Vakar kā reiz noņēmos ar to kausēšanu :) Vislabākais, ja ir metāla bļoda ar apaļīgu dibenu un par to diametrā mazāks katliņš - tad katliņā uzvāra ūdeni, liek virsū bļodu un uz mazas uguntiņas tur ūdeni vārošā stāvoklī, kamēr šokolāde izkūst. Ar ūdens peldi ir čakars, jo tad jābūt ļoti sakritīgu izmēru traukiem, lai tos varētu bez applaucēšanās briesmām ielikt un izņemt no ūdens.
Ja šokolāde tiek kausēta nevis glazēšanai, bet saturam kopā ar sviestu vai krējumu, to mierīgi var darīt arī pa tiešo uz uguns, tikai visu laiku cītīgi jāmaisa.
Var vispār atrast recepti, kur neko kausēt nevajag, piemēram, 1:1 kondīti ar kokosriekstu skaidiņām :)
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: