barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2013-02-08 21:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
resto-rācijas. autore pauž savu personīgo viedokli, neuzspiež to kā pareizāko un nevienu neaizvaino
Zvetējiet man ar rukolas buntīti, bet es atļaušos nepielāgoties dažām tukšām, kaut "sabiedriski atzītām" parādībām, kā piemēram, tas HE's Vīna studijas restorāns.

restorāni ir visādi: ar pavāriem – zvaigznēm, kur tu aizej uz vienavīrašovu, uz stāstu kā viņš šorīt rasainos vaivariņos meklēja mellenes vai kāva gaili, molekulēja bietes un vai kā viņa draugs atveda svaigi ķertu bebru un viņš man to tagad, tikai man pagatavos (piemēram, trīs pavāri, vincents, daļēji- bibliotēk1 u.c.);
vai restorāni ir ar mazāk superstāriem, bet ar kvalitāti, konsekvenci, godaprātu. vīrs un vārds un nekādu personības un ego kultu – piemēram, neiburgs un/vai restorāni ar vietas stāstu (uzreiz atcerējos Pasta māju Tallinā), tradīciju – piem. Mieraielas armēņi.

Un tad ir vietas ar ņemšanos un pozēšanu.

Ar to totāli nepamatoto svarīgumu ap atrašanos tur, nevis ap servēto maltīti vai atmosfēru vai servisu. Tajā nav stāsta, nav augļiem pamatota varoņa (pavārs, ēdiens), ir tikai forma (stilīgs interjers, atzīti vīni, aprindas (lololooo) – visi tādi veiksmīgi un izdevušies un pusdienojam un pie blakusgaldiņa ir citi veiksminieki: pavei, kā mums visiem viss sanācis un sāls ir nevis tajā, ka es aizeju baudīt teicamu ēdienu labā kompānijā, bet es aizeju atzīmēties konkrētajā interjerā: "o, starp citu, es biju HE'Sā".

Jā, es nesaprotu, ka pamatmaltīte – jūras velna porcija ir četros kumosos un katrā no tām ir vēl kaut kāda cita garša: gnocci, sīpoli, blendēta baraviku mērce, mārrutku putas, bet ne velna nav no paša velna: es pasūtīju jūras velnu! Un jēri un citas gaļas – arī tās bija kaut kas līdzīgs modernās mākslas iesācēju izstādēm: koncepcijas uz 235 lapām un ar ogli vilkta horizontāla līnija uz balta palaga. Un tu esi sort of muļķis, jo kaut ko sagaidi. "Kotletes mājas gaumē". Kaut ko, pēc kā nāci – piemēram, ēdiena, jaunām garšām, gastrostāstiem, nevis ieinstagramēšanās un atzīmēšanās pie mūspilsētas veiksminieku klana, vienā līnijā ar juri vīnu-šleieru un jurģi playboy-liepnieku, piemēram. Jā. un tad es pasūtīju desertu – kauč saldumi man negaršo, taču bija neētri teikt: "ou, garson ar tetovējumu "darkness pleasures" (vai kas tāds, tumsas dāvesti), man lūdzu, vēl vienu jūras velnu!" – pasūtīju kastaņu sierakūku ar smilstērkšķu želeju un karameles vairogu blakus šokolādes putām. un lūk, krusmāte agate ar visām pankūkām, tur bija tavs solo – tās sierakūkas bija nežēlīgi daudz, īpaši tās biskvīta daļas (bbb) un tieši tas šķita tik bērnišķīgi – mikroporcija lielēdiena, bet masīvs deserts. cukurgailīšu vien pietrūka.


Man garšo garšīgi ēst un ir virkne godprātīgu vietu, kuras spēj sevi novērtēt un nekad nepievilt, bet man nepatīk ņemšanās pozas vārdā. Mangaļu šašļičnijās šķiet jau tuvāks koncepts, dažu mājsaimniecību virtuvēs vai pie ugunskuriem pa taisno no katla ir vairāk baudu, kā tur. Paši drusku mākam. HE's Vīnstudijas žanrs lai paliek jurģiem, arī želejmašiem un antropoloģijas vajadzībām un "kā izskatās tās katalogu bildītes".
Vairāk par visu mani nomāc, ja kāds mēģina iestāstīt, ka mēs te zirgus šampanietī peldinām, bet realitātē tomēr kaķi ar siltu alu aplejam. Nekāda baudījuma, izņemot estētisko . Tādiem nolūkiem gan var aiziet uz mūzeju, parku vai Vidzemes pieklanīšu mežu, vai ne.

Bet labi, labi: nepieciešamajai novērojumu sadaļai – vajadzīgi un bagātinoši, sauksim tos par mazajiem dzīves svētkiem, gluži tāpat kā svētki ir enerģētiķu dienas un ziemassvētki. Galvenais ir prieks.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2013-02-08 21:42 (saite)
Vai. Es kaut kā neesmu līdz HE's nemaz tikusi. Grasos, grasos, bet vienmēr kāja uz kāda cita kroga pusi paslīd. Bet viņa Botanica Cafe gan man ļoti patika.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeina
2013-02-08 21:44 (saite)
"zirgus šampanietī peldinām, bet realitātē tomēr ar siltu alu kaķi aplejam" šo es kaut kad aizņemšos, drīkst?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 21:47 (saite)
jā, droši. ar atsauci un nekomerciālā lietojumā :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2013-02-08 21:45 (saite)
"ķertais bebrs"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 21:47 (saite)
jā. tas līdzīgi kā salātiņi "pēdējā pietura" no dzeltenajām gundegām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kalevala
2013-02-08 21:50 (saite)
jep. trakoti lāga ieraksts. tāpat kā par to miglu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 21:55 (saite)
votttā, no jums ar lemuru baidījos, ka atnāksiet un ar sējumiem nospārdīsiet, ka es "vnk nesaprotu smalkmi un lai ēdu vien savus kolrābjus tālāk." bet paldies. labi nebūt vienam neizpratnes jūrā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lemurs
2013-02-08 22:11 (saite)
jēēēēē. no manis kāds baidās! teica zaķislemurs un nolēma nelēkt dīķi slīcināties :)
a vispār tavs ieraksts sastāv no vienām vienīgā citējamām pērlēm!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 22:21 (saite)
:) ūja, ūja, es tagadiņ iešu slīcināties no uztraukumiem, tikai necitējiet pārāk daudz, slavas slodzi neturu nimaz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lemurs
2013-02-08 22:33 (saite)
rāmi, rāmi, es esmu tik nesabiedriska, ka lielākoties visu citēju tikai pati sev, galvas iekšienē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2013-02-08 22:36 (saite)
Šķiet, tam restorāni arī domāti, ēšana notiek traktieros un mājās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 22:38 (saite)
nepiekritīšu. to var darīt dažādi. arī to pozēšanos un sociālo demonstrēšanos, ohus un oijus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2013-02-08 22:50 (saite)
Bet kurš tad beigās pozēja, es nesapratu? Juris un Jurģis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 22:55 (saite)
Man liekas, ka visi drusku iepozē. Nu zini to, ka vieta liek saskurināt spalvas un tu ne tik daudz ieslīgsti krēslos, bet glāzes atspulgā un karotītē vēro, kā izskaties šitajā profiliņā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2013-02-08 23:03 (saite)
Es noteikti tā neatslābdams darītu kafejnīcā "Veikals.Dzērieni" kaut kur Pērnavas ielā. :-) Katram lokam sava vieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 23:07 (saite)
runa nav par loku, bet par tukšumu tajā formā, kura itkā uz kaut ko pretendē. tas man salikās nospiedošāk, kā citkārt. nu, ne tik vienkārši kā purvciema baroks, bet uz to pašu pusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2013-02-08 23:12 (saite)
Es jau neaizstāvu, nezinu, kā tavā vakarā izskatījās. Pats tur tikai vienreiz esmu ēdis, turklāt dienas piedāvājumu diezgan tukšā pēcpusdienā, un nekas tāds neuzkrita.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-08 23:16 (saite)
tak mūsu jūtu jūru neižāvēs pat tas, ja tā būs tava brokastvieta. :)

uz TB šo'n iesi? es te tā nevaru saprast, ieslīgu un labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2013-02-09 00:08 (saite)
Mani mūsu vakardiena nokāva. Esmu gultiņā, skatos doķeni par ziemeļkoreju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-09 00:12 (saite)
rāmilēnāmrammm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2013-02-08 23:24 (saite)
tas tetovējums vēsta "dark luxury" :D un es izv;eos soguļoties viņu vīnaglāzēs un svečturos. jo man mans atsulgs tīk labāk par jebkuru bildi "no malas" :)

(Atbildēt uz šo)


[info]up
2013-02-08 23:26 (saite)
un jurģis ir biežāk manīts bibliotēkā, nekā he's

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2013-02-09 12:00 (saite)
Man jau bija nojauta, ka šitā vieta čangaļiem ir stipri par izmeklētu un, ka šīs vietas apmeklējums nesīs sev līdz tik neizpratni un kurkstošu vēderu gandarījum vietā, tas jau vairāk piedien smalkiem ļaužiem. Jauki, ka nekļūdījos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-09 12:36 (saite)
ik reizi tu uzraksti vārdu "čangalis", es atceros Elzastantes žāvēto speķi ar kartupeļiem brokastīs un uzreiz to – krietnu latgaļu speķi, uzčurkstinātu uz pannas – arī sagribas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kinskis
2013-02-09 21:54 (saite)
ļoti acīgi noķerts punkts. ēst, ja tiešām gribas ēst, labāk ir iet citur. he'sā ir abi 4svērā iečekoties.
bet joks par otro otro ir ženiāļ. apsolos izpildīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-02-09 21:57 (saite)
reiz pēc vienām 18 stundu piedz. sac šo joku pēc steigā apēstām un tūlīt vielmaiņā bezaizķerē pāstrādātām karbonādēm izmēģinājām Jēkabpils kafejnīcā "Uguntiņa". Viesmīle sadusmojās, teica, ka tā nav pieņemts un jūs varat darbūt tikai vēl suši. (suši! jēkabpilī!)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?