16 Jūnijs 2015 @ 18:45
 
Jupis rāvis to vegānus un glutēna neēdājus - jātaisa vegan, gluten-free kūka, lai visi kursabiedri un pasniedzēji to varētu ēst, bet internetos atrodamajās receptēs ir tik specifiskas sastāvdaļas, ka man paietu puse diena to visu meklējot. Kādam varbūt ir zināma relatīvi vienkārša kūka, ko varētu tādam palielākam ļaužu baram uztaisīt?
 
 
( Post a new comment )
Strēlniece[info]str on 16. Jūnijs 2015 - 19:36
nopērc http://internet.bioteka.lv/index.php?dispatch=products.view&product_id=34246 ( vai citu līdzīgu maisījumu tai bodē) ( tur jāliek olas un sviests- pieleic banānus un augu eļļu) pa visru samet ogas
vai aizej https://www.facebook.com/tiramaize?fref=ts un nop[ērc piemērotus
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
vakardienas[info]vakardiena on 16. Jūnijs 2015 - 20:32
Satur pilnpiena pulveri.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Strēlniece[info]str on 16. Jūnijs 2015 - 20:55
nu tas kā piemērs - tur jau ir dāžadi tie maisījumi
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on 16. Jūnijs 2015 - 20:51
bet Tev ir kāds, kam aktuālas ir ABAS lietas vienlaicīgi? ja nē, tad es Tavā vietā taisītu divas kūkas, tas vienkāršāk.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on 16. Jūnijs 2015 - 20:55
tur jau tā visa nelaime, ka ir abas lietas vienlaicīgas. Ja būtu vai nu/vai nu, tad jau problēmu būtu mazāk.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on 17. Jūnijs 2015 - 09:37
lai tas cilvēks ar īpašajām vajadzībām arī tad taisa kūku, iepazīstina pārējos ar labu recepti :D kā nekā, pasākumi, kuros ir viss kurss, parasti nozīmē groziņu, tad vnk uzreiz var vnk sadalīt, kurš ko nes groziņā! deleģēt pienākumus ftw, leadership at its best.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on 16. Jūnijs 2015 - 20:55
ja glute-free ēd olas, tad torta caprese vai ātro plātsmaizi (uz augļiem veidnē uzlej uzputotas olas ar drusku mandeļu/etc miltiem, ļ.simbolisku to daudzumu lai sanāk gaisīgs 'biskvīts'
otrajam - vegāno burkānkūku
(Atbildēt) (Link)
[info]wirefearsblack on 16. Jūnijs 2015 - 20:55
parasti ir tā ka vegāni neēd tās kūkas, kuras viņi neēd, bet vai ir tā, ka kāds nevegāns neēd vegānu kūkas? saku tik nekonkrēti jo īsti nezinu, kas ir vegāns/
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
A: grumpy cat[info]klusums on 17. Jūnijs 2015 - 01:05
Pf! Galvenais lai tač garšīgi.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]wirefearsblack on 17. Jūnijs 2015 - 01:18
jā,nudien, bet, vai vegāns tā spēj domāt?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
banderlogs: labowski[info]banderlogs on 17. Jūnijs 2015 - 13:17
un ja nu cilvēka ar glutēna un laktozes nepanesamību atmet sandalītes no tās garšīgās kūkas?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
A[info]klusums on 17. Jūnijs 2015 - 13:24
Nu te jau bij iebildums, kā nōrmāls cilvēks ēdīs bezglutēna vegan kūku ,un vai vegan kūkas citi izņemot vegānus var ēst.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]methodrone on 16. Jūnijs 2015 - 20:57
minimalistbaker.com ir labas (vienkaarshas) receptes
(Atbildēt) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on 16. Jūnijs 2015 - 21:05
iečeko jz inese_tk receptes, viņai ir vegānas, daļa arī glutēnbrīvas. tur vajag blenderi. kopīgais - apakšā sablendētas dateles+mandeles, bet pieļauju, ka var saulespuķu sēkliņas vai citus riekstus un tad slāņos vai nu kokospienu ar ogām vai pa slāņiem atsevišķi. sasaldē. vajag lielu saldētavu. zinu, ka var taisīt kremu banāks+kakao vai avokado+kakao vegānajam pildījumam, ja izdomā tādu slāni taisīt. vai vegāno šokolādi (kokoseļļa+agaves sīrups/kļavu vai jebkas kas nav medus + kakao)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on 16. Jūnijs 2015 - 21:22
āā, super, liels paldies visiem. izrādās, nav tik traki, kā domāju. :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
Ūūlę[info]chimera on 16. Jūnijs 2015 - 22:06
iečeko inesi_tk, vai pavisam vienkārši:

pamatnei: sablendē dateles ar dajebkādiem riekstiem, izmīci pa veidni, ieliec ledusskapī uz kādu laiku. tas ir pamatu pamats, vēl var gāzt kl
āt visādas sēklas, žāvētas ogas, kokoseļļu un what not.

pildījumam: sablendē dajebkādas ogas, svaigas saldētas. ja nav agara, ar ko saželēt, vnk pildi pamatnē un liec saldētavā, būs ok. un tur, protams, arī var gāzt visko citu klāt.
(Atbildēt) (Link)
displaced polarbear[info]dzhindzhera on 16. Jūnijs 2015 - 22:16
lai ēd ūdenspankūkas!

bet, ja nopietni - paņem cepamo pulveri, miltus un kādu vecu zapti, samaisi kopā un veidnē iekšā. pēc minūtēm 30-40 būs gatavs tīri okei kekss. ja gribās dikti šikot, pārgriez pa vidu lēzeniski uz pusēm un iesmērē tai vidū kaut vai to pašu zapti. riekstus, rozīnes var mest iekšā. pa virsu nokaisi ar pūdercukuru, un, kas neēd, lai iet pāris mājas tālāk.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
displaced polarbear[info]dzhindzhera on 16. Jūnijs 2015 - 22:16
vai... miltos takš ir glutēns. jooopciik... diez no griķu miltiem to var dabūt gatavu?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on 17. Jūnijs 2015 - 10:33
Es diemžēl nevaru ieteikt neko par vegānu kūkām, bet šis ieraksts atgādināja par šo:
https://pbs.twimg.com/media/B1ONoenIAAEIgn7.jpg:large
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on 17. Jūnijs 2015 - 13:17
+miljons

Vispār, es te šņākdama pirku sastāvdaļas un taisīju kūku, bet, zini, pamatne no mandelēm un vīģēm (datelēm) patiesībā ir diezgan garšīga. es gan nezinu, vai veselīgāka par parasto smilšu mīklas vai saberzti cepumi+izkausēts sviests variantu, bet gardi vienalga.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on 17. Jūnijs 2015 - 14:38
Dateles ir kaut kas lielisks. Lai veicas! :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)