Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-04-10 09:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja par vegānismu vēl, tad nemaz nav labi.
m. virtuvē jau kuro dienu tiek izrīts viss vegānais piedāvājums. pat viss keils tiek nograuzts līdz pēdējam! (ne par ko nebrīnos, ņemot vērā, ka, lai pusdienlaikā tur vispār tiktu iekšā, ir jāizstāv 10-15 min gara rinda)
attiecīgi, man nekas nepaliek pāri, un šīs mājas iemītniekiem ir a) jāiet uz veikalu, b) pašiem jātaisa ēst, no kā es pēdējā pusgada laikā biju smagi atradinājusies.
neesiet hipsteri, neākstieties!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2015-04-10 10:09 (saite)
Klau, kā keilu nesāpīgi padarīt ēdamu?
(Jo zaļš keils ir spēcīgāks par manu mīlu pret viegli rūgtiem zaļumiem).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 10:12 (saite)
es tiešām nezinu ---> kārtējo reizi pierādās mūsu garšas kārpiņu atšķirība :) (es keilu mierīgi varu grauzt tāpat, man garšo).

bet nu m. virtuves smūtijos (keils+banāni+smiltsērkšķi+āboli+kokosūdens), man šķiet, nekāds rūgtums ne tuvu nav jūtams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-04-10 10:16 (saite)
Nu es keilu vienu reizi Rimi tik svaigu esmu pirkusi, varbūt vienkārši slikts keils bija. Viņam ir jābūt pasīkstam, stiegrainam un ilgi košļājamam?

Smūtījos skaidrs (TIK rūgts lai smūtījā rūgtums traucētu arī tas nebija), es vairāk uz šķīvja biju domājusi. Gatavs ir ēsts un ir garšojis, bet metodi neesmmu sapratusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 10:21 (saite)
ir, ir tāds košļājams :)

ja gatavo, tad, man šķiet, var taisīt tāpat kā brokoli un viņam līdzīgos (sk. stonesoup linku)
ja ēd svaigu, piemēram, salātos, tad es praktiski visam gāžu klāt savu mīļāko aizdaru (http://www.vegaterija.lv/2014/05/20/mans-milakais-dresings-svaigi-svaigu-kapostu-salati/ --->es ar to varu apēst jebko, naturāli, jebko)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mirdzums
2015-04-10 16:10 (saite)
man tieši šobrīd mutē ir keils, nemaz nav rūgts. varbūt tiešām tas, kuru nopirki bija jocīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2015-04-12 22:03 (saite)
keils tas, kas parastais kāposts? ja tā, tad baigi ietekmē šķirne un tas, cik jauns novākts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-12 23:19 (saite)
nav parastais, bet man nav ne jausmas, kā ir latviski.

tāds lapu kāposts, tumši zaļš, ķipa sprogains.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2015-04-13 09:04 (saite)
tā laikam arī ir - lapu kāposts. vispār to kāpostu baisi daudz saradies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-04-10 10:13 (saite)
vēl šādi varianti:
http://thestonesoup.com/blog/2014/11/5-ways-to-make-vegetables-taste-as-good-as-potato-chips/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusais_okeans
2015-04-10 10:40 (saite)
es, par laimi, tagad dzīvoju kopā ar stokpota kādreizējo galveno vegānu ēdienu gatavotāju un mums ir pašām savs stokpots virtuvē :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 10:54 (saite)
jāāā, bet tāpat lietas ir jāpērk pašiem un whatnot.

tu pat nenojaut, kā es biju izlaidusies!!!1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 10:55 (saite)
/es ceru, ka tas ir tikai gavēņa/bikini sezonas trakums, un cilvēki drīz Pratīsies/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusais_okeans
2015-04-10 11:12 (saite)
es ticu, bet man patīk arī tā procesa puse :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mirdzums
2015-04-10 16:14 (saite)
es arī gribu nepirkt pārtiku
kad viņiem atkal sāks palikt pāri ēdiens, būs jānosūta cv

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 16:15 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]malfor
2015-04-10 13:58 (saite)
tā jau klasika - arī pagatavojot vai atnesot ciemos kaut ko vegānisku, to visi apēd pirmo un kotletes pēc tam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 13:59 (saite)
nez, ziemā nebija tik traki. bet pēdējās divās nedēļās - vāks!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]malfor
2015-04-10 14:01 (saite)
hmm, gavēnis ar it kā beidzies. nu tad atliek vien secināt, ka cilvēki nāk pie prāta. a gaļas tur paliek pāri?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 14:03 (saite)
vismaz vienu dienu bija izrīts Pilnīgi Viss. bet tā parasti kaut kāda gaļa paliek pāri, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]malfor
2015-04-10 14:05 (saite)
īstenībā loģiskākais izskaidrojums ir tas, ka tā ir vislabākā vieta Rīgā, kur vegānam paēst (manuprāt), tāpēc visi vegāni traucas turp, savukārt visēdāji izsējas pa visādām vietām. bet tie, kas atnāk, palīdz izrīt vegānisko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-04-10 14:07 (saite)
man ļoti gribas aziiet ievērtēt to indiešu ēstuvi uz antonijas ielas, bet pagaidām varētu tev piekrist.

nu, un zojas branči matērijā noteikti ir ļ. labi, bet nepareizajā daugavas krastā!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]malfor
2015-04-10 14:13 (saite)
es tur biju, kad tai bija cits nosaukums - "Graudiņš". maigi sakot, ļoti underwhelming. bet nu cerams, ka šajā nav visu ājūrvēdistu nelaimes - ghī pat rīsos un visur.

zoja ir ekselenti, matērija ļoti neērtā vietā. bet tas jau tāds pop-up pasākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2015-04-10 18:02 (saite)
kas visi tagad, pēc 10 gadiem par vegāniem kļuvuši, lol?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?