rediiss ([info]rediiss) rakstīja,
@ 2010-12-20 12:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

tātad, visiem ir labi zināms, nekad neesmu to slēpusi, ka virtuvi ar visiem tajā iekšā atrodošamajamajiem priekšmetiem, kā lai to maigāk pasaka, diezko stipri vis nemīlu. tiesa, pēdējā laikā esmu samierinājusies ar likteni, nomizojusi un pat sagriezusi pārīti sīpolu. bet pēdējās dienās neliek mierā doma, ka vajadzētukaut ko pievienot tām dāvināmajām teijātera biļetēm, lai kuplāks skats, tā teikt. iepriekšējās reizēs esmu izlīdzējusies ar rafaello un tā, bet te nu man netīšām iekrita rokās tik vienkārša šokolādes bumbiņkonču recepte, ka realizēt to varētu pat es. vienīgais šaubīgais punkts ir šokolādes kausēšana. vai varēšu. tas tak jādara ūdens peldē. a tvaiki? tie tak iet taisni ģīmī!


ņemot vērā visu še sacīto, kāds ir sabiedrības viedoklis


Poll #17920
Open to: All, results viewable to: All

vai vajadzētu

View Answers

noteikti! katram sevi cienošasm rediisam ir jāmāk izgatavot šokolādes bumbiņas!
9 (64.3%)

ej labāk adīt zeķi, to tu pieproti labāk. nav, ko bāzt degunu netveramās sfairās.
5 (35.7%)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2010-12-20 13:03 (saite)
ja nav nekad darīts - tad var sanākt jocīgi, bet no otras puses - pamēģināt vienmēr ir interesanti

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 13:06 (saite)
nuvotjā, tāpēc jau es te tagad kasu pakausi. a ja nu SANĀK?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2010-12-20 13:04 (saite)
sliktākajā gadījumā - mums būs lielisks stāsts par to, kā redīsam gāja ar šokolādes bumbiņu cepšanu. galnais, turi degunu prom no applaucēšanas!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 13:07 (saite)
jā, jums tik ierēkt! :DD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2010-12-20 13:22 (saite)
in our defense - we have faith in you :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2010-12-20 13:04 (saite)
Vakar kā reiz noņēmos ar to kausēšanu :) Vislabākais, ja ir metāla bļoda ar apaļīgu dibenu un par to diametrā mazāks katliņš - tad katliņā uzvāra ūdeni, liek virsū bļodu un uz mazas uguntiņas tur ūdeni vārošā stāvoklī, kamēr šokolāde izkūst. Ar ūdens peldi ir čakars, jo tad jābūt ļoti sakritīgu izmēru traukiem, lai tos varētu bez applaucēšanās briesmām ielikt un izņemt no ūdens.
Ja šokolāde tiek kausēta nevis glazēšanai, bet saturam kopā ar sviestu vai krējumu, to mierīgi var darīt arī pa tiešo uz uguns, tikai visu laiku cītīgi jāmaisa.
Var vispār atrast recepti, kur neko kausēt nevajag, piemēram, 1:1 kondīti ar kokosriekstu skaidiņām :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 13:09 (saite)
aaa! katls mazāks par bļodu! tā ir ideja. būs jāieiet virtuvē un jāpaskatās plauktos hehe

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2010-12-20 14:31 (saite)
Vēl svarīgi - ja kausēsi glazūrai, tad nemēģini liet klāt krējumu vai kādu citu šķidrumu, ir liela iespēja, ka šokolādi saraus pikucī un vairs nevarēs dabūt šķidru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 14:32 (saite)
obojoboj, tik daudz nianšu! šito ņemšu vērā, jo man akruāt tāda doma šaudījās galvā, ka varētu ar kaut ko atjaukt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2010-12-20 14:42 (saite)
Labāk nevajag; parasta šokolāde (ar kakao saturu ap 55%) ļoti labi kūst un glazējas arī bez piedevām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zintish
2010-12-20 13:22 (saite)
un noteikti arī jāapraksta process!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 14:27 (saite)
jā, ar fočenēm. :D nekā nebija! nebūs jums te nekāds kulinārijas blogs :DD ja nu vienīgi beigas būs labas. tad palūgšu kādam izpildīt fotosesiju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zintish
2010-12-20 13:25 (saite)
ā un par kausēšanu, ja ir mikroviļņu krāsns, var kausēt tur.
salauza to shokolādi mazos gabaliņos un pielej mazu mazu bikšķi piena vai ūdens. tad uz 5 sec mikroviļņos, izņem un kārtīgi smaisa, tad atkal uz 5 sec mikroviļņos un samaisa, kamēr šoko izkusīs.
bez mazliet šķidruma vai ilgāk viņu mēģinot kausēt, var būt risks ka piedegs

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 14:29 (saite)
šitas šoreiz nedērēs, jo nava tādas uzpariktes. tikai plīts vulgaris :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ezss
2010-12-20 13:29 (saite)
A cik tev tās mantas jākausē?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 14:25 (saite)
es laikam sākšu ar vienu standarizmēra tāfelīti. visādā gadījuma negribētu sabojāt vairāk mantas vienā piegājienā hihi man vienmēr žēl sabojāta ēdiena :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ezss
2010-12-20 16:07 (saite)
tak būs labi. izkusīs, ka nemetas. Es jau domāju tu tur kīlo taisies kausēt. Un tvaiks arī nemaz tik baisi nešļācās virsū, jo kust jau sāk zem vārīšanās temperatūras

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 16:45 (saite)
lūk! zinātne nomierina :) es par tiem tvaikiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?