20 January 2020 @ 04:47 pm
 
ā, un man ir jautājums!

mēs te gatavojamies tādam vienam garākam ceļojumam, tāpēc jau laikus domājam par to, kā laīt šādos ceļojumos lasīt. smagus grāmatu kalnus jau nevazās līdzi.
un
lai varētu iepazīties ar ceļojumu galamērķu valstīm, labprāt lasītu jau tagad attiecīgās uzziņas, vēstures un kultūras grāmatas. radās doma to visu iepirkt kindlē, lai šādu literatūru varētu tai ceļojumā arī ņemt līdzi.

un tātad: kāda ir labākā kindle? kad tādas pērk? (varbūt ir sezonālas atlaides, kuras vērts sagaidīt) kas ir svarīgie parametri?
varbūt labākā kindle NAV kindle? kā lasīt garos ceļojumos?
 
 
( Post a new comment )
rūsganais sprakšķis[info]mufs on January 21st, 2020 - 03:59 pm
man ir Kindle, bet es pat neatceros, kāds modelis, kautkāds Paperwhite noteikti; nopirku, kāda jau bija vietējā internetveikalā TŪLIŅ dabonama;
iepriekšējo salauzu, jo biju paņēmusi somā bez vāciņa un laikam uzsēdos virsū vai ko tamlīdzīgu

kas man patīk un vienlaikus nepatīk - ar vienu mirkšķienu var nopirkt amazonē grāmatu, kuru kāds ir ielinkojis vai pieminējis - t.i., lasot telefonā, uzspied, atveras amzones aplikāzija un trrrrrrrr - grāmata ir kindlē.
no pozitīvās puses, vismaz tā nav pārmetoša fizisku grāmatu čupa, kuru esi nopircis, bet neizlasījis.
mīnuss, ka īsti nevari iedot citiem izlasīt, betnu, man vīrs un māte šākātā tikai laviski lasa, kamēr kindlē man viss angliski.

ceļojumā tas tomēr ir neatsverami ērti, ka iekšā čupa ar grāmatām PLUS es vienmēr sametu kādus ceļojumvežus
pēdējā kanāriju braucienā nopirku pārgājienmaršrutu grāmatu, kindle ir daudz uzticamāks draugs kalnos kā aifōns, jo baterija

man ir arī nelegālās grāmatas pdfos - reizēm ir diezgan besīgi, jo skenējot? vai kā jau tur tas darīts, burti samainās, bet atkal, tā kā es lasu tikai katru trešo burtu (laikam), tad kopumā vārdi uztveras normāli.
bet ne pdfus lasīt ir patīkamāk.

ā, un vēl tas forši, ka nav jāslēdz gaisma vai lukturīts, var gultā lasīt netraucējot tam, kurš guļ.

karoč, es biju no tiem, kas ļoti ilgi stāstīja, ka grāmatai jābūt rokās, jāsmaržo pēc papīra, utt. nea. komforts ūber alles.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on January 21st, 2020 - 04:05 pm
karoč, es biju no tiem, kas ļoti ilgi stāstīja, ka grāmatai jābūt rokās, jāsmaržo pēc papīra, utt. nea. komforts ūber alles.

--

izklausās pēc paradīzes, bet es negribu tā, es gribu ņurcīt papīru un samitrināt pirkstu pāršķirstot!!! vai es tiešām atbraukšu no ceļojuma egrāmatu SAMAITĀTA??? :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rūsganais sprakšķis[info]mufs on January 21st, 2020 - 04:31 pm
:D nē, nesatraucies, paņemot rokā papīra grāmatu, neuzmetas pumpas un tulznas uz īkšķa

noteikti nozīme ir tam, kāda tipa lasītājs esi

es esmu spontānais, man vajag TAGAD
(Reply) (Parent) (Link)