putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2020-04-16 12:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man šķiet, ir iestājies apnikums un atslābums, plus vēl salīdzinoši labie rezultāti. bīstami iemidzinoši, imho
no valm slimnīcas izporķīts slimnieks, kas tur dabūjis c-19 (bija ziņas, ka slimn slēdz terapeitisko nodaļu, jo uzliesmojums), un atvests uz vietējo pansionātu atpakaļ. par pozitīvo testu ziņas laikam pienākušas tikai pēc izrakstīšanas un būšanas jau atpakaļ. bet pansionātā viņu aprūpējusi persona, kas paralēli strādā arī uz nmpd. tātad tagad riska grupā ir viss pansionāts, tā darbinieki plus vēl nmpd izsaukušie. neatliekamā covid piegāde, my ass.
kā arī veselības ministrijas noteikumi par bezmaksas testu - visiem, kas atgriezušies pēdējās 14 dienas no ārzemēm. haloo, pēdējie reisi bija marta beigās. matemātika? nu un citi, kam IR simptomi, bet vēl visādi papildnosacījumi. kā arī no ģimenes testē tikai vienu.
karoče, ar šito pašapmierinātību mēs atlaidīsim uzmanību un būs par velti mēnesi sēdēts uz ausīm. no otras puses labi, ka sastingums iekustas, tad cilvēkiem neliekas, ka viss ir baigā pakaļā, atsākas kustība, arī ekonomiskā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]au
2020-04-16 12:11 (saite)
tagad jau var testēt arī ar ģimenes ārsta nosūtījumu un darba devēji var nosūtīt darbiniekus, man liekas, kā reizi šobrīd ir daudz plašāks testējamo loks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2020-04-16 12:25 (saite)
es vakar rūpīgi izlasīju noteikumus.
ģim ārsts var nosūtīt, ja ir pneimonijas pazīmes. ja ir elpceļu infekcijas pazīmes, tad tikai, ja vecāks par 65, ir konkrētas hroniskas saslimšanas, ir imūndeficīts, epidemiologa noteikts kontakts ar slimnieku, ar kur nedzīvo kopā, ja strādā riskainās vietās, piemēram, b/d.
darba devēji var nosūtīt tikai noteiktu nozaru darbiniekus, tas loģiski, protams. bet manis minētajā nmpd gadījumā pārējā brigāde, kas bija bijusi kontaktā ar minēto darbinieci, aizbrauca visi nodot testu. viņiem prasīja - nu i nafig, jums taču simptomu nav.
var jau būt, ka bez simptomiem vispār nav vērts testēt, nezinu. tai pat laikā parādās teksti, ka visbīstamākie tieši ir asimptomatiskie, jo nezina, ka ir slimi un turpina kontaktēties ar citiem. un iedomājies - jo īpaši tāda nmpd brigāde.

es nevaimanāju, ka viss ir slikti, bet bažījos, ka varbūt galva nezina, ko dara rumpis, kā arī, ka labi sākuši, neiebraucam tagad kādā grāvī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2020-04-16 12:13 (saite)
un pēdējie reisi bija vakar, btw.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2020-04-16 12:27 (saite)
tad ir atsākuši, jo pirms pāris nedēļām bija ziņa, ka uz laiku vispār pārtrauc repatriantu atgriešanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2020-04-16 12:30 (saite)
vakar bija čupa ar reisiem, un būs vēl aprīlī un maijā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2020-04-16 12:22 (saite)
Jā. Labais laiks, pa kluso ciemos pie radiem vai kopā uzpīpēt, optimisti izīrē vasaras namiņus par wow summām ar dabūjamu papildus uzkopšanas u.tml servisu katru dienu

No otras puses - es arī gandrīz uzaicināju ciemiņus, jo man piemirsās

Par velti uz ausīm sēdēts nav, mums ir kaut kādas rezerves aizsarglīdzekļiem, pirmajiem saslimušajiem mediķiem jau divas nedēļas slimības aiz muguras, daudz ko ražo uz vietas, t.i. dez.līdzekļu mums toč pietiks, šobrīd notiek apmācības ražošanai un tiek atvieglota sertifikācija uz vietas razotām maskām lai tās neskaitītos 'sadzīves' un mediķiem ar izglītību, kas strādāja ārzemēs, viens no nākošajiem soļiem būs pēdējo gadu studenti
Tie, kam ir dārzi dūšīgi gatavojas sēt un stādīt, varbūt kaut kā izkulsimies

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2020-04-16 12:27 (saite)
Un ir iepirktas valsts rezerves medikamentiem, aizliegts svarīgo zāļu eksports, turklāt nesteroīdos mēs varam tepat uz vietas saražot, mums ir kur, kas ir milzīgs pluss, teorijā pat tik lai tiešām visiem pietiktu

Ma šķiet trakākais ar tiem pansionātiem, jau tagad daudz kur trūkst darbinieku un tie kas ir arī tādi nekādi. Bet nu tieši tas pats jau daudz kur citur kur mazi nesvarīgi ikdienas darbiņi ar smieklīgām algām un vecu personālu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2020-04-16 12:33 (saite)
jā, es jūtu, ka man arī sāk piemirsties uzmanīties veikalā vai darbā.
un skaidrs, ka lokdaunā nevar turēt visu valsti uz pusgadu (mums gan ir diezgan maigs), pat vīrusam vēl neizzudušam darbība atsāksies arvien vairāk. protams, ar katru brīdi tiek iegūta arvien lielāka pieredze gan med. personālam, gan speciālistiem lēmējiem. un arī zāļu, vakcīnu sagaidīšana ar katru brīdi tuvojas.
mani vnk vakardien uzzinātais stāsts par gadījumu aplēja ar aukstu dušu. pie tam vairāku darbinieku dzīvesbiedres ir potenciālās kontaktpersonas. zin kā, ja tas sāk skart pavisam reāli un personīgi, sajūtas arī citas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-04-16 12:45 (saite)
Pa lielam jau neviens nezin kas būs rīt, šitāda nedrošība ir visiem, tas, ko var darīt ir pārrunāt ar katru par to, kā atbalstīt. Lai neiet uz veikalu, ir taču arī mazajās pilsētās šobrīd piegāde, kaut vai centralizētu improvizētu autoveikalu ar pārskaitījumu un bezkontakta piegādi, tās pašas maskas sašūt, ja uzņēmums var atļauties, nopirkt iedot lietošanai dez.līdzekli rokām, jo virsmām laikam var nopirkt paši par sakarīgākām cenām. Nu un cimdus ja var dabūt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2020-04-16 12:46 (saite)
nu man no laukiem ir pašai jābrauc uz Kuldīgu uz veikalu, tur nav nekādu piegāžu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2020-04-16 13:32 (saite)
ai, mani aizķer atlajstsajmu tipa cilvēku klaigāšana soctīklos a la "lūk, turuntur tagad lockdownu atlaiž vaļīgāk, a pie mums tirānija", tikai turuntur ar visu vaļīgāko atlaišanu ir daudz ciešāk nekā pie mums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-04-16 13:37 (saite)
lūk lūk. idejoti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2020-04-16 13:43 (saite)
jaunajā IRā ir raksts par EE un LT cīņu ar vīrusu, un uz viņu fona mēs izskatāmies pēc gudro, viedo un veiksmīgo valsts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2020-04-16 13:45 (saite)
viss ir relatīvs :)
es feisbukā pierakstījos foreigners in vilnius grupā, jo tur viļņas mērs postē regulārus updeitus, kas ir izcilas komunikācijas paraugs. tad nu arī salasu visādu info. piemēram lietuvā kopš pagājušās nedēļas ir obligātas maskas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2020-04-16 16:56 (saite)
taisnību sakot, man liekas OK, ka no ģimenes testē tikai vienu, it īpaši, ja tam vienam ir kkādi simptomi. ja tests parādās pozitīvs, tad, ņemot vērā vīrusa lipīgumu, ir diezgan skaidrs, ka arī visi pārējie telpu dalošie ģimenes locekļi ir slimi vai saslims. nu un tā kā ārstēšana tāpat nekāda nav, ja vien nepanesas smagā formā, tad it is what it is.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2020-04-16 17:06 (saite)
principā jā. vienīgi psiholoģiski noteikti ir vieglāk ievērot karantīnu, ja skaidri zini, ka tev ir vīruss. arī ja nav simptomu. kā arī pēc tam ilgi nākas sēdēt mājās, jo simptomu sen vairs nav, bet tests joprojām uzrāda pozitīvu rezultātu. bet ja nebūsi testēts sākumā, diez vai arī pēc tam testēs, lai noteiktu, va esi ticis vaļā no vīrusa.
nu un ir dzirdēti reāli stāsti iz dzīves, kad vīrs ar elpceļu saslimšanu, sievai nekas, taisa testu abiem, vīram negatīvs, sievai pozitīvs. pieejā ar viena ģimenes locekļa testēšanu noteikti tiktu testēts vīrs, visa ģimene turpinātu dzīvot ar pārliecību, ka vīrusa nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-04-16 17:11 (saite)
https://www.apollo.lv/6947633/rezekne-ar-covid-19-saslimusi-72-gadus-veca-bernu-kirurge-skaidribas-par-to-ka-arste-inficejusies-neesot

Vēl jau arī birokrētiskais aspekts, kā linkā, sūdīgi tev, ja dzīvo mājsaimniecībā ar slimo kam ir o.k, bet slimnīcu vajag tev, kas nav laboratoriski apstiprināti slims

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-04-16 17:21 (saite)
lūk, par šo es arī runāju. ka no ministrijas puses info ir - testi visiem pietiek, aicina testēties aktīvāk, lai labāk var apzināties reālo situāciju un ar to cīnīties. bet rumpis dara pa savam, viņiem ir konkrētas vadlīnijas un viss, iepūt. loģikas argumenti nestrādā. zb
karoče, kāda jēga labi vadīt sitāciju augšējos līmeņos, ieskaitot ugu, viņķeli utt, ja reālo procedūru veicēji strādā šādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-04-16 17:30 (saite)
Jebkurā procedūrā ir trūkumi, tomēr tik traki kā Kafkas Pilī arī nav, mazie procedūras gariņi dara kā instrukcijas lapā teikts, tur improvizācijai nav vietas un augšas jau nezin kur ir tie carurumi kamēr nav konkrēts gadījums. Bardaks ir, bet samērā organizēts
Jēga ir, var paskatīties uz to kā citās valstīs, protams, to kur bija vispareizāk neviens šobrīd nezin, to zināsim post factum

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?