'aww, Izraēla nesūdzas par drošību, kāpēc mēs tā nevaram'????

Ārpus lidostas Izraēla nav civilajiem drošāka par Eiropu. Tur mēnesī, nereti nedēļā ir vairāk uzbrukumu, kā visā Eiropā šobrīd gada laikā.
Un bojā gājušo (upuru, neskaitot uzbrucējus) šogad ir vairāk, kā Lielbritānijā.
Efektīva un labi apmācīta policija, kas labi identificē un nogalina uzbrucējus, jā , tāpēc atsevišķi gadījumi nav ar daudz mirušajiem upuriem - bet gadījumu ir daudz, un salasās, jo gadījumus tas diemžēl nenovērš. Un ne nu, ka arī viņu policija nemēdz pārsteigties - lai gan, jā, labāk apmācīta, nekā šur tur citur, tāpēc procentuāli varbūt kļūdu ir mazāk. Vai arī atšķirīgas kultūras dēļ, no tām netiek taisīta tik liela problēma, kā šur tur citur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-25 13:31 (saite)
Ja Izraēla piekoptu Eiropas sludināto atvērto robežu un ''migrācija ir neizbēgami'' politiku, tā jau sen būtu noslaucīta no zemes virsas. Priekš valsts attiecīgajā situācija tā ir pārsteidzoši droša un viens no iemesliem ir minētie drošības pasākumi, multikulta ideoloģijas noliegums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?