09:54 pm
Vīrs sapircies veselu kaudzi kulinārijas grāmatiņu. Tagad šķirstu konservu receptes un laizos. Atkal atdzīvojies vecais murgs par marinēšanu. Man tā garšo visi marinējumi (nē, īstenmībā jūs pat iedomāties nevarat, kā garšo)!
Jā, jā, zinu, es jau vasarā, šķiet taisījos marinēt. affair un ravena man pat atveda maisu ar upeņu lapām. Bet es kaut kā... notrusīju.
Tagad, protams, kožu sev pirkstos līdz elkonim - kā man tās lapas noderētu!!!
Tiesa, man, kulinārijas analfabētam, pasūtīto picu meistaram, radās jautājums - ko marinēšanas kontekstā nozīmē mistiskā "sterilizēšana"? To burku tak neliek vārošā ūdenī?
From: | murse |
Date: | April 9th, 2008 - 10:03 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu, mees izskalojam ar verdoshu vnk.
| From: | shelly |
Date: | April 9th, 2008 - 10:09 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tur parasti ir rakstīts kaut kas stilā "aplejiet ar marinādi, streilizējiet X minūtes".
| From: | jojo |
Date: | April 9th, 2008 - 10:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ā, nu burkas ar saturu vāra, cik atceros. pēc tam karstas vāko.
no upeņu lapām sanāk brīnumgarda tēja :)
From: | susure |
Date: | April 9th, 2008 - 10:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu mēs vārījām burkas.
un vāciņus ar.
| From: | shelly |
Date: | April 9th, 2008 - 10:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha. Tātad, visu saliek burkā, aplej ar marinādi, aizvāko, liek kastrolī un vāra?
From: | susure |
Date: | April 9th, 2008 - 10:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | ld |
Date: | April 10th, 2008 - 11:59 am |
---|
| | | (Link) |
|
vāko beigās. pēc pasterizēšanas.
| From: | pata |
Date: | April 9th, 2008 - 10:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nē, viņai izgriež olas :D
Tu gadījumā nejauc sterlizēšanu ar pasterizēšanu?! Jo sterilizēšanu veic tukšai burkai ar karstu ūdeni, pirms Tu tajā bāz kaut ko iekšā, bet pasterizēšana jau ir karsēšanas (60-100C) process ar visu mantu, kura laikā arī tiek iznīcināti visi mikroorganismi, kas acīmredzot vēlāk varētu veicināt rūgšanas procesu.
| From: | shelly |
Date: | April 9th, 2008 - 10:36 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | aleja |
Date: | April 9th, 2008 - 10:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
sākumā sterilizē tikai burkas un vākus.
| From: | psihs |
Date: | April 9th, 2008 - 10:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
man tā rāvena besī ārā !!!
| From: | aleja |
Date: | April 9th, 2008 - 10:37 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ļoti labs veids, kā sterilizēt burkas - ja ir mikrene, ielej burkā apmēram 1/4 ūdens no tilpuma, un liek uz kādām 10 minūtēm. protams, vienā reizē var un vajag likt vairākas burkas.
| From: | shelly |
Date: | April 9th, 2008 - 10:40 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vo vells, tās burkas gan ir izturīgas!
From: | murse |
Date: | April 9th, 2008 - 11:02 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tāpēc jauliek vairākas, ka puse saplīst :DD
tukšas burkas izskalo ar karstu(gandrīz verdošu) ūdeni un vākus arī samet lielākā traukā un aplej ar karstu ūdeni. pēc tam, kad ir sagāzti iekšā gurķi, dillītes un viss pārējais, lielā katlā ieklāj dvieli, saliek pa virsu burkas, ielej ūdeni tā, lai burkai gandrīz līdz augšai, tad vāra x minūtes kontrolējot temperatūru(tā, lai galīgi nevārās, bet gandrīz).
ik vasaru marinējos :)
burkas kārtīgi izmazgā, saliec mantu iekšā un tad tālāk divi varianti:
1)burkas saliec lielā kastrolī ar vārošu ūdenī un vāri X minūtes. Burkas ir vaļā, kastroļa dibenā ietiecams ielikt kādu dvielīti. Tad velk ārā, karstas aizvāko. Apgriež otrādi, līdz atdziest. Tad uz pagrabu, vai kur tur.
2)uzlej virsū verdošu ūdeni, aizvāko, satin segās un atstāj uz pāris stundām (līdzīgi kā rīsus, griķus mēdz karstumā breidināt), vēlams uz nakti.
Abos gadījumos efekts vienāds, tikai otrs variants ir vienkāršāks :) Taču ir pāris receptes, kad tā nedrīkst darīt. Piemēram, liekot tomātus želejā. bet kompotus, marinādes - tik uz priekšu!
| From: | lennay |
Date: | April 10th, 2008 - 11:45 am |
---|
| | | (Link) |
|
cik atceros no bērnības, vecāki turēja burkas virs vāroša ūdens katla, lai garaiņi saiet iekšā..man liekas
| From: | up |
Date: | April 10th, 2008 - 11:50 am |
---|
| | | (Link) |
|
piepildiitas burkas ar virsuu uzliktiem (vienkaarshi valjiigi uzstuteetiem, nevis aizgrieztiem) vaakiem liek katlaa, dalej uudeni liidz burku kaklinjiem (burkaam tad jaabuut viena izmeera) uzkarsee katlus liidz uudens tajaa sasniedz 80 graadu temperatuuru un uztur to 10 minuutes. ja nav termometra ar ko kontroleet temp, tad vienkaarshi uz aci, lai uudens katlaa gandriiz vaaraas, bet tomeer veel nevaaraas. peectam celj burkas laukaa, skruuvee cieshi ciet un liek uz izklaata dvieliisha atdzeseeties ar vaaku uz leju. noteikti vajag ar dvieliiti arii paarsegt, lai leenaak dziest un nedod dies pa virtuvi rosoties uzshljakstiit kaadu pili auksta uudens - saspraags.
Nekautrējos atbildēt- iguānā tā ir elizabetes iela, berga bazārs
| From: | shelly |
Date: | April 10th, 2008 - 03:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha!
From: | (Anonymous) |
Date: | April 10th, 2008 - 03:04 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Mēs parasti iztiek ar to, ka burkas liekam kartā cepeškrāsnī. Vāram tikai vākus. Pēdējos 10 gadus nevienā burkā nekas nav sabojājies un neviena burka nav uzgājusi gaisā.