20 January 2020 @ 04:47 pm
 
ā, un man ir jautājums!

mēs te gatavojamies tādam vienam garākam ceļojumam, tāpēc jau laikus domājam par to, kā laīt šādos ceļojumos lasīt. smagus grāmatu kalnus jau nevazās līdzi.
un
lai varētu iepazīties ar ceļojumu galamērķu valstīm, labprāt lasītu jau tagad attiecīgās uzziņas, vēstures un kultūras grāmatas. radās doma to visu iepirkt kindlē, lai šādu literatūru varētu tai ceļojumā arī ņemt līdzi.

un tātad: kāda ir labākā kindle? kad tādas pērk? (varbūt ir sezonālas atlaides, kuras vērts sagaidīt) kas ir svarīgie parametri?
varbūt labākā kindle NAV kindle? kā lasīt garos ceļojumos?
 
 
( Post a new comment )
kihelkonna[info]kihelkonna on January 20th, 2020 - 05:40 pm
esmu cītīga zagtu grāmatu lasītāja, un lielu daļu grāmatu izlasu savā špicku kastīties leiluma telefonā. nav tajā kindlē nekā tāda, ko nevarētu piedāvāt mūsdienu telefoni. i fōni, i gaismas un kas tur vēl.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on January 20th, 2020 - 06:04 pm
Oij, nē, telefonā negribu. Acīm nepatīk, ideiski nepatīk un negribas bērniem rādīt, ka daudz lietoju telefonu.
(Reply) (Parent) (Link)
src[info]src on January 20th, 2020 - 06:07 pm
drošvien ņemtu pēdējo ūdensdrošo kindle paperwhite.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on January 20th, 2020 - 06:22 pm
O, vaterprūfība ir ļoti laba funkcija, it īpaši lasīšanai pie baseina ar bērnu bariņu
(Reply) (Parent) (Link)
barbala[info]barbala on January 20th, 2020 - 07:09 pm
Man ir Paperwhite, nu jau gados. Joprojām laba, baterija velk mēnesi, ja lasa un mūžību, ja nelasa, fomātus, ja patīk vai gadās paņemt zagtuvēs, var konvertēt. Divas labākās fīčas: absolūti tizlais, tātad, neesošais pārlūks tīmeklim un word cards, meklēto vārdiņu apguves spēle. Trešā- melnbalts, nav trokšņu, ir tikai frāmata.
(Reply) (Thread) (Link)
barbala[info]barbala on January 20th, 2020 - 07:11 pm
Ā, vannā arī ir bijusi un nekas, bet jaunās ir voterprūfas speciāli, tā fīča vannā-lasītmīļiem.
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on January 20th, 2020 - 10:00 pm
jā. man vajag to - tikai grāmata. man nekad nederētu kaut kas, kas mani vilinātu kādā citā internetveidīgā pasaulē. es vēl nevaru pierast pie domas, ka grāmata VISPĀR ir elektroniski :)
(Reply) (Parent) (Link)
f[info]f on January 20th, 2020 - 09:57 pm
man arī ir paperwhite, izmantoju bezmaksas grāmatu sōrsus, vai arī dodu uzdevumu "calibre", lai konvertē pdfu (vai jebkuru formātu) uz kindlei draudzīgāko (epub?) un āmen.

amazonē ir arī ērta instrukcija, kā vispār nosūtīt grāmatu caur epastu uz kindli, jo caur pašu kindli meklēt nav ērti.
(Reply) (Link)
justmy2cents[info]justmy2cents on January 21st, 2020 - 12:54 am
Ja plāns ir grāmatas iegūt caur Amazoni, tad gan jau kāds no Kindle variantiem. Ja citādi, tad drīzāk ne-Kindle nekā Kindle. Ūdensdrošums varētu būt laba lieta (man gan neviens "kindle" tāds nav bijis, un viņi visi parasti izbeidzas ar salauztu ekrānu, nevis samirkuši). Gaismiņa ir must have (manuprāt). Un vēl ir tāda lieta kā ekrāna izmērs – tipiskākais ir 6", prozai ar to pietiek, bet bilžainiem tekstiem kaut kas kaut vai nedaudz lielāks varētu būt labāka izvēle.
(Reply) (Link)
maga[info]maga on January 21st, 2020 - 01:49 am
Man iepriekš šķita, ka nu nekādi nelasīšu telefonā, bet izrādījās, ka, nogriežot ekrāna spilgtumu, ir ideāli. Pēdējos ceļojumos piebeidzu gan "Great Gatsby", gan šo to no Vulfas, gan palētus, seksīgus romānus. Kindle, vien dažas reizes izmantota, tā arī guļ plauktos.
Starp citu, ja tu galīgi pret telefoniem un tomēr kindli, varbūt manējā vēl lādējas un ir lietojama un kaut ko simboliski varam sarunāt. Man viņa tiešām lieks priekšmets saimniecībā.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on January 21st, 2020 - 08:47 am
tas būtu lielisks variants, jā, palūko, lūdzu, vai lietojama / lādējama!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
maga[info]maga on February 2nd, 2020 - 03:12 pm
Atvaino, man aizgāja tāds darbu maratons, ka par visu aizmirsu. Bet biju izvilkusi, lādēt it kā lādējas, bet iekšā vairs neslēdzas diemžēl.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on February 2nd, 2020 - 08:43 pm
Žēl, bet paldies! :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]fedrs on January 21st, 2020 - 08:04 am
Kā var pateikt, kura ir labākā, par lietu, ko pērk VIENU gab. reizi 5-10 gados?
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on January 21st, 2020 - 08:47 am
nu tas, ka es lietoju tikai viena veida telefonu, nenozīmē, ka es nezinu citus. tāpat arī ar egrāmatu lasītājiem - es domāju, ka cilvēki, kas lieto šo produktu, drusku orientējas arī piedāvājumā. kā arī ir redzams no atbildēm.
(Reply) (Parent) (Link)
Klemans[info]klemans on January 21st, 2020 - 10:36 am
Man ir Kindle Oasis, esmu ļoti apmierināta ar ierīci!
(Reply) (Link)
rūsganais sprakšķis[info]mufs on January 21st, 2020 - 03:59 pm
man ir Kindle, bet es pat neatceros, kāds modelis, kautkāds Paperwhite noteikti; nopirku, kāda jau bija vietējā internetveikalā TŪLIŅ dabonama;
iepriekšējo salauzu, jo biju paņēmusi somā bez vāciņa un laikam uzsēdos virsū vai ko tamlīdzīgu

kas man patīk un vienlaikus nepatīk - ar vienu mirkšķienu var nopirkt amazonē grāmatu, kuru kāds ir ielinkojis vai pieminējis - t.i., lasot telefonā, uzspied, atveras amzones aplikāzija un trrrrrrrr - grāmata ir kindlē.
no pozitīvās puses, vismaz tā nav pārmetoša fizisku grāmatu čupa, kuru esi nopircis, bet neizlasījis.
mīnuss, ka īsti nevari iedot citiem izlasīt, betnu, man vīrs un māte šākātā tikai laviski lasa, kamēr kindlē man viss angliski.

ceļojumā tas tomēr ir neatsverami ērti, ka iekšā čupa ar grāmatām PLUS es vienmēr sametu kādus ceļojumvežus
pēdējā kanāriju braucienā nopirku pārgājienmaršrutu grāmatu, kindle ir daudz uzticamāks draugs kalnos kā aifōns, jo baterija

man ir arī nelegālās grāmatas pdfos - reizēm ir diezgan besīgi, jo skenējot? vai kā jau tur tas darīts, burti samainās, bet atkal, tā kā es lasu tikai katru trešo burtu (laikam), tad kopumā vārdi uztveras normāli.
bet ne pdfus lasīt ir patīkamāk.

ā, un vēl tas forši, ka nav jāslēdz gaisma vai lukturīts, var gultā lasīt netraucējot tam, kurš guļ.

karoč, es biju no tiem, kas ļoti ilgi stāstīja, ka grāmatai jābūt rokās, jāsmaržo pēc papīra, utt. nea. komforts ūber alles.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on January 21st, 2020 - 04:05 pm
karoč, es biju no tiem, kas ļoti ilgi stāstīja, ka grāmatai jābūt rokās, jāsmaržo pēc papīra, utt. nea. komforts ūber alles.

--

izklausās pēc paradīzes, bet es negribu tā, es gribu ņurcīt papīru un samitrināt pirkstu pāršķirstot!!! vai es tiešām atbraukšu no ceļojuma egrāmatu SAMAITĀTA??? :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rūsganais sprakšķis[info]mufs on January 21st, 2020 - 04:31 pm
:D nē, nesatraucies, paņemot rokā papīra grāmatu, neuzmetas pumpas un tulznas uz īkšķa

noteikti nozīme ir tam, kāda tipa lasītājs esi

es esmu spontānais, man vajag TAGAD
(Reply) (Parent) (Link)
ieraksts: lenta[info]ieraksts on January 22nd, 2020 - 01:46 pm
man ir parasts, vecs kindle, kas mūsdienu tehnoloģiju ritmā šķiet no pavisam aizlaikiem. speciāli pirku tādu, kur nav gaismas un tačskrīna, lai mazāk tehnoloģiski škistu, un tuvāk grāmatai. vēl man šķiet, jo mazāk funkciju, jo vieglāk kaut ko nesalauzt. kindle ir bijis stopēšanas ceļojumos un ir labi izdzīvojis gadus 3-4 jau.
tas bija ļoti, ļoti labs pirkums! ja ilgu laiku biju lasījis ap padsmit grāmatām gadā, tad tagad 20-50 ik gadu, jo nu pirātisms forever, un doma, ka varu izlasīt gandrīz jebko, kas ienāk prātā trijās valodās, nepalīdz apstāties. šogad gan ir apņemšanās katru mēnesi izlasīt arī kādu papīra grāmatu noteikti.
(Reply) (Link)