. ([info]aktrise) rakstīja,
@ 2013-02-19 14:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es iedomājos par tām atmiņām no pavisam agras bērnības. man prātā nāk viena reize, kad es gulēju redeļu gultiņā, vecāku istabā. neviena istabā nebija, tikai pie durvīm skrāpējās kaķis. un man ir tāda sajūta, ka es toreiz zināju - tas ir tas nešpetnais siāmas kaķis, kurš bija kādreiz pieklīdis -, tikai nezinu, vai tās zināšanas par kaķi savām atmiņām esmu pieaudzējusi vēlāk no mammas stāstiem, vai patiešām jau toreiz zināju, kas tas par kaķi. lj useris kaplacis stāstīja, ka atcerās, kā ir vests bēbīšu kulbā, atceroties to sajūtu - ka baigi forši esot šķitusi tā ratosbraukšana. bet kā vispār ir ar tām bērnības atmiņām - vai es tad jau domāju? vai jau domās verbāli apzinājos sevi un to, kur es atrodos, kas notiek? vai varbūt tieši tāpēc visas tās bēbīša laika atmiņas ir pazudušas, jo nebija valodisku domu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]siltavieta
2013-02-19 14:46 (saite)
vakar lasīju krusttēva memuārus, viņš raksta, ka gājuši jūrā, prasījis atļauju robežsardzei braukt zvejā iepretim manām lauku mājām, līdzi esot bijis mans paps, mana māsa un es, visi pliki, peldbiksēs. malā mūs jau sagaidījusi robežsardze, gandrīz cietumā esot ielikti. nebija jau mobilo telefonu, ka var piezvanīt un noskaidrot, vai tiešām atļauja prasīta. bet es neko neatceros, pilnīgi neko. it kā nekas tāds nebūtu bijis.

(Atbildēt uz šo)


[info]siltavieta
2013-02-19 14:48 (saite)
man tik dziļu bērnības atmiņu liekas vispār nav. redeļu gultiņas un ratiņi.

(Atbildēt uz šo)


[info]zg
2013-02-19 15:13 (saite)
nu mans vīrs stāsta bērnības atmiņas teju kopš dzimšanas brīža. bet no 2 gadu vecuma nenormāli reālas un tādas pilnas.
es atceros kaut kādas noskaņas, fragmentus. bet šaubos, vai zīdaiņa vecuma. nē.

(Atbildēt uz šo)


[info]blond
2013-02-19 15:16 (saite)
man arī nav tik dziļu atmiņu. bet mana mamma atceras no bērnības, viņiem starp istabām bijusī divi pakāpieni - un viņa atceras, kā šļūkusi uz dibena pa tiem pakāpieniem augšā, lejā. mammai bija nepilni 2 gadi, kad viņi no tā dzīvokļa izvācās, tātad tās ir tik senas atmiņas. bet tās, protams, ir tādas sajūtu, neverbālas. tomēr man pat tādu nav. līdzīgas kvalitātes atmiņas man ir labi ja no 4-5 gadu vecuma.

(Atbildēt uz šo)


[info]missalise
2013-02-19 15:29 (saite)
Manas pirmās atmiņas, ko atceros - ka kaimiņu puika ved mani vizināties dzeltenajos ratos, ir ļoti agrs pavasaris, ceļš ir grambains un malās vēl kaut kur ir sniegs. Viņš nevis iet, stumjot manus ratus, bet skrien. Un tad vienā brīdī viņš saka - tā, tagad brauksim atpakaļ. Bet es gribu braukt vēl uz priekšu, bet nemāku vēl viņam to pateikt, tāpēc mēs braucam atpakaļ. Bet, kad mamma mani ceļ laukā no ratiem, tad gan es sāku protestējot raudāt. Bet cik man toreiz gadu bija - nudien nezinu - tajos parastajos padomjlaiku kulbas ratos ietilpu.
Saka, ka pašās pirmajās bērnības atmiņās esot iekodēta informācija par to, kas cilvēkam šajā dzīvē jādara. Par sevi es to saprotu tā -jāiemācās pateikt, ko es tiešām gribu, nevis jāļaujas citu ietekmei.

(Atbildēt uz šo)


[info]likcepure
2013-02-19 19:26 (saite)
varbūt tas ir kā ar pāli. atmiņas veidojas, jo nofiksē lietas ik pēc brītiņa, piedzēries nespēj to izdarīt, tāpēc arī kaut kādu daļu vakara vispār neatceries. varbūt vēl nav tās spējas fiksēt. bet varbūt arī ar valodu saistīts, sazin'. kā diez dzīvniekiem ar to atmiņu? visādi refleksi, piemēram, vienreiz ievēru ķepu durvīs, tagad pakāpjos atpakaļ, jau ir. un, ja jau redz sapņus, tad arī atmiņai varbūt ir, kaut kādā, iespējams, citā formā nekā mums. re, man apziņas plūsma.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?