Shelly -

Jul. 16th, 2008

12:13 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(25 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 12:34 pm
(Link)
Es laikam pagaidām sliecos uz ievārījumiem, tak nekad mūžā neko tādu neesmu darījusi.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:July 16th, 2008 - 01:04 pm
(Link)
Es darītu pa vienkāršo, it sevišķi, ja var glabāt ledusskapī - izņem kauliņus, saber ar cukuru (ieteicams Dansukker ievārījuma cukuru - to vajag mazāk, labāk saželē un ir klāt arī konservants kālija sorbāts :)), pavāra kādu laiku un burkās iekšā. Ja gribas mazāk šķidruma, vairāk ogu - var lieko šķidrumu pēc vārīšanas nosmelt un izmantot, teiksim, kaut kādu kulinārijas izstrādājumu pārliešanai vai liķieru gatavošanai.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 01:22 pm
(Link)
Aha, paldies, es nupat tieši šo cukuru nopirku pēc ilgas plauktu inspicēšanas :))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ib
Date:July 16th, 2008 - 01:04 pm
(Link)
Es šogad savārīju pirmās divas puslitrenes ievārījuma savā nemaz-ar-ne-tik-īsajā mūžā. Savārīju ķiršus putrā, tad caur caurduri (lasīt - duršlaku) izberzu cauri, tad atpakaļ katlā, cukuru klāt un uzvāri. It kā cukuru vajagot tik pat, cik ķiršus. Protams, neviena vesela ķirša ievārījumā nebūs, sanāk tāda vienmērīga masa, bet vismaz nebija jājekerējas ar kauliņiem.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 01:23 pm
(Link)
Tā ir ideja!
(Reply to this) (Parent)