barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2019-06-27 11:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kur tavam ogleklim ir akumulators?
Vakar šķērsoju Akmens tiltu un posmā Vecrīga- LNB dienasvidū saskaitīju 3 velosipēdus parastos, bet 6 e-skrejriteņus, dažādās satiksmes noteikumu/veselā saprāta lietojuma stadijās. Gāju un atcerējos par revolūciju, movementu un pārmaiņu sākumu un to, ka apvērsumi nenotiek, kad cilvēkiem tiek izdalīti jauni ieroči, bet tad, kad tie apgūst prasmes tos lietot un jā, nodomāju, redz, vēl debates un 18063830 darba grupas par velo satiksmes vietu pilsētā nebija noslēgtas, kad jauns progresa rullis dragā pār galvaspilsētas bruģi, e-skūteristi, kuri diezgan svabadi apskādētā pabērna lomās atstāj arī velosipēdistus parastos un tagadiņ katrs var vēl izvērstāk iejusties lomā "kaut kas no kaut kurienes lido garām."
Būs mums visiem tolerances un vērīguma treniņi un varbūt, dienasbeigās, peļamie un pulgojamie autovadītāji pat nešķitīs tie lielākie kretīni ielās un avēnijās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2019-06-27 12:13 (saite)
Vienkārši - ietves nemotorizētiem; brauktuves - nekinētiskiem dzinējiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2019-06-27 12:21 (saite)
un tagad visi uztaisam stakeholder map ar šo loģiku, ņemot vērā vienratus, kā-sauc-tos-kam-divi-riteņi-paralēli-un-pilots-pa-vidu ritētājus, rollerbleidistus, dēļotājus, vellapēdas, "smašīnas, mon amour", mikroautobusus, smirdīgos trolejbusus, fūres, kuras ved mums, vides atbildīgajiem soju un kvīnoju un citi sab trans dal.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2019-06-27 12:36 (saite)
Es teiktu, ka uz ietves nav jāatrodas nekam, kas pārvietojas ar ātrumu >15 km/h, t.i., ātrāk nekā mēdz skriet amatieris treniņskrējienā.
Jo slikti manevrējošs velosipēdists vai skeitotājs var radīt ļoti nopietnas problēmas, ja vien viņi nav lēnīgi, lēnītiņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2019-06-27 12:36 (saite)
jā, lūdzu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2019-06-27 15:52 (saite)
Ātrumu uz ietves nevar formāli administratīvi ierobežot, tam jābūt veselā saprāta un kultūras jautājumam.
Taču tehniskus parametrus braucamajam gan var fiksēt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2019-06-27 17:37 (saite)
Var, šobrīd spēkā ir maksimālais ātrums 25 km/h. Vienīgi par veselo saprātu un kultūru plašajā kopienā es mazliet šaubos, cik manu, sabiedrībai vairāk tīk kaut ko aizregulēt, aptarificēt un padarīt nevēlamu. NIMBY sērga- not in my backyard.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2019-06-27 17:23 (saite)
Bet man žēl v-p-stus, kurus tad vairāk sabrauks mašīnas. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2019-06-27 12:51 (saite)
He-hē, man arī vakar bija diskusija par e-skrejriteņiem, tikai šķērsojot Vanšu tiltu. :D Mēs, savukārt, parunājām par to, ka pagaidām tak laikam nav vēl aizliegts būt erebušam, kad ar tādu brauc, kamēr ar vellapēdu parasto tas ir aizliegts jau sen. Kas sanāk ačgārni, ņemot vērā, ka pirmais ir motorizēts braucamlīdzeklis, bet otrais nav. Tā nu arī nospriedām, ka tas sasodītais tehnoloģiskais progress nabaga likumdevējiem neļauj ne mirkli atvilkt elpu - kamēr gatavo likumprojektus, lai aizliegtu kaut ko vienu, jau nākamais progress klāt un taisa anarhiju viss tāds neregulēts.

(Atbildēt uz šo)


[info]snark
2019-06-27 12:52 (saite)
Ļoti labi. Katrai pakaļai savs korķu viļķis atradīsies. Arī velosipēdistiem. Un gan jau arī skūteristiem, mazliet tik jānogaida. :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?