pajautaa

Par indukcijas virsmu virtuvei

« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2014 | 07:28 pm
posted by: hmmm in pajautaa

Jāpērk iebūvējamā indukcijas virsma. Interneta veikalos dažādi atlases kritēriji un nevaru saprast sekojušus aspektus:

1) Vai vajag obligāti metāla rāmi apkārt, vai var arī pikt bez? Ko labu dod tā slīpā mala tiem modeļiem, kam nav rāmja - vai ikdienā tas kaut kā tas noder?
2) Ar kāda ražotāja virsmu esat apmierināti?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

watt

from: [info]watt
date: Maijs. 19., 2014 - 07:46 pm
#

nevajag rāmi - tur tikai netīrumi krāsies.

Atbildēt | Diskusija


watt

from: [info]watt
date: Maijs. 19., 2014 - 07:58 pm
#

man ir Siemens EH875SN11E 80cm platais - nav ne vainas. 1000€ gan maksāja

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Maijs. 19., 2014 - 08:03 pm
#

ņemšu vērā, paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais


jauna un kaislīga

from: [info]nrk
date: Maijs. 19., 2014 - 07:48 pm
#

Kāpēc indukcijas? kad izvēlējos, šķita, ka izņemot to, ka jāpērk īpaši trauki, nav nekādu reālu priekšrocību.

Atbildēt | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Maijs. 19., 2014 - 07:50 pm
#

Silstot tikai zem traukiem, nevis visa virsma. Un pati uzsilšana esot ātrāka nekā vienkārši elektriskajai virsmai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Maijs. 19., 2014 - 07:58 pm
#

nesalidzinami atraka.un ekonomiskaka.nevajag rami. esmu bijusi apmierinata ar visam 4 dazadam kas man bijusas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Maijs. 19., 2014 - 08:02 pm
#

vai ir atšķirība arī virsmas materiālam (stikls/keramika), vai arī indukcijas visas vienādas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Maijs. 19., 2014 - 08:21 pm
#

hmm, es nemaz nezinu kadas man ir bijusas, bet lielas nozimes, imho, nav, jo uz iindukcijas nekas nepiedeg

Atbildēt | Iepriekšējais


watt

from: [info]watt
date: Maijs. 19., 2014 - 08:55 pm
#

gandrīz visas ir tas Schott Ceran ražotājs. interesanti ir tas, ka virsma nomināli ir stikls, un sasist to var, piemēram ja čuguna pannu uzmet.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Maijs. 20., 2014 - 12:20 am
#

pirmkārt sasist var visu - galvenais mācēt pareizi turēt čuguna pannu ;)

es ar savu čuguneni vienriņķa virsmai tuvojos daudz maz mierīgi - rūdīts stikls ir rūdīts stikls un nemaz nav trausls ;) ja nemēģina pierādīt pretējo

Atbildēt | Iepriekšējais


jauna un kaislīga

from: [info]nrk
date: Maijs. 19., 2014 - 08:01 pm
#

Parastajām jau riņķi ir dažādu izmēru, un katliņi, pannas līdzīgos. Turklāt der visi trauki, arī stikla cepešbļodas. Par uzkaršanu laikam jau taisnība. Vēl, ja šobrīd nav elektriskā plīts, pāraudi, kā ir ar jaudu - vai nesitīs korķus ārā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Maijs. 19., 2014 - 08:03 pm
#

Jau laicīgi plānoju palielināt jaudu, jo diez vai uz viena skaitītāja pavilks gan boileri, gan plīti.

Atbildēt | Iepriekšējais


watt

from: [info]watt
date: Maijs. 19., 2014 - 08:23 pm
#

reāla priekšrocība ir tas, ka nepiedeg ja kautkas izlīst (jo virsma nav tik karsta) - mazāk smirdēšanas un netīrības. nevar nejauši apdedzināties (tas ir salīdzinot ar parastajām elektriskajām virsmām).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Maijs. 20., 2014 - 12:24 am
#

ņu ņu teiksmas atlal - piedod, nevaru noturēties

temperatūra starp cepšanas virsmu un cepamo ir vienāda un tāda pati kā starp plīts virsmu un pannu - atbilstoši, ja cepšanas/vārīšanas procesā kas ielīst starpā, tāpat piedeg - nu vienīgi šāda varbūtība ir visai minimāla, kaut arī ar laiku pannas vai katla rādiusā kaut kas gan jau sakrāsies, bet tas nav salīdzināms ar termiskajām virsmām - tur tiešām ir apokalipse šādos gadījumos ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Maijs. 20., 2014 - 10:34 am
#

nevis tikai nepiedeg, bet manēja automātiski izslēdzas un ziņo, ka ir pārgājis pāri. tāpat arī viņa no powerboosta nomainās uz "9", kad ūdens jau sācis vārīties.

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Maijs. 19., 2014 - 11:02 pm
#

Ātrums ar kuru uzsilst. Vispār aizmirst par gaidīšanu, kad panna uzsils, jo tas notiek sekundēs. Tai pašā laikā - maigi zemie režīmi, šokolādi var kausēt pa tiešo, nekādas ūdens peldes.
Zem keramikas traukiem paliek gemosā par 10eur nopērkamu apli - jāatceras, ka zem tā kaut kam palīstot piedegs gan. Ko ir viegli aizmirst, jo nekas cits jau nepiedeg:) Ā, un vispār visi vecie katli derēja, nav tie indukcijai derīgie trauki nemaz tāda eksotika.

Zanussi, modeli neatceros.

Atbildēt | Iepriekšējais


.

from: [info]teddy
date: Maijs. 20., 2014 - 01:51 pm
#

Vispār jau indukcijas virsma nesilt vispār, bet ar indukcijas palīdzību pa tiešo silda trauku, t.i. trauks silst pats no sevis. Savukārt virsmas stiklu sasilda pats uzkarsušais trauks.

Pieņemu, ka metāla rāmis varētu dažos gadījumos pasargāt stiklu no sasišanas, bet pašam ir bez rāmja.

Atbildēt | Iepriekšējais


while the limousines wait in the street

from: [info]up
date: Maijs. 19., 2014 - 10:42 pm
#

Rāmi nevajag, krājas sūdi. Bet man labāk patīk parastās keramiskās ne-indukcijas.

Atbildēt


from: [info]eermaniitis
date: Maijs. 20., 2014 - 12:28 am
#

nu jā - viena lieta jāatceras - indukcija strādā režīmā skrein-skrien- stāvi-gaidi -skrien - skrein - skrien - gaidi -gaidi-skein ...

atbiltoši skriešanas režīmā indukcija strādā ar pilnu jaudu - un viņas regulēšana atšķiras, ar to, ka netiek regulēts sildīšanas jauda, bet gan tas, cik milisekundes šī jauda darbosies

tas gan pie vārīšanas nav jūtams, bet pie cepšanas gan ;) uz pannas to var sajust fisiski

kaut gan man patīk indukcija - vajag tikai pie viņas pierast

Atbildēt


sole

from: [info]sole
date: Maijs. 20., 2014 - 09:02 am
#

Mums ir Whirlpool un esam ļoti apmierināti. Pirkām PTA.

Atbildēt