pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 18., 2014 | 03:31 pm
posted by: pelnufeja in pajautaa

Kas notiek ar maizi, ja tā ir ilgstoši stāvējusi saldētavā? Jautājums ir par to, vai es varu to atkausēt un, piemēram, izcept grauzdiņus, vai arī ar mani notiks kaut kas briesmīgs, jo maize būs veca un toksiska? :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

--

from: [info]ripp
date: Aug. 18., 2014 - 03:38 pm
#

ja pirms sasaldēšanas tā ir bijusi laba un saldētavā nav nejauši atkususi pa vidam (nu tur elektrības raustīšanās vai kas), tad tā noteikti būs laba arī pēc ilgākas glabāšanas.

Atbildēt | Diskusija


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Aug. 18., 2014 - 04:09 pm
#

aha, paldies - man gan nav ne jausmas, kāda tā bija, kad nokļuva saldētavā un vai nav atkususi pa vidam, bet nu, tad skaidrs, ka principā ķēpāties ir vērts, un ir cerības, ka būs labi grauzdiņi. man vienk. te dīvainā kārtā daudz tās maizes. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]augsne
date: Aug. 18., 2014 - 03:39 pm
#

Var ēst.

Atbildēt


Tā, kurai zalkši nāk mājās

from: [info]putnelis
date: Aug. 18., 2014 - 03:42 pm
#

tā vien uzglabāju - ņemu pa sasalušai šķēlītei un tosterī apcepu. Mums vienmēr galdā svaiga, silta, smaržojoša maize.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 18., 2014 - 03:50 pm
#

pa taisno no saldētavas laukā šķēli un tosterī?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Tā, kurai zalkši nāk mājās

from: [info]putnelis
date: Aug. 18., 2014 - 03:59 pm
#

nu ja.

Atbildēt | Iepriekšējais


wild thing

from: [info]evy
date: Aug. 18., 2014 - 06:51 pm
#

es arii pa taisno no saldeetavas tosterii iekshaa! kad tostera nebija, uz pannas cepu - abeejaadi nekaadas vainas :)

Atbildēt | Iepriekšējais


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Aug. 18., 2014 - 04:10 pm
#

mees taapat.

Atbildēt | Iepriekšējais


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Aug. 18., 2014 - 04:11 pm
#

tā tik ir ideja, es aŗi turpmāk tā darīšu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Aug. 18., 2014 - 04:09 pm
#

Maize ļoti labi glabājas sasaldēta.

Atbildēt


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Aug. 18., 2014 - 04:15 pm
#

Ja maize ilgstoši stāv saldētavā, tā sasalst :)
Nekas slikts pēc atkausēšanas ar to nenotiks, pilnīgi noteikti grauzdiņus var cept un ēst.

Atbildēt | Diskusija


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Aug. 18., 2014 - 04:20 pm
#

Forši. :) Paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Aug. 18., 2014 - 05:18 pm
#

nav pat obligati graudzinus. var lietot ka parastu maizi ar

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Aug. 18., 2014 - 06:33 pm
#

ok, tagad zināšu, es vienk. parastu maizi gandrīz neēdu, tikai ceptu, bet varbūt suns gribēs kādu šķēli. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sakaarnis
date: Aug. 18., 2014 - 06:23 pm
#

Nevarētu būt tā, ka ilgstoši saldētavā izturēta, tā ir sažuvusi?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]sursurs
date: Aug. 18., 2014 - 06:47 pm
#

ja tāpat - bez maisiņa, tad jā :D
Bet nu es tieši tā Kiprā, kad dzīvoju, glabāju no LV atvesto rupjmaizi - lai pietiek ilgākam laikam. turēju saldētavā un, kad ļoti, ļoti gribējās kā našķi vilku laukā no saldētavas un ēdu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Aug. 18., 2014 - 06:55 pm
#

Ņemot vērā, ka ne britu salas, ne amerika vēl nav izmiruši, saldētu un atkausētu maizi ver ēst līdz ūkai.

Atbildēt


from: [info]petro
date: Aug. 18., 2014 - 07:14 pm
#

Ģeodēzisti sibīrijā bija 30kY saldētu mamutu atrakuši. Atkausēja un ēda. Ko tavā izpratnē nozīmē vārds "ilgstoši"?

Atbildēt | Diskusija


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Aug. 18., 2014 - 07:37 pm
#

nezinu, es pieļauju, ka maize varētu būt bijusi saldētavā pusgadu vai ilgāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


andalusia

from: [info]andalusia
date: Aug. 19., 2014 - 02:01 pm
#

sasaldetu rupjmaizi edu ari pec pus gada, pilnigi ok pat bez tosteresanas un grauzdesanas//

Atbildēt