pajautaa

tomātu zupa

« previous entry | next entry »
Aug. 26., 2013 | 06:45 pm
posted by: jackalope in pajautaa

ienācās ļoti daudz tomātu. nav blendera. gribētos uztaisīt zupu. kāds kulinārijas guru var ieteikt, kā to labāk izdarīt? paldies!

upd. iegāju veikalā un nopirku blenderi. :) paldies visiem par ieteikumiem, anyway, improvizēšu kaut kādu vidusceļu starp visu šeit minēto.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Aug. 27., 2013 - 12:22 pm
#

trū tomātisti īdēs, ka par daudz visa kā sabērts un vairs nejūt tomāta skābuma iedarbību uz kuņģi, bet man ļoti garšo šāda zupas variācija:

burkāni [ja ir, teiksim, 5 l katls, tad kādi četri normāli]
sīpoli, cik gribas. var likt tādā pašā daudzumā kā burkānus
ķiploks, cik garšo
noplaucēti tomāti, cik ir

burkānus sašņikā ripiņās un pirmos liek apcepties katlā, kurā esi ielējis un uzkarsējis olīveļļu. vai kādu citu taukvielu. tad met klāt kaut vai četrās daļās sagrieztus sīpolus, ja ir var arī puravu likt.
kad šis kādu brīdi apcepies, ir laiks tomātiem. met iekšā. var peiliet bišķi ūdeni. ā, ķiploki. tos tad, kad sanāk atcerēties.
tātad, vāra līdz mīkstiem burkāniem.

garšvielas.
kad izvārījies, met iekšā pieejamo svaiga bazilika daudzumu [nevajag pārspīlēt], zupu apstrādā ar blenderi.
mellie pipari, sāls, kajēna + bišķi pielieku kanēli un padaudz - cukuru. lai nebūtu tik skāba.
gardu muti ēd nost ar fetas sieru. vai olīvēm. vai vēlvisuko.

Atbildēt