antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
Es piekrītu, ka ar cibas izglītoto publiku, un, ņemot vērā, ka daudzi arī publiski par viņu ironizē, šeit radikalizācijas riski ir tuvi nullei. Toties iztēlojies forumu, kur kopā sanāk daudzi tādi, kas tad viens otru iedrošina un uzkūda. Vai lielu publisku forumu (kā interneta ziņu komentāri), kur nekad nezini kādi trakie tos lasa.

Par to radikalizācijas slippery slope jau ir ļoti daudz pierādījumu. Iedomājies, ja inceļi varēja no atbalsta grupas, caur stereotipiem (sievietes grib tikai sliktos puišus vai naudu), tālāk gnidrologa līmeņa sazvērestības teorijām (viņas ar mums neguļ, jo viņām ir simtiem alfa-veču seksa partneru), nonākt līdz vairākām masu slepkavībām. No atbalsta grupas, līdz masu slepkavībām.

Nemaz nerunājot par islamistiem, neonacistiem vai eko-teroristiem. Šodien pat, - ASV jauns terora akts - viens ar auto un nazi uzbrucis policistiem pie Kapitolija. Kur gan tas būs radikalizējies, ja ne interneta forumos?

Protams, ka tie uzbrucēji ir deģenerāti (vai garīgi slimi), bet bez tās interneta iedrošināšanas, droši vien būtu turpinājuši savā pagrabā urķēt degunu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?