pajautaa

tomātu zupa

« previous entry | next entry »
Aug. 26., 2013 | 06:45 pm
posted by: jackalope in pajautaa

ienācās ļoti daudz tomātu. nav blendera. gribētos uztaisīt zupu. kāds kulinārijas guru var ieteikt, kā to labāk izdarīt? paldies!

upd. iegāju veikalā un nopirku blenderi. :) paldies visiem par ieteikumiem, anyway, improvizēšu kaut kādu vidusceļu starp visu šeit minēto.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

--

from: [info]ripp
date: Aug. 26., 2013 - 06:54 pm
#

var rīvēt ar smalko rīvi, bet tad sākumā jānoņem āda (pirms tam noplaucējot), un jāizņem sēklas. čakarīgi gan tas ir.

Atbildēt | Diskusija


jackalope

from: [info]jackalope
date: Aug. 26., 2013 - 07:05 pm
#

es štukoju noplaucēt un vienkārši tasīt kaut kādu putrveidīgu masu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Aug. 26., 2013 - 07:45 pm
#

tā var, protams :)

Atbildēt | Iepriekšējais


jackalope

from: [info]jackalope
date: Aug. 26., 2013 - 07:06 pm
#

+ ko tu ieteiktu vēl klāt, vispār? es domāju grauzdiņus, sīpolus, ķiplokus, visādas garšvielas, sieru. derētu vēl kaut kas varbūt

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Aug. 26., 2013 - 07:39 pm
#

kāpēc jāizņem sēklas?

vispār no tomātiem jau ne tikai krēmzupas vāra, tā ka bez blendera var itin labi iztikt. sagriež gabaliņos un vāra.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Aug. 26., 2013 - 07:44 pm
#

ehm, es biju domājusi gaspačo. to piemirsu pieminēt. man tajā sēklas traucētu. ja vāra, tad ir labāk, bet neblenderētas sēklas man personīgi traucētu.
ja vāra, tad rīvēt arī nevajag. sagriezt un tad saspaidīt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Tā Meitene

from: [info]tension
date: Aug. 26., 2013 - 07:41 pm
#

bundža konservētu tomātu (sablenderēti)+sablenderēti svaigi tomāti+kausētā siera iepakojums (kaut kāds Dzintarveidīgais)+garšvielas ir ļoti garšīgi
kad man nebija blendera, svaigos tomātus ļoti smalki sagraizīju, konservētie izjuka tāpat, un bija ok

Atbildēt


from: [info]ikvakars
date: Aug. 26., 2013 - 07:42 pm
#

Ieliec krāsnī aplej ar olivveļu, saspied ķiplokus klāt, pacep kādu pus h un tad ar mikseri sabliez visu šķidrumā, pieliec sāli/soju, čilī piparu, baigi labi būs

Atbildēt


Bartzabel Lennon

from: [info]jimmy
date: Aug. 26., 2013 - 09:01 pm
#

taisi gaspačo!

Atbildēt | Diskusija


jackalope

from: [info]jackalope
date: Aug. 26., 2013 - 09:30 pm
#

gaspačo nekad nav garšojis. taisu tagad hc krēmzupu, smaržo izcili

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Aug. 27., 2013 - 12:22 pm
#

trū tomātisti īdēs, ka par daudz visa kā sabērts un vairs nejūt tomāta skābuma iedarbību uz kuņģi, bet man ļoti garšo šāda zupas variācija:

burkāni [ja ir, teiksim, 5 l katls, tad kādi četri normāli]
sīpoli, cik gribas. var likt tādā pašā daudzumā kā burkānus
ķiploks, cik garšo
noplaucēti tomāti, cik ir

burkānus sašņikā ripiņās un pirmos liek apcepties katlā, kurā esi ielējis un uzkarsējis olīveļļu. vai kādu citu taukvielu. tad met klāt kaut vai četrās daļās sagrieztus sīpolus, ja ir var arī puravu likt.
kad šis kādu brīdi apcepies, ir laiks tomātiem. met iekšā. var peiliet bišķi ūdeni. ā, ķiploki. tos tad, kad sanāk atcerēties.
tātad, vāra līdz mīkstiem burkāniem.

garšvielas.
kad izvārījies, met iekšā pieejamo svaiga bazilika daudzumu [nevajag pārspīlēt], zupu apstrādā ar blenderi.
mellie pipari, sāls, kajēna + bišķi pielieku kanēli un padaudz - cukuru. lai nebūtu tik skāba.
gardu muti ēd nost ar fetas sieru. vai olīvēm. vai vēlvisuko.

Atbildēt