pajautaa

melleņu mafini

« previous entry | next entry »
Sep. 17., 2014 | 04:34 pm
posted by: santa_be in pajautaa

Grasos šovakar cept melleņu mafinus, tādēļ rokos pa receptēm. Pārsteidz tas, ka dažās tiek lietots piens/paniņas/ūdens/cits šķidrums, bet daudzās ir tīri sviests, cukurs, olas, cepamais pulveris, mellenes. Kā ir labāk, kur ir galvenā atšķirība un vai bez papildus šķidruma nav cieti kluči? Varbūt iesakiet savu labāko recepti.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Strēlniece

from: [info]str
date: Sep. 17., 2014 - 04:46 pm
#

nopērk sauso Dobeles maisījumu, pievieno kas rakstīts un mellenes
...

Atbildēt


Scorpse

from: [info]scorpse
date: Sep. 17., 2014 - 04:51 pm
#

Es vienmēr cepu pēc vienas receptes, kur ir "tīri sviests, cukurs, olas, cepamais pulveris" + biezpiens un kam klāt liek visas piedevas, kas vien tīk - mellenes, ābolus, riekstus, rabarerus, haribo lācīšus, whatever. Sanāk jo gardi un vienmēr. Bet jāaatzīst, ka viņi vairāk tādi kā mazi keksiņi, nevis mafini.
Ja nu tomēr noder, tad te būs: http://kikasvirtuve.blogspot.com/2011/08/majas-keksi-ar-biezpienu.html
Es tiešām esmu cepusi vismaz reižu 20 pēc šīs receptes, ir super.

Atbildēt


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Sep. 17., 2014 - 04:52 pm
#

ruguspiens vai kefirs vai paninjas padaara tos pufiigus. noteikti jalieto, ja cep jumbo izmera. tie otrie bus tadi blivaki.

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Sep. 17., 2014 - 04:53 pm
#

tai mīklai jābūt šķidrai, vai griežamai, lai rezultāts būtu pufīgs?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Sep. 17., 2014 - 05:43 pm
#

paguglee jumbo muffins un redzesi proporcijas, es no galvas neatceros un nekad neatlaujos improvizet. griezamai noteikti nee, bet nu par skidru es ari to nesauktu. atceries sodu!

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Sep. 17., 2014 - 08:03 pm
#

Ar mellenēm neesmu taisījusi, vienīgi parastos, ar papildus šķidrumu, tāpat sanāk pasausi, vairāk kēksiņu stilā.
Recepti neatceros galīgi, taču svarīgākais mafinu cepšanā: sausos sajaukt atsevišķi, slapjos sajaukt atsevišķi, tad tikai slapjo un sauso kopā. Citādi būs pārāk blīvi un klucīgi.

Atbildēt


P.S.

from: [info]lietuveens
date: Sep. 17., 2014 - 08:05 pm
#

Pārbaudīta recepte:
250g milti, 2 tējk cep. pulveris, 150g cukurs, vaniļas cukurs, 100g kausēts sviests, 2 olas, 200ml piens,150g melleņu
Sausās sastāvdaļas + slapjās sastāvdaļas + ogas
180-200 grādos 15-20min

Atbildēt


Santa

from: [info]santa_be
date: Sep. 17., 2014 - 08:06 pm
#

UPD: pārdozēju ar mellēnēm- reāli virsū mīkla, apakšā melleņu zapte. 666!

Atbildēt | Diskusija


cosmo_shiva2

from: [info]cosmo_shiva2
date: Sep. 17., 2014 - 10:57 pm
#

Tad tev mīkla bij par šķidru, ja ogas salīda apakšā :) hihi

Atbildēt | Iepriekšējais


cosmo_shiva2

from: [info]cosmo_shiva2
date: Sep. 17., 2014 - 10:56 pm
#

Es lieku visu to sviestu(izkausētu) utt, ko jau minēji un bezpiedevu jogurtu, jo tie pārējie ir pārāk šķidri un iztvaiko, ka cep normāla izmēra mafinus ilgi. Vienreiz izcepu 150 dzimmenē, visus aprija 20 personas :D

Atbildēt