antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-04-02 13:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl par to naida runu
Kaut gan man liekas ļoti kaitīgi mēģinājumi naida runu reducēt vienkārši uz noteiktu vārdu, vai ideju, vai vēstures piesaukšanu, tas nenozīmē, ka tā nebūtu reāla parādība.

Būtībā naida runa nozīmē vienkārši uzkūdīšanu kādām grupām, vai šo grupu bulijošanu.

Viens piemērs no tās pašas iepriekšējās sarunas. Tur parādījās šāds komentārs (par to, ka dzimuma maiņas operācijas tiek veiktas sen) - "Jā, tie mošķi uzdarbojas jau sen. Aizsācējs bija tāds (((Hiršfelds))) Veimāras republikā. Viņam vesels institūts piederēja." It kā vienkārši aprakstīta vēsture, bet kas tās tādas par trīskāršām iekaviņām?

Trīskāršās iekaviņas ir neonacistu simbols, kas apzīmē, ka cilvēkam ir ebreju izcelsme. Implikācija ir, ka kaut kas ir ticis darīts dēļ ebreju ļaunuma vai sazvērestības. Vai šajā gadījumā kāds var apšaubīt, ka cilvēkā, kurš jau piekrīt, ka dzimuma maiņa ir slikti, un jau ir antisemītiski noskaņots, šis vairos naidu pret ebrejiem? Vai šīm iekaviņām vēl ir kāda plašāka nozīme, atskaitot vēlmi stiprināt šādu noskaņojumu? Tas, ka lietots šāds "slēpts" simbols (ar potenciāli apstrīdamu nozīmi), liecina par to, ka tā lietotājs ļoti labi apzinās, ko dara.

Lai man nepārmestu, ka lietoju tendenciozus avotus, lūk arī tāds "neitrāls" avots kā konservapēdija šo simboliku raksturo kā antisemītisku naida runu.

P.S. Man liekas komiski, ka daži, kas uzstāj uz tādu vārdu kā "laulība" mūžīgi-mūžos nemainīgo nozīmi, pēkšņi kļūst par lielākajiem relatīvistiem un skeptiķiem, tikko sāk iet runa par tādiem vārdiem kā "naids" vai "kūdīšana".


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fedrs
2021-04-02 21:51 (saite)
Ja šim kādam jau nav naida, kāpēc lai tas viņā pēkšņi rastos?
Mēs jau sen te visa ciba būtu iestājušies kukluksklanā, peteicoties gnidrologam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-04-03 00:13 (saite)
Es piekrītu, ka ar cibas izglītoto publiku, un, ņemot vērā, ka daudzi arī publiski par viņu ironizē, šeit radikalizācijas riski ir tuvi nullei. Toties iztēlojies forumu, kur kopā sanāk daudzi tādi, kas tad viens otru iedrošina un uzkūda. Vai lielu publisku forumu (kā interneta ziņu komentāri), kur nekad nezini kādi trakie tos lasa.

Par to radikalizācijas slippery slope jau ir ļoti daudz pierādījumu. Iedomājies, ja inceļi varēja no atbalsta grupas, caur stereotipiem (sievietes grib tikai sliktos puišus vai naudu), tālāk gnidrologa līmeņa sazvērestības teorijām (viņas ar mums neguļ, jo viņām ir simtiem alfa-veču seksa partneru), nonākt līdz vairākām masu slepkavībām. No atbalsta grupas, līdz masu slepkavībām.

Nemaz nerunājot par islamistiem, neonacistiem vai eko-teroristiem. Šodien pat, - ASV jauns terora akts - viens ar auto un nazi uzbrucis policistiem pie Kapitolija. Kur gan tas būs radikalizējies, ja ne interneta forumos?

Protams, ka tie uzbrucēji ir deģenerāti (vai garīgi slimi), bet bez tās interneta iedrošināšanas, droši vien būtu turpinājuši savā pagrabā urķēt degunu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-04-03 10:42 (saite)
ASV apšaudes notiek galvenokārt pārāk brīvi pieejamo ieroču dēļ. Nedomāju, ka UK ir citāds internets nekā ASV. Nu jā, UK biežāk sadur ar nažiem, jo bez nažiem ikdienā nevar iztikt, tāpēc to tirgošanu nevar pilnībā aizliegt.

Un inceļi tiek pieminēti tikai tāpēc, ka runa ir par seksu (vai tā trūkumu).

Un par pēdējo Kapitolija uzbrukumu ļoti grūti iedomāties, kuros gan internetos Nation of Islam atbalstītāji tiek kūdīti uzbrukt Kapitolijam vai valdībai. Viņš esot teicis, ka valdība ir melno cilvēku ienaidnieks. Izklausās pēc super woke.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-04-04 23:10 (saite)
Tā kā tavs self awareness ir teju neeksistējošs, tad pačukstēšu, ka "inceļu masu slepkavnieki" ir leftwing radikāļu konspirācijteorija lmao.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?