Viss, kas jums jāzina par kimči pagatavošanu dzīvoklī ir - negatavojiet kimči dzīvoklī. Ja nu vienīgi jūsu dzīvoklī ir jaudīgs velkmes skapis.
Izmetu procesā esošo produkciju. Jūtos daudz labāk. It kā būtu nopirkusi kazu un pārdevusi kazu. :)
Izmetu procesā esošo produkciju. Jūtos daudz labāk. It kā būtu nopirkusi kazu un pārdevusi kazu. :)
Skat zemāk.
http://vinotava1.blogspot.com/2015/01/m
Izklausās cerīgi. :D
Es arī salasījos urbānās leģendas par kimči sprādzienbīstamību. Sliecos piekrist. :D
.
https://simple-veganista.com/kimchi/
es uztaisīju pirmo porciju mežonīgi asu, tad otro porciju neasu, sajaucu kopā un ieguvu perfektu. fermentēju ārpus ledusskapja apm 2 dienas un tas likās pilnīgi pietiekami. bet izrādījās, ka viņš diezgan raiti turpina fermentēties arī ledusskapī - tb neesmu paspējusi visu apēst, bet viņš ir kļuvis par stipru, lai man pa īstam garšotu. ož arī iespaidīgi. attiecīgi šodien izmēģināju kimči sautējumu (ko iesaka, kā labu veidu stipra kimči utilizēšanai). bija diezgan ok.
drusku paguglēju, palasīju forumus un nolēmu, ka turpmāk nemaz nefermentēšu ārpus ledusskapja. likšu uzreiz ledusskapī, viņš tur ņemsies pavisam lēni un man ilgāku laiku būs tāds svaigs un kraukšķīgs kimčijs kāds man patīk.
Kamēr griezu un smalcināju, viss smuki smaržoja, bet pēc tam kaut kas jau sāka nepatikt pašā saknē. Es gan iecirtos un nolēmu likt tik burkās.
Paspēju noturēt pavisam neilgi. Otrās dienas vakarā radās iespaidīga smirdoņa. :D Mājsaimniecības locekļi teica, ka to varot saost kāpņu telpā. :D
Tad es padevos un izmetu. Varbūt pārsteidzīgi, ja nu būtu sanākusi ohujennākā?delikatese! :D
es, protamska, arī īsti nepieturējos pie receptes - taisīju no ķīnas kāposta, burkāniem, parastajiem redīsiem, sarkanā kāposta un visai brīvi attiecos pret tās ingvera-sīpola-ķiploka-ābola-piparu pļuras sastāvdaļu attiecībām. bet man tiešām pirmās dienas bija ļoti jauks un freš un kraukšķīgs kimčijs. tad pamazām sāka palikt arvien asāks un skābāks un smirdīgāks, bet, ja piever degunu uz smaku, tad garša joprojām ir ok (nu man par stipru, tīrajā nevaru vairs ieēst, bet nedaudz uz humusmaizītes - varu)
katrā ziņā no tā stiprā un smirdīgā kimčī sanāca ļoti garšīgs sautējums - apcep pannā sīpolu un burkānu, piegāž kimčī, piegriež vēl drusku svaiga kāposta (noteikt der arī kāds cits dārzenis, man vnk bija mājās) un bundžiņu turku zirņu un gabaliņos sagrieztu kūpinātu tofu. aizdara ar sezama eļļu un bagātīgi piekaisa arī grauzdētas sezama sēklas. pārmērīgo skābenumu izlīdzina ar mazliet cukuru pēc vajadzības (manā gadījumā 3 tējkarotes demeraras). pasniedz ar rīsiem un pārkaisa ar lociņiem. gatavoju ar aizdomām un bažām, bet beigās netikai nebija jāmet ārā, bet bija pat ļoti garšīgi un gatavošanas laikā pazuda arī nepatīkamais aromāts.
Domāju, nu varbūt mans ābola un daikona savienojums nebija pārāk labs, un es jau no sāktuma ieguvu diezgan mīkstus dārzeņus. Varbūt pārāk ilgi sālīju kāpostu.
Vai kādā verandā.
Tas viss par spīti visām brīnumreceptēm, kuras es esmu steriem izlasījusi un noskatījusies jūtūbē, kur korejiešu meituki rāda, cik neatkārtojams ir Ķ.kāposts, pat vārīts un ar sāli un lokiem. Ā, es zinātniskos nolūkos pat mēģināju Ķ.k cept dažādos ieteiktajos veidos.
Sanāca slikti. Ļoti slikti
Mums ar Ķ.k. vienkārši nav ķīmijas.
Bet tavu kimčija stāstu būs jāuzrāda jaunkundzei, lai pat nesadomājas :D
un ar ko kimčis atšķiras no skābēta kāposta (garšvielas, bet tipoloģiski un metodoloģiski?)
(es neko nezinu, asi ēdieni negaršo, kimčis tāpat kā virkne citu āziešu gardumu, ir gājuši secen)
Tātad - var! :D
No otras puses, prieks arī izlasīt, ka vēl kāds visā visumā Dimdiņkimči uzskata par ko gandrīz pat pieklājīgu. Šito rakstot, ticiet, ir grūti novaldīties neatdarīt mazo, smirdīgo poķīti, kad sēd ledskapī.
Bet! inese_tk teica, ka no fermentista esot vēl labāki kā Dimdiņiem.