brookings - [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 4th, 2020|11:45 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
WHO: "Asymptomatic transmission is 'very rare'. (1,45)

Biju sapratis visu šo laiku, ka mums ir jāievero ierobožējumus, lielākoties dēļ 'asymptomatic transmission'.

Tas tagad ir fake news, vai ...?

Es ļoti maz saprotu laikam.


linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]jim
Date:December 5th, 2020 - 12:17 am
(Link)
Nu es saprotu, ka nākamajā dienā jau bija precizējums, ka "very rare" attiecoties uz asimptomātisko gadījumu pētījumiem, nevis uz transmisiju: https://www.youtube.com/watch?v=Im0G7jb78jc

Bet vispār, kā saprotu, laikam nav lielas jēgas skatīties uz mēnešiem vecu informāciju, jāskatās pēc iespējas jaunāki pētījumi, jo visu laiku par vīrusu tiek atklāta jauna informācija + vīruss pats strauji mainās.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:December 5th, 2020 - 09:44 am
(Link)
Par otro rindkopu +1
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:December 5th, 2020 - 11:55 pm
(Link)
The stakes are so high, I have difficulty believing anything, especially in relation to such a slippery phenomenon as this one. My scepticism. of course, is probably a sign of the times (general distrust of authority figures and institutions), but once you understand an aspect of the world is nothing like you had been led to believe (in my case the nature of the banking system), it is almost impossible to regain that pleasant credulity towards the official narrative.

It is a shame. I would like to believe it really is definitely true that masks (as opposed to respirators) can stop the spread of a virus from asymptomatic and pre-symptomatic people. It would mean I wouldn't entertain thoughts about this being a massive social experiment to see what we will put up with regarding loss of liberties - and I would certainly be happier as a result. I wouldn't be looking at the benefits to the banks (trilions at negative interest rates to the ECB, formal adoption of zero-reserve lending at the Fed) and other financial parasites. I wouldn't be wondering how Big pharma could clean up as we will be desperate to take a vaccine to get out of 'this' - including, for example, being able to take the masks of our young kids at school. I wouldn't be worrying about how we have begged to be tagged and bagged, tracked and traced for our own benefit as we enter the dystopian Internet of Things. I wouldn't be concerned at the WEF's predictions of a world where we own nothing in 2030. It wouldn't bother me in the slightest that the members of the WEF are the biggest banks and corporations on the planet, each of which has a turnover of over 5 billion. And I wouldn't be putting 2 and 2 together and coming up with an odd number as I watch the destruction of small business, the self-employed, and a subsequent reliance on handouts (probably in the form of a UBI) from states using a fiat digital currency run by Central banks.

But there you go. It is too late for me now. I am lost, so to speak. I looked it up (asymptomatic transmission). There are many varying opinions. Who knows? WHO can you trust? Is the world reassuringly more chaotic and the players much better-intentioned than I fear. I hope so, but I doubt it.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:December 6th, 2020 - 10:48 pm
(Link)
Pleasant credulity. =)
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:December 11th, 2020 - 07:41 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:December 13th, 2020 - 06:56 pm
(Link)
Nature Nov 20, 2020

"There were no positive tests amongst 1,174 close contacts of asymptomatic cases."

"Compared with symptomatic patients, asymptomatic infected persons generally have low quantity of viral loads and a short duration of viral shedding, which decrease the transmission risk of SARS-CoV-25. In the present study, virus culture was carried out on samples from asymptomatic positive cases, and found no viable SARS-CoV-2 virus. All close contacts of the asymptomatic positive cases tested negative, indicating that the asymptomatic positive cases detected in this study were unlikely to be infectious."

https://www.nature.com/articles/s41467-020-19802-w?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_content=organic&utm_campaign=NGMT_USG_JC01_GL_NRJournals
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:December 5th, 2020 - 06:38 am
(Link)
Es kaut kādā brīdī sapratu, ka not all asymptomatic cases are created equal. Ja Tev nav simptomu un Tevi notestē +, tad pēc 10 dienām, ja joprojām simptomu nav, tad neesi infekciozs.
Ja simptomu nav un Tevi nenotestē, tad Tu staigā apkārt un varbūt patiesībā esi presymtomatic, un tie ir tie infekciozie, kuru dēļ let us all wear masks forever.
Ar parastajiem vīrusiem jau arī tā ir. True gādīgās mammas neved bērnus uz bērnudārzu ar puņķiem, jo ja nu tie puņķi īstenībā ir sākums kaut kādai briesmīgai bērnu infekcijai, ar kuru tūliņ saslims visa grupiņa, un varbūt kādam vispār no tās nomirs nepotētā tante. Tagad viņām droši vien ir triumfa brīdis, jo visa pasaule domā līdzīgi.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:December 5th, 2020 - 09:43 am
(Link)
Es neesmu gādīga mamma, bet man arī pirms šīs pandēmijas stipri besīja visi tie slimotāji-varoņi, kas puņķiem un vīrusiem šķīstot vilkās uz darbiem, skolām utt. Jā, es saprotu, ka no saaukstēšanas un pat gripas (gandrīz neviens) nemirst, bet nu nafig apzināti lipināt tās zarazas citiem.
From:[info]formica
Date:December 5th, 2020 - 09:51 am
(Link)
skat.: 2020.gada janvārī –augustā mirušo iedzīvotāju nāves cēloņu sadalījums pa galvenajām cēloņu grupām

Gripa un pneimonija/Covid-19

244/15

https://www.spkc.gov.lv/lv/jaunums/iedzivotaju-naves-celonu-statistika-2020gada-pirmajos-astonos-menesos
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:December 5th, 2020 - 09:55 am
(Link)
Un? Kāds tam sakars ar manu komentāru?
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:December 5th, 2020 - 10:23 am
(Link)
Tev tiešām visā nopietnībā šķiet, ka tie “varoņi”, kā Tu vinus nicīgi sauc, speciāli vilkās visus aplipināt? Parasti jau “projekts jāpabeidz”, “nav, kas strādā”, gan jau arī “nebūs slimības pabalsta, jo alga aploksnē” utml.iemesli.
Brookings ieraksts jau ir par to, ka tagad arī bez visām iesnām šie vairs nav pietiekami iemesli, lai ietu uz darbu. Netflix and chill, vai ja neesi vismaz vidusšķira, tad starve and die, jo “ja nu tante nomirs”.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:December 5th, 2020 - 10:35 am
(Link)
Tev tiešām visā nopietnībā šķiet, ka mans komentārs bija par cilvēkiem, kuri citādāk nevar? Es pati esmu vairākas reizes dzīvē ar iesnām un augstu temperatūru gājusi un darījusi, jo citādāk nevar. Nē, es runāju par tiem, kurus pati esmu dzīvē novērojusi, kuri pavisam mierīgi varēja arī palikt mājās, bet tik vai tā vilkās uz tiem darbiem un skolām, lai šņaukājoties lupatiņā staigātu pie visiem klāt un stāstītu, cik viņiem grūti, bet re, kā tomēr atnākuši gan.

Mana atbilde taču bija uz šo tava komentāra daļu: "True gādīgās mammas neved bērnus uz bērnudārzu ar puņķiem, .." Acīmredzot, tu runāji par mammām, kuras var atļauties nevest puņķainus bērnus uz bērnudārzu, un nezin kādēļ tev liekas, ka viņas ir pelnījušas vismaz iesmaidīšanu, ja ne nicinājumu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:December 5th, 2020 - 10:39 am
(Link)
Un pat nevajag par darbiem un skolām, cik neesmu saskārusies ar cilvēkiem, kas atvelkas uz brīvā laika pasākumiem un "šoreiz jādzer balzāmiņš, nevis alus, jo man baigās iesnas".
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:December 5th, 2020 - 11:28 am
(Link)
Man liekas, es kaut kur kaut kad sen esmu lasījusi kaut kādu teoriju, ka vīrusi, lai replicētos, iespaido arī cilvēku psihi - gripas slimnieki slimības sākumstadijā tad sajūt nepārvaramu tieksmi socializēties. Kaut kad pavasarī vēl klīda kaut kāds mīms par koronavīrusa slimajiem, kas izjūt nepārvaramu tieksmi ceļot.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:December 5th, 2020 - 10:49 am
(Link)
Uz bērnudārzu rudenī palaists bērns mēdz būt vairāk vai mazāk puņķains vismaz 2-3 mēnešus.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:December 5th, 2020 - 11:04 am
(Link)
Tādos gadījumos gan būtu jāpievērš uzmanība, vai bērnam nav kādas nopietnākas veselības problēmas (kompromitēta imunitāte, vai alerģijas, vai astmas priekšvēstnesis, vai vēl miljons variantu), jo 2-3 mēnešu garumā nepārtraukta puņķošanās ne par ko labu neliecina. Un tik ieilguši iekaisuma procesi organismā paši par sevi nav laba lieta veselībai, ne bērniem, ne pieaugušajiem.

Jebšu, tāda uzmanības pievēršana arī ierakstās pie apsmaidāmo "gādīgo mammu" darbībām? Es jau nezinu, neesmu mamma, un tadēļ šitās dažādo mammu nometnes ar saviem pasīvi-agresīvajiem kariņiem man ir sveša lieta.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:December 5th, 2020 - 11:18 am
(Link)
Man liekas, mūsu platuma grādos tā ir gandrīz vai norma pirmajā dārziņā gadā, kamēr imunitāte iztrenējas un pierod pie draņķīga klimata un vides, kas nav kopš dzimšanas ierasta mājās. Es šo risināju tai laikā vienkārši strādājot pusslodzi, bet tāpat nesēdēju ar veselu, bet drusku puņķainu bērnu mājās nedēļām. Dārziņa audzītes viedoklis bija, ka neliela apmainīšanās ar iesnu baciļiem visiem tikai uztrenē imunitāti un galu galā tie bērni slimo mazāk nekā mēnešiem mājās marinētie. Bet nu šis ir mega offtopic šeit, ar māmiņu tēmām labāk vērsties manā žurnālā.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:December 5th, 2020 - 11:33 am
(Link)
+1000
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:December 6th, 2020 - 10:42 pm
(Link)
Plus kas? Tev ir bērni, ka vari plusoties te?
[User Picture]
From:[info]f
Date:December 5th, 2020 - 12:01 pm
(Link)
tā ir norma. besīga norma, bet ir.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:December 6th, 2020 - 10:42 pm
(Link)
Nav norma. Saku no savas pieredzes.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:December 5th, 2020 - 01:33 pm
(Link)
Man visu dzīvi bijušas hroniskas iesnas, kas nozīmē, ka vēsajos gada mēnešos, tātad lielāko daļu dzīves, tek sopļas. Tam apakšā nav vajadzīga nekāda slimība. Cik zinu, tad nebūt neesmu retums un bērnībā tas varētu būt pat vēl izteiktāk. Kad gāju pamatskolā, puņķu ievilkšanas uz iekšu skaņa bija viena no biežāk dzirdamajām no klases biedriem.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:December 6th, 2020 - 10:41 pm
(Link)
Muļķības. Gan mēdz, gan nemēdz būt. Un tagad šeit puņķainus (pat drusku) bērnus sūta mājās uzreiz. Bet to jau bezbērnu cilvēks nezinās...
From:[info]formica
Date:December 5th, 2020 - 09:34 am

trust your T-cells

(Link)
"It’s magical 2020 science.

Very different principles to the 2019 version.

It’s based on lying, lying some more, then doing a bit more lying whilst inserting words like ‘model’ and ‘worst case scenario’ and ‘catastrophic’ to silence the Plebs"
https://twitter.com/JesmillaK/status/1330918378844938240