tomātu zupa
« previous entry | next entry »
Aug. 26., 2013 | 06:45 pm
posted by: jackalope in pajautaa
ienācās ļoti daudz tomātu. nav blendera. gribētos uztaisīt zupu. kāds kulinārijas guru var ieteikt, kā to labāk izdarīt? paldies!
upd. iegāju veikalā un nopirku blenderi. :) paldies visiem par ieteikumiem, anyway, improvizēšu kaut kādu vidusceļu starp visu šeit minēto.
upd. iegāju veikalā un nopirku blenderi. :) paldies visiem par ieteikumiem, anyway, improvizēšu kaut kādu vidusceļu starp visu šeit minēto.
from:
ripp
date: Aug. 26., 2013 - 06:54 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
jackalope
date: Aug. 26., 2013 - 07:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
ripp
date: Aug. 26., 2013 - 07:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
jackalope
date: Aug. 26., 2013 - 07:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
rasbainieks
date: Aug. 26., 2013 - 07:39 pm
#
vispār no tomātiem jau ne tikai krēmzupas vāra, tā ka bez blendera var itin labi iztikt. sagriež gabaliņos un vāra.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
ripp
date: Aug. 26., 2013 - 07:44 pm
#
ja vāra, tad rīvēt arī nevajag. sagriezt un tad saspaidīt.
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
tension
date: Aug. 26., 2013 - 07:41 pm
#
kad man nebija blendera, svaigos tomātus ļoti smalki sagraizīju, konservētie izjuka tāpat, un bija ok
Atbildēt
from:
ikvakars
date: Aug. 26., 2013 - 07:42 pm
#
Atbildēt
from:
jimmy
date: Aug. 26., 2013 - 09:01 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
jackalope
date: Aug. 26., 2013 - 09:30 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
nenoteiksme
date: Aug. 27., 2013 - 12:22 pm
#
burkāni [ja ir, teiksim, 5 l katls, tad kādi četri normāli]
sīpoli, cik gribas. var likt tādā pašā daudzumā kā burkānus
ķiploks, cik garšo
noplaucēti tomāti, cik ir
burkānus sašņikā ripiņās un pirmos liek apcepties katlā, kurā esi ielējis un uzkarsējis olīveļļu. vai kādu citu taukvielu. tad met klāt kaut vai četrās daļās sagrieztus sīpolus, ja ir var arī puravu likt.
kad šis kādu brīdi apcepies, ir laiks tomātiem. met iekšā. var peiliet bišķi ūdeni. ā, ķiploki. tos tad, kad sanāk atcerēties.
tātad, vāra līdz mīkstiem burkāniem.
garšvielas.
kad izvārījies, met iekšā pieejamo svaiga bazilika daudzumu [nevajag pārspīlēt], zupu apstrādā ar blenderi.
mellie pipari, sāls, kajēna + bišķi pielieku kanēli un padaudz - cukuru. lai nebūtu tik skāba.
gardu muti ēd nost ar fetas sieru. vai olīvēm. vai vēlvisuko.
Atbildēt