rediiss ([info]rediiss) rakstīja,
@ 2010-12-20 12:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

tātad, visiem ir labi zināms, nekad neesmu to slēpusi, ka virtuvi ar visiem tajā iekšā atrodošamajamajiem priekšmetiem, kā lai to maigāk pasaka, diezko stipri vis nemīlu. tiesa, pēdējā laikā esmu samierinājusies ar likteni, nomizojusi un pat sagriezusi pārīti sīpolu. bet pēdējās dienās neliek mierā doma, ka vajadzētukaut ko pievienot tām dāvināmajām teijātera biļetēm, lai kuplāks skats, tā teikt. iepriekšējās reizēs esmu izlīdzējusies ar rafaello un tā, bet te nu man netīšām iekrita rokās tik vienkārša šokolādes bumbiņkonču recepte, ka realizēt to varētu pat es. vienīgais šaubīgais punkts ir šokolādes kausēšana. vai varēšu. tas tak jādara ūdens peldē. a tvaiki? tie tak iet taisni ģīmī!


ņemot vērā visu še sacīto, kāds ir sabiedrības viedoklis


Poll #17920
Open to: All, results viewable to: All

vai vajadzētu

View Answers

noteikti! katram sevi cienošasm rediisam ir jāmāk izgatavot šokolādes bumbiņas!
9 (64.3%)

ej labāk adīt zeķi, to tu pieproti labāk. nav, ko bāzt degunu netveramās sfairās.
5 (35.7%)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2010-12-20 13:04 (saite)
Vakar kā reiz noņēmos ar to kausēšanu :) Vislabākais, ja ir metāla bļoda ar apaļīgu dibenu un par to diametrā mazāks katliņš - tad katliņā uzvāra ūdeni, liek virsū bļodu un uz mazas uguntiņas tur ūdeni vārošā stāvoklī, kamēr šokolāde izkūst. Ar ūdens peldi ir čakars, jo tad jābūt ļoti sakritīgu izmēru traukiem, lai tos varētu bez applaucēšanās briesmām ielikt un izņemt no ūdens.
Ja šokolāde tiek kausēta nevis glazēšanai, bet saturam kopā ar sviestu vai krējumu, to mierīgi var darīt arī pa tiešo uz uguns, tikai visu laiku cītīgi jāmaisa.
Var vispār atrast recepti, kur neko kausēt nevajag, piemēram, 1:1 kondīti ar kokosriekstu skaidiņām :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 13:09 (saite)
aaa! katls mazāks par bļodu! tā ir ideja. būs jāieiet virtuvē un jāpaskatās plauktos hehe

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2010-12-20 14:31 (saite)
Vēl svarīgi - ja kausēsi glazūrai, tad nemēģini liet klāt krējumu vai kādu citu šķidrumu, ir liela iespēja, ka šokolādi saraus pikucī un vairs nevarēs dabūt šķidru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-12-20 14:32 (saite)
obojoboj, tik daudz nianšu! šito ņemšu vērā, jo man akruāt tāda doma šaudījās galvā, ka varētu ar kaut ko atjaukt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2010-12-20 14:42 (saite)
Labāk nevajag; parasta šokolāde (ar kakao saturu ap 55%) ļoti labi kūst un glazējas arī bez piedevām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?