30 March 2020 @ 08:35 pm
 
ak, izrādās, ka es esmu visu izdarījusi nepareizi, esmu jau ieskaitīta neirotiķos un komentāri gandrīz tik daudz kā par "rīsiem maisiņā",
bet es piektdien, tikko!, piektdien ar šo pašu dakteri biju sazvanījusies un prasījusi, kas šogad notiek ar potēm, vai ir jēga braukt, un ko darīsim. un viņa man teica -
protams, ir jāpotējas, ir aktīvi jāpotējas pret visu, lai bez covida mēs nedabūtu citu slimību uzliesmojumus. brauciet jau pirmdien!
 
 
( Post a new comment )
usne[info]usne on March 30th, 2020 - 08:59 pm
skaidrs, ka ir jāpotējas.
es gaidu, kad mazliet norims un cilvēki apradīs un tad braukšu potēt pretpneimonijas poti un ērču potes mums visiem arī aktuālas.
(Reply) (Link)
usne[info]usne on March 30th, 2020 - 09:10 pm
turklāt, ja dzīvo pašvaldībā, kur pat valsts ir atdzinusi ērču bīstamību un potes uzsauc bērniem, tad tas ir prioritārs pasākums.
(Reply) (Link)
[info]xena on March 30th, 2020 - 09:24 pm
Pote, nenoliedzami nav nesvarīga, tomēr šobrīd ir citas prioritātes.
Tikai saprotu un aizstāvu ārsti šajā situāijā. Mediķu infotelpā situācija mainās pa stundām, ne dienām (pēc panorāmas sērijas), to skaitā arī rīkojumi un vadlīnijas, kuriem visu laiku ir jāpakļaujas.
(Reply) (Thread) (Link)
usne[info]usne on March 30th, 2020 - 10:02 pm
un cīnoties ar kroņvīrusu palaidīsim brīvībā masalas un masaliņas, garo klepu, gripu, utt. ?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 30th, 2020 - 10:09 pm
jā, lai kā viņa gribētu slēgt ciet, viņa īpaši pieteica, ka, ja tagad visi atmetīs potēšanos, tad tūlīt sāksies masaliņu bums. laikam masaliņas mostas līdz ar maijpuķītēm, es īsti nezinu, bet jā, riski esot.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]polija on March 31st, 2020 - 07:47 am
ja cilvēki ievērotu ieteikumus, izolētos pie neveselības pazīmēm, netiktos ne ar vienu ārpus ģimenes, nelīstu svešiem tuvumā, nekādas maslas un masaliņas sākties vnk nevar!!? Šitie pasākumi tak puslīdz strādā pret jebkur cilvēku pārnēsātu slimību.
Encefalītu saprotu, bet tur ar NAV tik traki, ka pēc vienas potes slimos un smagāk vai tml. (bet otro poti toč vajag, trešā laikam bija tā, ka nekas tur ievērības cienīgs slikts nenotiks arī, ja vēlāk iepotēs (katrā ziņa lasot tos vakcīnu aprakstus, tur patiesībā tā imho diezgan brīvi, plus vnm būs iespēja vēlāk arī noteikt antivielas, lai saprastu, kas jādara tālāk). Bet potēt pret citām cilvēku pārnēsātām slimībām šobrīd toč nevajadzētu būt prioritātei. Es meitai arī atlikšu vēl to mmr poti, kamēr šis norims..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 31st, 2020 - 10:16 am
ē, es varu izolēties, mēs visi varam izolēties, bet mūsu valstī nav karantīnas, kas nozīmē, ka masalas un masaliņas, ja viņām tā labpatiksies, var skraidīt brīvi.
(Reply) (Parent) (Link)
Scorpse[info]scorpse on March 30th, 2020 - 09:25 pm
Es neatceros rīsus maisiņā!!
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 30th, 2020 - 09:42 pm
es nepareizi "servēju" rīsus, tā bija http://klab.lv/users/au/692400.html
(Reply) (Parent) (Link)
only after dark[info]tvarj on March 30th, 2020 - 09:48 pm
un pareizi darīji, es, piemēram, šī gada pirmo ērci jau no sevis izvilku pagājušajās brīvdienās.
(Reply) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on March 30th, 2020 - 10:00 pm
Es tevi atbalstu gan jautājumā par rīsu maisiņiem (es lieku tērauda bļodiņā un kārtīgi uzirdinu), gan jautājumā par vakcinēšanos. Nu kad tad vēl?! Pārējiem baciļiem neviens nav paziņojis, ka vei, korona pirmā rindā, jūs pagaidiet.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]polija on March 31st, 2020 - 07:51 am
a kā tos pārējos (cilvēku pārnestos) baciļus tad nodos, ja vizi izolēsies? :D :D Cilvēks savās mājās nošķaudās un tgd piepeši (ne agrāk, kad visi stumdījās lielveikalos un sabiedriskajā, bet tieši tgd) tas bacilis pa durvju s''kirbu aizlidos līdz tavam durvju rokturim, tu viņu apgrābstīsi un viss gatavs - masalas klāt?
Lielākai daļai vakcīnu nu nav TIK drausmīgi stingri tie apraksti, ka reku TIEŠI 14 vai 30 vai ciktur dienas starpā jābūt. Da i dažām arī šķiet bija tā, ka nu nekas - nesanāca iepotēt šogad, var pēc gada, utt.. Tie vakcināciju plāni ir safest way, bet vnm var taisīt antivielu testus lai noskaidrotu, no kurienes to vakcināciju atsākt vai tml. Ērču encefalīts gan ir cits stāsts - tam piekrītu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on March 31st, 2020 - 12:28 pm
Redzi, man tuva persona tik ilgi atlika bērna vakcināciju pret garo klepu, jo tad puņķi, tad tas, ka beidzot norāva garo klepu. Un vēl 100 gadus diagnosticēt nevarēja, jo garais klepus mūsdienās ir tik reti sastopams.

Revakcināciju vēl jā, to varētu atlikt, bet, ja jautājums ir par pirmreizējo vakcināciju - ir jāpotējas.
(Reply) (Parent) (Link)
Vī[info]viipsna on March 30th, 2020 - 11:14 pm
daktere pateica, ka "šis viss jāslēdz ciet".
vs
mana pasta darbiniece šodien pateica, ka "tie, kas nāk uz pastu 2x dienā, visi jāapcietina".

abām netīšām paspruka jūtas, tā teikt :)
neba nu tāpēc kāds ko slēgs ciet un nepotēs, un neba nu tāpēc kāds apcietinās pasta apmeklētājus.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 31st, 2020 - 10:17 am
es gribētu tādas uzskaites kartiņas pie pasta - ahaha, ahaha, aha, hmm, skatos jūs jau vienu reizi šodien bijāt, tātad "APCIETINĀT!"
(Reply) (Parent) (Link)
f: painted[info]f on March 31st, 2020 - 08:42 am
uz nesaistītas nots - nupat jau esam izgājuši visai grāmatiņai cauri, domāju, laiks sūtīt atpakaļ, un tev jau arī tūdaļ atkal klāt būs lasīšanas laiks :) kurp sūtīt ta, a? :) (atmet uz f.f at inbox)

(Reply) (Link)