antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-05-09 14:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pamanīju ļaunprātīgu varas izmantošanu
UK pieņemts likums, kas policijai bez tiesas lēmuma atļauj aizturēt protestētājus, ja viņi lemj, ka tie "traucē sabiedrisko kārtību" vismaz "diviem cilvēkiem". Likums arī atļauj poicijai veikt nesankcionētu pārmeklēšnau uz "aizdomu pamata". Arestēt var arī par protesta līdzekļu klātesamību - līmi vai lāpstiņu, piemēram (nē, nopietni - skat. punktu 2(1) vai 5(1) pašā likuma tekstā). Par "sabiedriskās kārtības pārkāpumu" varēs piespriest līdz pusgadam cietumā, un varēs noteikt ierobežojumus apmeklēt publiskas vietas.

Likums ir tik drakonisks, ka to jau paspējušas nosodīt ne tikai cilvēktiesības aizsargājošas organizācijas, bet pat apvienotās nācijas: https://www.ohchr.org/en/press-releases/2023/04/un-human-rights-chief-urges-uk-reverse-deeply-troubling-public-order-bill

To steidzami pieņēma pirms Čārlza kronēšanas, un jau paspēja arī aprobēt uz anti-monarhistiem: https://time.com/6277591/anti-monarchy-protesters-arrested-king-charles-coronation/

Likuma teksts šeit: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2023/15/enacted

Vienkārši gribēju paspēt būt pirmais, kurš ieliek. Zinu, ka [info]extranjero būs daudz garu ierakstu par šo tēmu, ņemot vērā, cik ļoti viņu pēdējā laikā satrauc ļaunprātīga varas izmantošana. /s


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2023-05-09 16:30 (saite)
aha, britu imperiālisms navaid miris. bet ko tur daudz no viņiem var gribēt? paskatamies kaut vai brexita rezultātus un to sekas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-09 16:45 (saite)
Nu teiksim tā, lai viņiem veicas atkal uzbūvēt impēriju. Tas nav nekas slikts.Daudzos aspektos ir no kā ņemt piemēru, bet nu ne visos, protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2023-05-09 17:41 (saite)
Rule, Britannia!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-05-09 20:31 (saite)
ak jūs nabaga imperiālisti, kas noalkušies pēc stingras rokas, kas jūs, kā tādus viduslaiku zemniekus, vadītu "pareizajā" virzienā, lai kāds arī tas būtu attiecīgajam imperatoram ienācis prātā. rekomendēju pārvākties un krievijas impēriju federāciju, tur viss kā jums patīk, protestēt aizliegts, visu nosaka elite, jo, acīmredzot, no gejropeiskajām vērtībām vismaz vienam no jums abiem točna metas pumpas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-05-09 22:40 (saite)
Man nav nekādu simpātiju pret šībrīža Krieviju, kur pie varas ir zagļi un popi un opozīcijā ir zagļi un komunisti. Ja runa būtu par jaunu, spējīgu monarhiju, kas ne tikai solītu, bet arī spētu savā teritorijā atjaunot likumu un kārtību un atbalstītu zinātņu, mākslu un tirdzniecības attīstību, par to varbūt pat varētu parunāt, bet tādas tur nav un droši vien vairs nebūs.

Gejropeisko vērtību izsaukto simptomu būšana vai nebūšana ir nesaistīts temats, bet rest assured, ka vismaz man pumpas noteikti nemetas no eiropeiskajām vērtībām ([info]ctulhu te droši vien varēs par sevi atskaitīties pats, ja gribēs). Aizvietotājideoloģijas cītīgāko apoloģētu mēģinājumi pirmās vienādot ar otrajām gan ar pašreizēju, gan atpakaļejošu datumu gan reizēm izraisa zināmu niezi zināmās vietās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-05-09 23:41 (saite)
Impērija noteikti ir labāk par vegānhipijfavellām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?