Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2019-09-23 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāda filozofijas pasniedzēja (USA) novērojumi:

"[I]t has become quite clear that the students, overwhelmingly, are not doing the reading and that in good part, this is because they are no longer capable of reading these texts on their own. Conversations with students about this suggests that it is due to a number of factors: (a) their high school educations no longer prepare them for extended, difficult reading; (b) they lack the most rudimentary historical knowledge required to situate these texts in the ways necessary for them to make sense; (c) they are incapable of reading older forms of English of the sort that one finds in, say, Hobbes or John Locke."


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2019-09-23 15:05 (saite)
Es tieši gribēju piebilst, ka apsēstība ar latīņu valodu arī nav veselīga, vismaz medicīnā. Šobrīd zinātnes valoda medicīnā ir angļu, bet Latvijā nez kāpēc zāļu nosaukumus gan vietā, gan nevietā vēl cenšas rakstīt latīniski. Laiks modernizēt un tos latviskot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2019-09-23 15:11 (saite)
Šis ir jautājums, kurā es Tev piekrītu par visiem 100%, taču, kā parasti, viss/daudz kas atduras uz finansējumu augstākajai izglītībai.

Es gan šobrīd studēju tieši klasisko filoloģiju, kur latīņu valoda ir diezgan atrauta no šeit un tagad realitātes.

Citāts no sarunas ar Levitu

"Sarunas galvenais temats – augstskolu reforma, kuru līdz 2019.g. 17. decembrim jāsagatavo Izglītības ministrijai. Viena no iespējām – augstskolu galvgalī likt speciāli veidotas padomes, kurām rektoram būtu jāatskaitās."

Nezinu, vai parastie cilvēki var sūtīt ieteikumu vēstules uz ministriju vai ko tādu, varbūt tā visa aizvien ir birokrātija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?