| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 12:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es laikam pagaidām sliecos uz ievārījumiem, tak nekad mūžā neko tādu neesmu darījusi.
Es darītu pa vienkāršo, it sevišķi, ja var glabāt ledusskapī - izņem kauliņus, saber ar cukuru (ieteicams Dansukker ievārījuma cukuru - to vajag mazāk, labāk saželē un ir klāt arī konservants kālija sorbāts :)), pavāra kādu laiku un burkās iekšā. Ja gribas mazāk šķidruma, vairāk ogu - var lieko šķidrumu pēc vārīšanas nosmelt un izmantot, teiksim, kaut kādu kulinārijas izstrādājumu pārliešanai vai liķieru gatavošanai.
| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 01:22 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha, paldies, es nupat tieši šo cukuru nopirku pēc ilgas plauktu inspicēšanas :))
| From: | ib |
Date: | July 16th, 2008 - 01:04 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es šogad savārīju pirmās divas puslitrenes ievārījuma savā nemaz-ar-ne-tik-īsajā mūžā. Savārīju ķiršus putrā, tad caur caurduri (lasīt - duršlaku) izberzu cauri, tad atpakaļ katlā, cukuru klāt un uzvāri. It kā cukuru vajagot tik pat, cik ķiršus. Protams, neviena vesela ķirša ievārījumā nebūs, sanāk tāda vienmērīga masa, bet vismaz nebija jājekerējas ar kauliņiem.
| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 01:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tā ir ideja!
| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 12:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nemels pekstiņus, man mājās ledusskapī stāv pāris kg ķiršu.
ļauj ierūgt un ieskābt paturi siltumā
:D
| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 02:20 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Starp citu, laikam tiešām taisīšu "naļivku" - būs alko :))
From: | affair |
Date: | July 16th, 2008 - 12:42 pm |
---|
| | | (Link) |
|
dzeltens
kompac labi sanāk.
Manai memmei arī dārzā tādi makten skābi, bet kompots sanāk dievīgs.
Recepti gan no galvas nezinu. Tak der jebkura.
| From: | oblica |
Date: | July 16th, 2008 - 12:30 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vīnu nevar? Vai vismaz liķieri? :)
| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 12:32 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Un kā to taisa? Mūsmājās līdz šim tikai vīrs alu ir taisījis.
| From: | oblica |
Date: | July 16th, 2008 - 12:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nav ne jausmas. Es piedalos pie dzeršanas, ne pagatavošanas procesa, bet esmu redzējusi milzīgas pudeles ar kaut kādām gumijas šļaukām - tas vīnam. A liķieri mamma kkā tur lej spirtu/šnabi uz ogām, tad tur (ķiršiem tikai obligāti kauliņi jāizņem!) un izkāš, kkad cukuru liek klāt. īsti nezinu, gan jau, ka i-netā var atrast.
Kompots, tad nav kauliņi jāņem ārā, lai gan vēlams.
Zinu, kā ir, ja ir liels daudzums... galvenā problēma ir kauliņu izņemšana :/
| From: | zan |
Date: | July 16th, 2008 - 12:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
viņķeli, saprotams!
tais kompotu, savādāk no kauliņu izņemšanas sajuksi prātā
| From: | puce |
Date: | July 16th, 2008 - 01:01 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es ar'i balsoju par kompotu.
zapti! zapti!
ja saskābs, tad no tās vīnu! :)
| From: | coma |
Date: | July 16th, 2008 - 02:55 pm |
---|
| | | (Link) |
|