| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 12:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es laikam pagaidām sliecos uz ievārījumiem, tak nekad mūžā neko tādu neesmu darījusi.
Es darītu pa vienkāršo, it sevišķi, ja var glabāt ledusskapī - izņem kauliņus, saber ar cukuru (ieteicams Dansukker ievārījuma cukuru - to vajag mazāk, labāk saželē un ir klāt arī konservants kālija sorbāts :)), pavāra kādu laiku un burkās iekšā. Ja gribas mazāk šķidruma, vairāk ogu - var lieko šķidrumu pēc vārīšanas nosmelt un izmantot, teiksim, kaut kādu kulinārijas izstrādājumu pārliešanai vai liķieru gatavošanai.
| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 01:22 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha, paldies, es nupat tieši šo cukuru nopirku pēc ilgas plauktu inspicēšanas :))
| From: | ib |
Date: | July 16th, 2008 - 01:04 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es šogad savārīju pirmās divas puslitrenes ievārījuma savā nemaz-ar-ne-tik-īsajā mūžā. Savārīju ķiršus putrā, tad caur caurduri (lasīt - duršlaku) izberzu cauri, tad atpakaļ katlā, cukuru klāt un uzvāri. It kā cukuru vajagot tik pat, cik ķiršus. Protams, neviena vesela ķirša ievārījumā nebūs, sanāk tāda vienmērīga masa, bet vismaz nebija jājekerējas ar kauliņiem.
| From: | shelly |
Date: | July 16th, 2008 - 01:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tā ir ideja!