None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2019-05-23 12:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tehniskie traucējumi EP vēlēšanās šodien lieguši nobalsot vairākiem simtiem uz iecirkni atnākušo
Krievu specdienesti beidzot arī “tuvajās ārzemēs” veikuši kiberoperāciju, izpalīdzot Ušakovam tikt uz eiroparlamentu:

“Pēc Laizānes paustā, iespējamais sistēmas traucējumu iemesls tiek apzināts, visdrīzāk tas saistīts ar naktī uzstādītajiem sistēmas atjaunojumiem.”

Kurš izdomāja, ka naktī pirms balsošanas ir laba doma veikt sistēmas “uzlabojumus”? Vai nu kiberoperācija, stulbums vai sabotāža. Cimdaru nomainīja ar solījumiem tieši ieviest šo moderno, elektronisko vēlētāju reģistru. Lūk, rezultāts. Operācija izpildīta.

https://www.delfi.lv/news/national/politics/tehniskie-traucejumi-ep-velesanas-sodien-liegusi-nobalsot-vairakiem-simtiem-uz-iecirkni-atnakuso-veletaju.d?id=51121065


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dooora
2019-05-23 14:50 (saite)
šis ir pamatīgs mega-fakaps. esmu pierakstīts Siguldā, kurp nedēļas nogalē plānoju doties, lai gan nekāda vēstule no cvk man tur tā arī nav pienākusi. kad paziņoja, ka varēs balsot arī citos iecirkņos, plānus nomainīju, un tagad būs sasodīti sarežģīti tos mainīt trešo reizi.
goda vārds, patīkamāk būtu cerēt, ka tas ir Puķina, Znaroka vai Sobčakas pirksts. tikai skaidrs, ka bez stulbuma pirksta te arī nav izticis.

(Atbildēt uz šo)


[info]snark
2019-05-23 15:43 (saite)
Mans skats no malas vedina uz aizdomām, ka tā ir parasta fakapu ķēdes reakcija, kas principā nav sveša sistēmu ieviešanai, pie kuras kā katalizators ir klāt stāvējusi publiskā sektora pārvaldības (kontraktēšana, piegādātāja uzraudzība, projektu vadība) tradīcija.

Iespējams, ka pēdējā brīža jauninājumiem nebija labas alternatīvas, jo piecas minūtes pirms pēdējā brīža atklājās kritiskas kļūdas. Un tik vēlu tās atklājās tāpēc, ka izstrāde bija ievilkusies, testi arī (vai arī kārtīgu testu nebija), bet superreģistra klajā laišanu atlikt nevarēja, jo ir tak sasolīts, bet contingency plānus ar fall-back operācijām netaisa, vai arī nespēj (vai arī negrib, jo tad var tikt apdraudēts amats) tos iedarbināt pareizajā brīdī.

Ja kādam Krievijā ir iedota atbildība par šo vēlēšanu čakarēšanu LV, tad šis kāds, vispādi citādi ne pirkstu nepakustinot, var mierīgi kvernēt, kājas uz galda saslējis, un dzejot atskaiti par to, kā izdevās izjaukt vēlēšanu paziņojumu piegādi, un arī vēlētāju reģistru pēdējā brīdī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2019-05-23 18:44 (saite)
protams. es pa pusei jokoju, Hanlon's Razor nekur nav zudis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2019-05-23 18:47 (saite)
šī situācija labi demonstrē to, kāpēc sevišķas nozīmes (un vēlēšanas tādas pilnīgi noteikti ir) IT projektos nevar būt runas par 'zemākās cenas piegādātāju', jo tas ir 'race to the bottom'. te nevar būt nekādu atrunu, sak, 'aizmirsām notestēt'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2019-05-23 15:47 (saite)
Hahaha, un ziņā jau piegādātājkantora nosaukums neparādās, nu gluži tāpat kā tad, kad teju mēnesi valsts pārvaldes augstības nespēja publiski pavēstīt, kā tad sauc to erzacpastnieku firmu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2019-05-23 16:25 (saite)
Šie ir tie malači.

Nu un nevar nesajūsmināt līgumu noslēgšanas laiks - varētu padomāt, ka par eiroparlamenta vēlēšanām tika uzzināts tikai pirms gada.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2019-05-23 17:33 (saite)
Finansējumu piešķīra tikai aprīlī, jo līdz tam Saeima neapstiprināja budžetu.

man patīk šī Saeima. Es gribētu visus tās deputātus redzēt... kādā ļoti sliktā vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirualsirual
2019-05-23 18:52 (saite)
neuzticami, bet virziens (par programmētāju kantori):

https://pietiek.com/raksti/ka_pamazam_un_pareizi_pelnit_naudu_no_valsts_pasutijumiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2019-05-23 18:56 (saite)
par kripatu labāks avots kā pietiek.com:

http://www.la.lv/skandali-kapnutelpas-atbalsosies-velesanas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?