* ([info]inese_tk) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2009-08-04 09:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
brīt
varbūt kāds/kāda var padalīties ar kādu aukstās zupas recepti, kuras sastāvā NAV BIETES, un kura pēc pašu pieredzes ir nenormāli garšīga?
citādi man jau apnicis, ka pārējā ģimene sataisa lielo katlu ar to biešaino un ēd vieni paši. mēģināju ēst viņu tādu, kāda tā ir pirms biešu pievienošanas - nu kefīrs, gurķi, redīsi, lociņi, dilles, bet tas man asociējās ar pašķidriem, atsulojušamies salātiem.

bietes laikam palicis pēdējais bubulis, kas kopš bērnības joprojām nav spējis iegaršoties. šķebina un viss.

jau iepriekš ļotļoti pateicos


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]spriidiic
2009-08-04 09:57 (saite)
Mana kolege tikai tadu vien taisa bez bietem. bus japajautaa recepte

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 11:14 (saite)
pajautā moš

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2009-08-04 10:13 (saite)
gaspačo
http://www.receptes.lv/receptes/gaspaco/
http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/apkart-zemeslodei/spanu-nacionala-virtuve/gaspaco/
utt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]goddes
2009-08-04 10:23 (saite)
P.S. "pašu pieredze" gan negarantē garšu, katram tak sava gaume:>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 10:30 (saite)
nezinu, man laikam vājība pret nu tur receptē rakstīts tā, bet zin, labāk sanāk, ja ņem sauju vairāk to un to neliek nemaz. vienreiz mēģināju tā un tā sanāca pat daudzreiz labāk, utt.
man ļoti patīk taisīt ēst, bet es absolūti neesmu recepšu un precīzu sastāvdaļu cilvēks, tāpē ar taujāju pēc tās personīgās pieredzes. tos linkus jau apstīju pirms tam, bet, ja kāds kko iesaka no pieredzes un pastāsta kāpēc, tad ir arī vieglāk saprast un izvēlēties vai man tas garšos un patiks vai ne. un mazāka iespēja, ka būs sadirsts darbs un materiāls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-08-04 10:34 (saite)
nu labi - man skjiet, ka pietiekami garda ir tikai no tomātiem ar asām piedevām:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]karaliene
2009-08-04 10:25 (saite)
svaigais gurķis, garneles, vārītas olas un dilles, ar kefīru

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 10:30 (saite)
oi, aizmirsu piebilst, ka es veģetāriete - ne gaļu, ne zivis neēdu, tā ka garneles nederēs. bet paldies, par dalīšanos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-08-04 11:31 (saite)
pag, veģetārieši neēd zivis vai tie ir vegāni?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 11:38 (saite)
vegāni neēd vispār nekādus dzīvnieku izcelsmes produktus, ne olas, ne piena produktus, vairums arī medu.
veģetārieši neēd gaļu un zivis. ir dažādi veģetārisma veidi, piemēram ovolaktoveģetārisms, kad ēd olas un piena produktus. vai arī laktoveģetārisms, kad ēd piena produktus, bet neēd olas, utt.
cilvēkus, kas neēd gaļu, bet ēd zivis, nebūtu īsti precīzi un godīgi saukt par veģetāriešiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-08-04 11:41 (saite)
izklausās pēc reliģioziem veidiem, atvaino, protams:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 11:43 (saite)
man liekas, ka izklausās vienkārši pēc zinātniskiem terminiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-08-04 11:45 (saite)
-ovolakto- atsita okulto, bet katram savs:>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2009-08-04 11:40 (saite)
Vegāni neēd vispār neko no dzīvnieku produktiem - ne zivis, ne pienu, ne olas. Ja jautātāja ēd, piemēram, olas vai piena produktus, bet neēd zivis, tad vegāns viņa noteikti nav.
Veģetārismam vispār ir šausmīgi daudz dažādu veidu, katrs dara, kā grib :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-08-04 11:45 (saite)
interesanti kā sauc tos, kas nēēd vispār? nu varbūt melnzemi, dažreiz...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]primadonna
2009-08-04 13:49 (saite)
taburetes, ēd tikai, kad iznes ārā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]stihija
2009-08-04 10:59 (saite)
Oi, man ar nepatīk ar bietēm.
Mana māmiņa bērnībā taisījatā: vārīta ola, vārīts kartupelis, svaigs gurķis, dilles un kefīrs. Un sāli bišku klāt.
Man iet uz urrā :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 11:13 (saite)
paldies. vot tajā postā minētajā pirmsbiešu stāvoklī esošajā zupā man ar prasījās vnk vārītus karpeļus samest, bet likās arī, ka tas tā parasti sanāk, nu vnk vārīti kartupeļi ar pastāvējušiem salātiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]stihija
2009-08-04 12:01 (saite)
nu nez, var mēģināt pielikt varbūt svaigos zirnīšus vai vārītus burkānus (man gan burkāni ne ļoti). Bet arī tikai ar kartupeļiem un augstākminētajām lietām ir pat ļoti ok, neko vairāk neprasaš un garšo ļoti labi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2009-08-04 11:08 (saite)
Tātad, vajag:
1 paciņa 9% biezpiena
cietais siers
zaļumi (dilles, pētersīļi)
svaigi tomāti un gurķi
kefīrs vai rūgušpiens
valrieksti
sāls

Ieber bļodā biezpienu, sarīvē sieru, sagriež gabaliņos tomātus un gurķus, sasmalcina zaļumus, pieber sāli, pārlej visu ar kefīru/rūgušpienu, samaisa, pārber pāri valriekstus un zupa gatava. Man vismaz baigi garšo. U

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 11:11 (saite)
vo, vo, šitas izklausās baigi intrsanti. tencinu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fotomeiteenc
2009-08-04 15:49 (saite)
drusku līdzīga recepte (arī pēc pašu pieredzes)

vajadzēs
tofu sieru apm 50 g (ceturdaļpaciņa)
pāris salātlapas
gurķi
riekstus - indijas, brazīlijas, valriekstus - kopā pussauju
drusku sezama sēklas
zaļumus
daiviņu ķiploka
kefīra
sāls

Sakuļ blenderī pusi no sagrieztajiem zaļumiem ar kefīru un ķiploku. Var pielikt drusku biezpienu, lai sanaak biezāks.
Sezama eļļā apcep gabaliņos sagrieztu tofu. Der arī citas eļļas, bet sezama sanaak visgardāk.
Sagriež/saplucina/sasmalcina pārējās sastāvdaļas, pieliek tofu un atlikušos zaļumus un visu pārlej ar kefīra mērci.

Tofu lv var nopirkt vai nu pie krišnaītiem lejā vai arī- ja paveicas - sky un stockman.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-05 08:57 (saite)
paldies, paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]benis
2009-08-04 11:26 (saite)
Man līdzīga problēma. Zupu spēju ēst tikai ar sudraba karotīti. Parasto karotīšu prastums derdzās līdz nelabumam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 11:41 (saite)
ja neesi kristījies, tad moš nokristiesm, jo uz kristībām kāds tev noteikti uzdāvinās smalku sudraba karotīti, kurā iespējams būs iegravēts vārds BENIS. tās pievienotā vērtība būs arī dieva svētība un dāvinātāja labās domas. tad zupu ēšana Tev kļūs par vēl dziļāku un baudpilnāku pārdzīvojumu nekā ēdot vienkārši ar parastu sudraba karotīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2009-08-04 11:41 (saite)
Nuja, droši vien tās parastās izšķīst no tās indes, kas uz mēles biezā slānī sakrājusies ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]freakart
2009-08-04 11:49 (saite)
Pamēģini:
svaigi gurķi
marinēti gurķi
varīts kartupelis
loki
dilles
kefīrs
MARINĒTA PAPRIKA (SPILVA) un arī marinādi piegāz.
un tikpat labi tie sojas gabaliņi no kā šašliku taisījām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]freakart
2009-08-04 11:50 (saite)
uj un olas protams

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 11:52 (saite)
o, paldies!
p.s. moš šovakar piebrauksim pēc rotbanda, būsi mājā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]freakart
2009-08-04 11:57 (saite)
tu esi mājās? varu ap 14-00 ievest

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 12:14 (saite)
es būšu vislaik mājās tagad

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]freakart
2009-08-04 12:28 (saite)
ok kool

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2009-08-04 12:04 (saite)
man garšo gaspačo veidīgās zupas - paprika, gurķis, sīpols, zaļumi, sāls, malti pipari, tobasko mērces druska. visu pārlej ar tomātu sulu (protams, var blenderēt arī gatavus tomātus, bet man tas par sarežģītu). iegriež citrona druskas (tas atsvaidzina), piemet melnās olīvas, ja gribās. atdzesē. tā, apmēram...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-04 12:32 (saite)
pateicos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ilgodamies
2009-08-04 20:55 (saite)
Kolēģītes recepte : vistas buljons, vistas fileja, šampinjoni, siers, saldais krējums- visas satāvdaļas, savāra un mmm... ah... mmm :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]inese_tk
2009-08-05 09:00 (saite)
paldies, bet kā jau augstāk komentos rakstīju esmu veģetāriete. gan jau kādam citam noderēs :)
p.s. es domāju vai tik tiešām šitāda var būt aukstā zupa? nu, ja to vistas buljonu atdzesē, tad tak sabiezē tie gaļas tauciņi, kas siltai zupai peld pa virsu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?