burkas kārtīgi izmazgā, saliec mantu iekšā un tad tālāk divi varianti:
1)burkas saliec lielā kastrolī ar vārošu ūdenī un vāri X minūtes. Burkas ir vaļā, kastroļa dibenā ietiecams ielikt kādu dvielīti. Tad velk ārā, karstas aizvāko. Apgriež otrādi, līdz atdziest. Tad uz pagrabu, vai kur tur.
2)uzlej virsū verdošu ūdeni, aizvāko, satin segās un atstāj uz pāris stundām (līdzīgi kā rīsus, griķus mēdz karstumā breidināt), vēlams uz nakti.
Abos gadījumos efekts vienāds, tikai otrs variants ir vienkāršāks :) Taču ir pāris receptes, kad tā nedrīkst darīt. Piemēram, liekot tomātus želejā. bet kompotus, marinādes - tik uz priekšu!