barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-01-23 00:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
simtā debija atcelta. lielība nesanāk.
Nē, nebūs nekāda paštaisīto nēģu rīšana.
Skatījos, kā tie kastēs lokās, lēkā, kādi tiem ir nesmuki zobi un kā caur tām dizainiski glītajām sānu žaunām (jeb nērumiem, kā tos esot jādevē) tie tver gaisu un sapratu, ka nezinu nevienu veidu, kā tos noslaktēt. Vīzija – atstāt uz nakti mašīnā, gan nosals vai nosmaks maisā paši savā nodabā diezgan ātri pārtapa bažās, ka tie saplēsīs maisu un auto būs vienos lokanos nēģos. Nē. Nē. Cept dzīvus pēc norīvēšanas ar sāli (tā iesaka pavārgrāmatas)? Kāds noteikti aizlavīsies un apmetīsies dzīvot virtuves šķirbā.

Tā ātri noskaidroju, ka baiļu un nēģi-nogalēt-nevarēšanas uzcenojums ir 7Ls/kilogramā un nopirku divas upes foreles, kuras iztīrīt ir tīrais nieks, varētu pat lietot vārdu "prieks." Un vispār, man nemaz tik ļoti tie nēģi negaršo.

Es, redz, biju sacerējusies jaunnedēļ lepni un itkāstarpcitu intonācijā reportēt žanrā "kad mājās nekā nav un atnāk viesi, izņemiet no aukstumkambara nospiestos nēģus", jo bija ienākušās ziņas par milzīgi izdevīgajiem jēlo nēģu piedāvājumiem tirgū, tomēr ekonomiskais izdevīgums kapitulē pie veikt(ne)spējas. Varu noprocesēt zivi vai apēšanai nolemto zvēru/putnu tomēr tikai no tās stadijas, kurā tas vairs nav dzīvs, šī paša iemesla dēļ, izdaudzinātās karpas nekādi neierakstās ēdamlietu sarakstā.


UPD. Atcerējos. Reiz ar laikabiedru iegadījāmies Tomes zivjaudzētavā, tā bij' Lielā piektdiena vai kas tāds un radās doma uz vakara viesībām aizvest stori. Tā nu apskāvušies un acis aizvēruši tur plāniņa vidū stāvējām, kamēr madame ar trešo reizi un vislielāko āmuru panāca raksturīgo galvaskausa kraukšķi mūsu izvēlētajam upurim. Tehniski, ir potenciāls kļūt par veģetārieti un svaigēdājhipsteri, labi vien, ka organisms blēņas ilgstoši nepiedod.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vistu_zaglis
2012-01-23 00:54 (saite)
Noindēt...

Sabraukt...

Nosmacēt ar spilvenu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-23 00:54 (saite)
Nogludināt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2012-01-23 01:02 (saite)
Vanna + tosteris?

Piedzirdīt, izgrūst pa logu, teikt, ka nelaimes gadījums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-23 01:03 (saite)
piebarot ar atraitnīšu tinktūru, lai sekcijā neredz?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]planeeta
2012-01-23 01:13 (saite)
pierunāt!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-23 01:14 (saite)
ā, kā gan mēs varējām aizmirst P.Šmita pētīto buŗšanās, vārdošanas un pesteļošanas tradīciju. Nolaidība!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]karmena
2012-01-23 00:56 (saite)
"auto vienos lokanos nēģos"... ai, kas par redzes gleznu, man tagad bailes gulēt iet.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-23 00:58 (saite)
:) Spriežot pēc tā, kā apsmējās pārdevēja, kad brīdi pazombējusi to nēģu kasti, Ļoti Noteiktā Balss tonī teicu "man, lūdzu, divas foreles!" sapratu, ka manas pārdomas bija rezamas arī sejas pantos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-01-24 14:57 (saite)
Zinātāji stāsta: dzīvus nēģus samočkājot ar sāli, no kura tie izvemjot tukšas iekšas, t.sk. smiltis. Pēc tam tos slaukot tīrus un tad jau seko viss pārējais.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-24 15:06 (saite)
Dienās gūstot vēl dažādas tautas gudrības un līdzcilvēku padomus par nēģu gatavošanu sapratu, ka nepieciešams attīstīt papildus rūdījumu un prasmes. Ar to laikam nesteigšos, pie vajadzēšanas ļaušu i/u "Krupis" un pārpircējiem gūt komerciālos labumus. Man jau te nesen bija piemērs ar pašdarību kosmētikā uz savas ādas, ar nēģiem var gadīties līdzīgi. Jāatceras MBA skolās mācītais par specializāciju, fokusu, nevis iespiešanās stratēģiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2012-01-25 17:44 (saite)
kā tad multifunkcionalitāte, platleņķis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?