25 September 2020 @ 09:46 am
 
mani vienmēr mulsina gadalaiku pārejas un cilvēku apģērbs. dienas, kad dūnu jakas un šorti satiekas uz ielas. un šogad īpaši.
tieši kā, tieši kā var izdzīvot šīs gandrīz karstās dienas zābakos vai virsdrēbēs? vakar sēdēju kafejnīcas terasē, man cepināja muguru, blakus mierīgi meitene zeķubiksēs, puszābakos un vilnas mētelītī.
vai tiešām stils nosaka visu un cilvēki mēdz nesvīst?
 
 
( Post a new comment )
puukas kuukas[info]piene_ne on September 25th, 2020 - 09:54 am
nu, man piemēram logi uz vakarasaules pusi, un mājās ir pavēss, kādi 16grādi, tāpēc intuitīvi ejot ārā sanāk uztuntulēt vēl kādu kārtu, jo tur taču drošvien vēl vēsāks.
(Reply) (Link)
helvetica[info]helvetica on September 25th, 2020 - 09:55 am
Es, piemēram, no rīta eju laukā tik agri, ka gradusņiks rāda 12 grādus. Un vakarā arī medzu pieturās pārsalt. Ja virn nav normāli apavi un virsdrēbes. Kuros dienas vidū pilsētas centrā ir katsti, jā.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on September 25th, 2020 - 09:56 am
Bet vasaras naktīs pēc kroga plus12 grādos nesalst. ok, es nevelku no rītiem sandales, bet kedas. Ūpis gan uz b/d iet šortos - nekāda vaina!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
puukas kuukas[info]piene_ne on September 25th, 2020 - 10:00 am
rūdītie bērni! jē
(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on September 25th, 2020 - 09:55 pm
Skatoties, cik ilgi ir jābūt ārā. Arī rudenī un ziemā pēc krogus, iestiprinājies ar alko, var nesalt. Savukārt vasarā pēc 8h darbadienas un noguruma - salt pat siltākā laikā. izskriet izmest miskasti var mājas čībiņās arī lielā salā - bet staigāt visu dienu: neprāts u.t.t., u.t.jp. Tā kā tas ir individuāli un atkarīgs gan no personas fizioloģijas, gan arī ikdienas gaitām un procesiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on September 25th, 2020 - 10:28 pm
protams, es jau neiestājos pret visiem jakainajiem. bet karstā kafejnīcas terasē berga bazāra aizvējā saulītes cepināšanas viducī nenovilkt mēteli, lai gan to var nolikt uz blakus krēsla vai nenest no biroja uz pusdienpauzi, IR dīvaini.
es tagad pa vakariem mācu bērniem braukt ar riteņiem, tas ir lēni staigāt, varbūt pat stāvēt stundu pusotru parkā. un tas ir mierīgi izdarāms tīkreklā :)
(Reply) (Parent) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on September 25th, 2020 - 10:04 am
Ir cilvēki, kam salst.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on September 25th, 2020 - 10:08 am
jūlijs šogad bija aukstāks, tad virsjakas uz ielām neredzēju. tā tomēr ir emocionāla kategorija - septembris=rudens: termometrā neskatamies.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on September 25th, 2020 - 10:21 am
Var jau būt, bet mums rajonā vienmēr ir vējš, arī tagad saulainajās dienās mēs ārā ejam vismaz ar jaku, jo tas, ko rāda termometrs neko nenozīmē, ja vējš cērt elpu ciet..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on September 25th, 2020 - 10:24 am
Jaku pirmspusdienā protams, es jau ne pret jakām :), var taču pēcpusdienas plus25-os novilkt un iestūķēt somā. tās dūnu pufas un vilnas pusgarie ap trijiem dienā mani mulsina. Nu jā, un zeķubikses. Mani vienmēr mulsina zeķubikses siltā laikā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on September 25th, 2020 - 10:27 am
Man salst āda, es tāda neesmu vienīgā, drīz sākšu zeķubikšu sezonu zem biksēm
Ja zem vilnas zīda blūzīte..
Stc esmu redzējusi aukstā rudens vakarā, kad zeme jau sasalusi, bet nav TIK auksts pa rajonu nepārprotami uz randiņu ejam dāmu izejamā kažokā uz plāna zīda kleitas..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on September 25th, 2020 - 10:41 am
O, wow, es zeķubikses zem biksēm atmetu tīņa gados..
Ar kažoku, starp citu, var būt visādi - ja dāmai nav citas solīdas virsdrēbes, tad kažoks pēc etiķetes der arī ne tik aukstā laikā.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]polija on September 25th, 2020 - 03:33 pm
es ar šito nesaprotu. Vakar mināmies ar bērnu ar velo ap/pirms 17iem abas t-krekliņos, pusbiksēs, pretī minas cilvēki garās bikses, pufaika.. :O
Un es ESMU salīga. Pat ļoti.
Bet nu skatos termometrā un meteo.lv sadaļā "faktiskais laiks", nevis kalendārā :D
Tas rudeņos ir traki, ka citreiz no rītiem ir ļoti auksts. Pat zem tiem 10C a pa dienu uzsilts virs 20C, tad gan nesaprotu, ko bērnam uzģērbt lai laukā bd neizcepas, bet no rīta veļļojot uz bd nenosalst. Šorīt gan bija silts - aizbrauca uz bd pusbiksēs, sandalēs, t-kreklā un plānajā jakā pa virsu. Vakar tādā raskladā mināmies pirms 21iem mājās no meža un bija vēl silts, taču ir citi vakari, kad pie saulrieta vnk ledusskapis iestājas..
(Reply) (Parent) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on September 25th, 2020 - 10:25 am
Bet nu es arī gar tavu logu jūlijā nestaigāju savā rudens parkā līdz ceļiem un ar kapuci ;)
(Reply) (Parent) (Link)
jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas[info]special_k on September 25th, 2020 - 10:20 am
jā, siltuma/aukstuma izjūta cilvēkiem mēdz būt krasi atšķirīga
(Reply) (Parent) (Link)
vecais indiānis džims[info]jim on September 25th, 2020 - 12:44 pm
Es esmu ļoti salīga. Varu atmest zeķubikses tad, ja ir virs +26, zem 25 man vnk viss salst. Tā ir ļoti neērta dzīve, mans stils salīguma dēļ tieši ir ļoti ierobežots.
(Reply) (Link)
putnu novērotājs[info]_re_ on September 25th, 2020 - 12:46 pm
pieņemu, ka nepaskatās laika prognozi un saģērbjas automātiski, atbilstoši sezonai.
pirms pāris nedēļām laiks pieturējās drēgns un es uz rīgu aizpēros zeķubiksēs, lai gan pēc tam izvērsās saulaina un silta pēcpusdiena. elle un indija
šodien esmu plānā kleitā un sandalēs, bez jakas. no mājas gan izgāju pēc 9.
(Reply) (Link)
this is a ransom demand: zaljums aciis[info]kakjux on September 25th, 2020 - 01:16 pm
jā, kaut kas tur ir. es, piemēram, neuzskatu par vajadzīgu vilkt zeķbikses, ja ir virs +15 dienas laikā. zem +15, bet virs +10 - tur pēc noskaņojuma :D
bet tajā pašā laikā, man tur kleita, varbūt blazer, un sandales, bet citi staigā vilnas mēteļos un zābakos un viņi uz mani skatās kā uz frīku. un man gribas parādīt savu weather app, kur teikts, ka vispār ir virs +20, un manas garderobes izvēles tomēr ir real feel based nevis kalendāra rādījumos.
(Reply) (Link)
Zilog[info]3_5469mhz on September 25th, 2020 - 02:32 pm
Tas ir stils, stils, stils, stils!
(Reply) (Link)
Shelly[info]shelly on September 25th, 2020 - 06:14 pm
Es zinu, ka pirms pāris gadiem man slimības dēļ drausmīgi sala visu laiku. Man bija ne tikai mētelis, bet arī 3 džemperi un ļoti, ļoti aujsti :((
(Reply) (Thread) (Link)
[info]polija on September 25th, 2020 - 10:23 pm
tu domā, ka visi kas staigā pufaikās šodien ir baigi slimi? :D
Idejiski jā - man ir tieši tāpat, ja esmu noķērusi kkādu bacili, bieži (atkarībā no baciļa jiftīguma pakāpes) iestājas tā, ka drausmīgi salst - zem 3 segām 3 džemperos, un nevis tā drebuļi, pasalst, uzkāpj temp., bet vnk nenormāli salst (parasti tad, kad temp. krītas - tb organisms necīnās ar to bacili)... Bet nu tak ne jau visiem tā šodien, ne? :D
(Reply) (Parent) (Link)