barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2018-08-06 14:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
seperate wheat from the chaff
Šajā rakstā ir tik daudz košu raksturlielumu, ka empātija plīst pušu.
Auzas modē gan.

Lai arī, piensaimniecība ir viena briesmīgi šmucīga un dārga padarīšana, co2, dzīvnieku labturība, šķērsubsīdijas, utt utt, betiņās, mūsdienu graudkopība- tā nu tomēr varbūt ir pustoni tīrāka vien, līdz ar to, man arguments par "videi turpinošāku"izvēli nešķiet īstais, jo īstais tomēr ir "abet es tā gribu/mums ir izvēle", izņemot medicīniski pamatotus gadījumus, kādi, minēšu tomēr ir mazākumā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Mušas atsevišķi, kotletes atsevišķi
[info]starro
2018-08-06 23:28 (saite)
Vai OIK ir ļaunums? Nu no globālas ilgtspējas perspektīvas? Mūsdienu laucinieka eko pēdas nospiedums ir krietni lielāks nekā caurmēra pilsētnieka. Dzīve laukos ir nesalīdzināmi energoietilpīgāka un energoneefektīvāka kā pilsētā. Tāpēc lauku labumu pirkšana un patērēšana nozīmē atbalstu planētas resursu šķērdētājiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Mušas atsevišķi, kotletes atsevišķi
[info]barbala
2018-08-06 23:30 (saite)
OIK atmetam, bet precizējam lauku labumu: govs, piens, auzu pulveris, keils, sojas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Mušas atsevišķi, kotletes atsevišķi
[info]starro
2018-08-07 00:02 (saite)
1. Bioeko lauksaimniecība vispār ir energo un resursu ietilpīgāka. Uz hektāru / uz cilvēkstundu / uz ielikto € / uz produkcijas vienību. Salīdzinot biopienu ar neekopienu. Vai organic auzas un parastās auzas.
2. Labums ir tas, kas dod labāko labumu par mazāko iztēriņu, nevis vecmammas audzēto pupiņu maišelis.
3. Ar lauku labumu es saprotu pārtikas produktu, kura iegūšanai izejvielas vismaz 90% iegūst izmantojot zemes resursu - to skaitā lopbarības izejvielu audzēšanai. Neatkarīgi vai no monokultūru plantācijām vai no dobītes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Mušas atsevišķi, kotletes atsevišķi
[info]starro
2018-08-07 00:17 (saite)
Un ja par individuālo atbildību ēdienkartē un izvēlēs, tad es cenšos pieturēties pie raciona, kur nedēļā ir divas brīvdienas no gaļas; auzu putru briedinu pienā, aizdaru ar augu tauku / sviesta maisījumu; kartupeļi 1x nedēļā; ikdienā makaroni rīsi putriami, griķi ar sīpoliem un burkāniem un kabačiem vai ķirbjiem. 1x nedēļā pupiņas ar krējumu tomātu selerijas kātu papriku. Pusdienas slapinu ar marinējumiem. Maizi lietoju pa pāris donām nedēļā. Dažreiz cepumi, rieksti, žāvēti augļi. Un tas pie ikdienas fiziskām slodzēm un fiziskas nodarbinātības.
Mana izvēle ir racionāla un drusku politiska, tur maz modes vai laifstaila bloga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Mušas atsevišķi, kotletes atsevišķi
[info]starro
2018-08-07 00:28 (saite)
Apkures sezonas laikā racionä parādās speķis un buljonzupas visādas. Olas - ļoti reti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Mušas atsevišķi, kotletes atsevišķi
[info]barbala
2018-08-07 11:47 (saite)
apsveicami. neredzu gan pretrunu ar sevis augstāk sacīto, ka riekstu rīsu uc pieni ir modes un mārketinga diktāts, "h&m"corporate responsiblity, nevis savas pēdas klimatiskajos nospiedumos.

un slava olām un zupām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?