barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2017-05-18 10:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Eurēka!
Skatoties Dončika tikšanos ar draudzīgo Turciju, man piepeši saslēdzās.

Mums taču gluži svaigajos laikos pirmajiem bija fundamentāls/ funkcionāls idiots par izkārtni, lai atceramies tautsaimnieku Bērziņu.
Vienīgā AB atšķirība (trūkums, kurā Doņiks ir soli priekšā) bija neesošā harizma, bet tā viss taču sakrīt:

- personīgais "tautsaimnieciskums" kā galvenais arguments kompetencei;
- sīksta cietpaurība politikas procesos, diplomātijā, kas piesegta ar "hei, mazie, bet es zinu, kā rodas nauda, jums taču patiktu vairāk naudiņas?";
- ja nu vispār kaut ko pavēsta, tad vieglajā valodā;
- funkcionāls vērtības piedāvājums (vieglajā valodā) mierīgu dzīvi meklējošām medmāsām kā apliecinājums "leadership" un "īsts vīrs".
- misēkļi ar SAB un cieša saitēšanās ar mazāk ietekmīgiem (maigi sakot) un kurantu skaņas mīlošiem starptautiskajiem partneriem, check.

Got it? Latvija bija ne vien Kembridžanalitiks izmēģinājuma bastions kremļa vingrinājumiem, bet arī Trumping testa domēns un, kā redzam zīmējumā, (vērojam līknes)- kritām, attīstības politikas grāvjos izvāļājāmies un mūsu svars/loma starptautiskajā politikā ir apmēram kā Dūklavam pie veterinārstiem, bet tak jau, nesabirzām. Grūti gan sagrupēties un kaimiņzemes, nelietes, tikmēr baigi uzrāvušas iekšējos un ārējos resursus un lāga neredz mūs vairs atpakaļskata spoguļos, bet no simtgadēm taču zināms, ka vēl jau var vienkārši paveikties, ja vien fortūnai nav jau apnicis.

Starp citu, šodien Gata Krūmiņa grāmatas "Latvijas tautsaimniecības vēsture" atkāšana @LNB un arī tiešraide ar pāris neviennozīmīgiem smagsvariem, bet U.Pīlēnu desertā.
Esmu šī liegā avangarda fāņklubā un mudinu būt turpat, tīri tā, spuldzītes virs galvas nolūkos.

Ārpus tam, Stīvens K. visu padarīja spoži.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2017-05-18 10:47 (saite)
Lūk, lūk, es arī ikurāt to pašu saku. Mēs visādus beidzamos ārpolītikas trendus esam jau pārdzīvojuši, nodarījuši un dabūjuši tēkreklu. Funkcionāla izkārtne – ček. Kremļa vingrinājumi – ček. Saulveži, kas uz velēšanām atjāj baltā zirgā – nuuuuuu, no kuŗa gala sākt vispār, ček, ček, ček un ček. Un ček. Un ček.

Latvija var, vārdu sakot. Tiešām nekad nebiju domājis, ka Latvijas ziņas kādreiz būs jālasa ar tādu domu – lūk, šeit mēs redzam, kas pēc dažiem gadiem būs aktuāls citviet. Bet tagad man pat sāk palikt neērti. Ja jūs prasāt man, es liktu naudiņu uz mēģinājumiem papildināt konstitūciju, a la 110. pants un Preambula.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2017-05-18 10:49 (saite)
Ne velti, ne velti mums te pāris cienījami IT/DEV testēšanas centri ir'a.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2017-05-18 10:50 (saite)
šis ir labs, žetons, kautski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vedjmah
2017-05-18 13:13 (saite)
Es domāju, ka arī šī būtu starptautiskā arēnā apsverama prakse - http://www.delfi.lv/news/national/politics/tm-sakusi-pirmslaulibu-apmacibu-kursus.d?id=48853753

Protams, pilnīgi cits slānis, cita dimensija, bet es domāju nevajag aprobežoties ar kaut kādiem prezidentu līmeņiem, vajag arī Mazajam Cilvēkam kaut ko piedāvāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2017-05-18 11:08 (saite)
ē, pag, es lasīju tik par kembridžanalitiku kā brexitinga un trumpinga testa domēnu, par kremļa vingrinājumiem ar kāds jau uzrakstīja? Atskaitot to, ka vispār konsultēja gan lietas LV gan RU?


AB ir vēl viena ļoti būtiska atšķirība - viņu amatam neievēlēja pseidotiešās vēlēšanās. Mums ir viens otrs cits personāžs, kas tam atbilst labāk. Nu, ja AB saraksts pēkšņi triumfēs RD vēlēšanās, tad, protams, cits stāsts.

(Atbildēt uz šo)


[info]pinjons
2017-05-18 12:23 (saite)
Dončiks vispār izteikti atgādina mūsu 90to gadu politiķus. Tā ka var teikt, ka мы это уже проходили.

(Atbildēt uz šo)


[info]vedjmah
2017-05-18 13:10 (saite)
Jā, jā, bez jau ierastajiem NYT, BBC un Guardian, ar zināmu piesardzību katru dienu lasu arī @altHomelandSec un @roguepotusstaff. Tieši altHomelandSec pirmais ziņoja par ErdoganaŠmerdogana drugānu darbībām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snark
2017-05-18 13:32 (saite)
Normāls echo chamber, tie pirmie trīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vedjmah
2017-05-18 14:01 (saite)
Es nupat drusku padzīvoju štatos, un centos skatīties arī Fox News. Diemžēl, ilgi to nav iespējams darīt. Redditā mēdz būt diskursi, bet man nav tik daudz laika, lai izlasītu visus komentāru threadus. Ko tu ieteiktu vēl?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2017-05-18 14:45 (saite)
Es paķertu klāt Bloomberg, National Review un Reason.com.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2017-05-18 14:45 (saite)
Ā, un vēl WSJ, cik nu sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kbrgs_
2017-05-18 15:04 (saite)
un reuters! bet jā, vēlēšanu laikā vispār the guardian un times neskatījos virsū. It īpaši, ja Hilarija besī. The guardian tā arī neesmu atsākusi lasīt, jo totāls echo chamber

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2017-05-18 15:18 (saite)
Es NYT un Guardian pieskatu un ik pa brīdim tajos ieskatos. Lai zinātu, ar ko jaunie komunisti nodarbojas.

Reuters vēl ir so-so, bet AP ir apmēram tajā pašā grozā, kur NYT.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?