analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2009-03-02 13:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nē nu bet tiešām izbrīna tie, kas ir sākuši kaut ko runāt par to, ka mums valstī ir iestājusies SVF diktatūra, ka nevajadzēja glābt parexu, ka vispār apgriezt budžetu (valsts izdevumus tobiš) ir nāves grēks par ko griezēji degs elles liesmās. Par to, ka vajag apgriezt arī pensijas iestājas kaut kādas svētas šausmas.

Nu labi, ir tādi kā svenskterror, kam visa domāšana brīžiem aprobežojas ar brāļa likstām hipotekārā kredīta atmaksā un sašutumu par sava tēva pensiju. Ir tādi, kam liekas, ka pensionāri mums ir kā suga uz izmiršanas robežas, taču kaut kā neviens neiedomājas par to, cik lielā mērā valsts šos pensionārus dotē. Reāli tā ir sociālā palīdzība. Pilna Rīga ir ar penšiem, kam valsts (ok - pašvaldība) gadā samaksā baisos simtus latu par dzīvokļiem (nez cik istabu), dala veselības apdrošināšanas polises un vēl velns sazin ko.

A es esmu par to, lai griež ministrijām budžetus nost par 20% kaut vai aritmētiski, ja jau vajag. Un nevajag skatīties uz cilvēkiem, kas aiz tā samazinājuma stāv, nevajag neko skatīt individuāli. Ja vajag laukos mazās skolas klapēt ciet, tad davai klapējam ar. Bērnus aizvest uz tuvāko lielo skolu ir lētāk, nekā skolu uzturēt. Viss. Loģikai tagad ir jābūt tādai. Atlaidiet darbiniekus, likvidējiet aģentūras, tikai davai pēc diviem gadiem sāksim atkal normāli dzīvot.

Es esmu arī pret to, ka kredītņēmējiem tiek dota kaut kāda palīdzība. Neviens nespieda pirkt dzīvokļus, neviens nespieda pārvērtēt ienākumus, neviens nespieda pirkt jaunas mašīnas papildus vēl dzīvokļiem. A mums tauta ir jobana dura, piedodiet protams, kas grib uzreiz dzīvot kā Eiropā, uzskatot par savām tiesībām tā dzīvot. Un tagad valstij būs jāpalīdz šiem mudakiem, kam ar savu purčika dzīvokli nepietika, bet gribējās jaunajā projektā dzīvot un ar jaunu auto braukt? Viņi ir tie, kas šo krīzi pie mums noveda līdz tai kvintesencei, kurā mēs tagad esam. Un nevajag viņiem palīdzēt. Par muļķību ir jāmaksā, pavisam vienkārši.

Es lūk nemaz nejūtu līdzi tipiem, kas nopērk dzīvokli (lai pārdotu pēc tam dārgāk, protams) par 140k latiem, tad ieliek vēl 20k remontā un tagad ir spiesti pārdot to dzīvokli par 60k, jo banka skrien pakaļ. Viņu taču arī valsts ir apmānījusi ne?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]markizs
2009-03-02 14:26 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo)


[info]tiesibsargs
2009-03-02 14:34 (saite)
cik lielā mērā valsts šos pensionārus dotē. Reāli tā ir sociālā palīdzība.

filtrē bazaru. pensija ir attiecīgā pensionāra īpašums. griezt nost no tās ir tas pats, kas ienākt tavās mājās un paņemt dīvānu, kompi, teļļuku un vēl ledusskapi ar visiem produktiem.

Atlaidiet darbiniekus, likvidējiet aģentūras, tikai davai pēc diviem gadiem sāksim atkal normāli dzīvot.

kas tie "mēs" tādi būs, drīkst pajautāt? tu domā, tu dzīvs paliksi, kad tev apkārt dzīvos bars humanoīdu uz badāmiršanas robežas? tev pārgriezīs rīkli un apēdīs bez sāls. nedzīvojam tak vakuumā, komrād!

Par muļķību ir jāmaksā, pavisam vienkārši.

jā, un muļķība ir dažādās pakāpēs. vismuļķīgāk ir rīkojušās bankas, jo viņām tak info bija pieejams daudz augstākā pakāpē. lai nu kam, bet bankām jau nu bija jāsaprot, ka īpašumu cenas nekāpj bezgalīgi debesīs... ne tā?

(Atbildēt uz šo)


[info]tiesibsargs
2009-03-02 14:43 (saite)
ja nu kam domāšana NAV aprobežota, tad tas ir man. man pašam nav ne lielu kredītu, ne bērnu. attiecīgi izdevumi minimāli. varu aizmukt kaut vai uz gazas sektoru par brīvprātīgo strādāt, ja nu kas.

bet nezin kāpēc man tomēr ir pietiekami daudz prāta apjēgt, ka sist pa vājākajiem krīzes laikā ir neprāts. tiem, kas veci. tiem, kas šajā krīzes laikā audzina jaunos pilsoņus (kur tad arī to ekonomiku cels, ib). tiem, kas slimi un lūdz medicīnisko palīdzību. tiem, kas bez darba un nevar atrast jaunu.

tas viss mani tieši neskar, jo es nevienā tajā kategorijā neietilpstu. bet, ja valsts šos humanoīdus, kuri godīgi maksājuši nodokļus, nodos iznīcībai - tad kāda jēga tādai valstij? tad mūs var mūžu mūžos apsaimniekot valūtas fonda onkuļi, graizot budžetus.

tikai tu nesaproti vienu. kad smagi pasliktinās ekonomiskā un sociālā situācija, tas galu galā skar visus. tevi aplaupīs kāds, kuram jāatmaksā kredīts, bet naudas nav. tev iedos pa ķobi bezdarbnieks, kurš aiz bēdām apnarkojies. utt utjp.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-03-02 14:46 (saite)
lai mani neaplaupītu kāds, kam jāmaksā kredīts, man būtu jāuzstāj uz to, ka valsts samaksā viņa kredītu? Savādāk jau nekā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tiesibsargs
2009-03-02 17:34 (saite)
kas paņēmis kredītu uz savu vienīgo mājokli, godīgi maksājis nodokļus, tad finanšu spekulanti sadirš visu finanšu sistēmu, īpašumu cenas nokrītas... un humanoīds pat pārdodot to mājokli paliek parādā bankai. un ja tādam humanoīdam nav darba. nu, tad tik nazi rokā un laupīt - ko tad vēl?

a tu te vienkāršo to uz kaut kādu palienētu naudu, kas jāatdod.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2009-03-02 14:48 (saite)
"Ja vajag laukos mazās skolas klapēt ciet, tad davai klapējam ar. Bērnus aizvest uz tuvāko lielo skolu ir lētāk, nekā skolu uzturēt. Viss."

Ak tad lētāk. Tas ir vienīgais, kas tavā vienādojumā ietilpst? Tik sekli skatoties, sadirsīsi visu vienos vārtos... Izmaksas nav vienīgā pozīciji, kas ļautu noteikt kurš tieši risinājums ir labāks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-03-02 14:54 (saite)
ak jā sociālie faktori, pareizi..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]watt
2009-03-02 14:55 (saite)
tā gan, jāierēķina. no otras puses, mums iedzīvotāju blīvums (uz kvadrātkilometru) ir graujoši mazs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2009-03-02 14:54 (saite)
"A mums tauta ir jobana dura"
varbūt tev kautkas šeit būs piebilstams: http://klab.lv/users/watt/398294.html

Un pie mums vispār patērētāji ir neinformēti, nesaprot kas ir procenti, ko nozīmē tas, ka atmaksājot kredītu vai līzingu tu pārmaksā 2x.

Viņiem nav vecāki, kas izstāstīs par to, kāda bedre ir kredītlīnija (un ko nozīmē kredītkartes parāds ar 30%+ gadā), un kas ir parādu piedziņa.

Par to, kā ir ņemt kredītu savos 20 gados, kad liekas, ka visu dzīvi vienā darbā strādāsi, un nekad nebūs jāmeklē darbs 6 mēnešus sēdot bezdarbniekos.

Kamēr nav vecāki/draugi ar konkrētu dzīves stāstu, kas atturēs un pamācīs, tikmēr tauta ir neaizsargāta. Un ir aktīvi jāsargā no visādiem apšaubāmiem biznis variantiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]pata
2009-03-02 14:58 (saite)
piekrītu svenskam par pensionāriem. analgīn, tie pensionāri ar savu mūža darbu ir noeplnījuši cilvēka cienīgas (iztikas minimuma līmenī?) vecumdienas. un tie pensionāri ir mūsu vecāki un vecvecāki, tie ir dzīvi cilvēki.
nepiekrītu par aritmētisku apgriešanu, jo ir jālikvidē iestādes un jāsakārto pārvalde kopumā, apgriežot finansējumu pēc būtības, nevis pēc matemātiskas pieejas! jo iestāžu ir par daudz un aparāts ir uzblīdis! ar visiem vadītājiem un vietniekiem, un padomniekiem etc.
piekrītu Tev par kredītiem un pārāk otpimistiskām prognozēm, par cilvēkiem, kuri neprātīgi ir centušies apmierināt savu sāta sajūtu, un par bankām, kuras ... nu ja, tām arī nebija sāta sajūtas :( nāvi spekulantiem, protams.
bet maksāsim par to mēs visi :D:D:D:D

(Atbildēt uz šo)


[info]sara
2009-03-02 15:09 (saite)
jā, par pensionaŗiem arī man liekās, ka šie cilvēki gan nu ir pelnījuši vismaz, lai neapgriež pensijas

kaut vai mans tēvs- kurš mūžā nav žēlojies- pārcietis, otro p.k. ,izgājis sibīriju, reabilitēts 56. gadā, nekādā īpašā darba nedabūja, strādāja par atslēdznieku, sagaidija neatkarību, dabūja minimālo pensiju + izsūtīto pabalsto 50 ls vai, un viss-nežēlojās. Tādu ir n-tie- tie ir cilvēki, kas arī padomju laikā godprātīgi darīja savu darbu rūpnīcās fabrikās, kolhozos, tāpat arī vēl neatkarības pirmssākumos, uz viņu dabra augļiem jau mēs cēlām šito valsti, un daudzi to varēja arī izlaupīt tikai tāpēc, ka šie cilvēki to bija sastrādājuši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]markizs
2009-03-02 16:21 (saite)
man jau liekas, ka te neiet runa kurš ko ir pelnījis un kurš ko nav.
Var jau protams arī 99% valsts budžeta atdot pensijās, jo visi ir tās pelnījuši...bet vai no tā ilgtermiņa visiem būs labāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tiesibsargs
2009-03-02 17:40 (saite)
ilgtermiņā nevienam nebūs svarīgi, vai TEV tagad maksā algu vai nē. a nuka atsakies no naudas, a? jebšu slabo?

visi varoņi runāt un dirst par to, kas pašus neskar. tad kad tavai desai griezīs nost, gan jau brēksi ojojoj.

99 % nekur nav jāatdod, nebur drāmu. pensijas ir jāierēķina budžetā, un budžeta caurumus ar svf naudiņu ir ļauts lāpīt. šie humanoīdi visu mūžu strādājuši valsts labā, un viņiem tā pensija pienākas, punkts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]markizs
2009-03-02 17:53 (saite)
Tad pēc tavas loģikas sanāk tagad tiek visiem algas grieztas nost, valsts izdevumi tiek samzināti, tas nozīmē ka sociālā budžeta lielums procentuāli pret kopējo tikai palielināsies? Līdz teiksim 99%?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brookings
2009-03-02 19:49 (saite)
Upurēsim visu šeit Latvijā, lai rietumu valstis var kaut kādā veidā izvairities no krīzes - (loģika ir šāda: Ja neaizņemsim no SVF, lai sargātu Pareks, sekas būs jūtāmas Rietumos, nē?) Un, analgin, lai pensionāri un ģimenes par to maksā.

Aah un vēl vispārināsim par kr.ņēmejiem un izdarīsim izdevigus secinajumus.. ble

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?