Shelly -

Jul. 16th, 2008

12:13 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Jūsu atjautīgie un konstruktīvie ierosinājumi - kā vissaprātīgāk pagatavot milzīgu daudzumu ļoooti skābu ķiršu?

(25 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:July 16th, 2008 - 12:27 pm
(Link)
Var vārīt ievārījumā vai kompotā, pieliekot cukuru. Ziemai sasaldēt, izņemot kauliņus un sabārstot ar cukuru.
Un vēl visādos kēksos vai tamlīdzīgos izstrādājumos - skat. receptes
http://sap.lv/index.php?t=36676
http://sap.lv/index.php?t=36363
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 12:34 pm
(Link)
Es laikam pagaidām sliecos uz ievārījumiem, tak nekad mūžā neko tādu neesmu darījusi.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:July 16th, 2008 - 01:04 pm
(Link)
Es darītu pa vienkāršo, it sevišķi, ja var glabāt ledusskapī - izņem kauliņus, saber ar cukuru (ieteicams Dansukker ievārījuma cukuru - to vajag mazāk, labāk saželē un ir klāt arī konservants kālija sorbāts :)), pavāra kādu laiku un burkās iekšā. Ja gribas mazāk šķidruma, vairāk ogu - var lieko šķidrumu pēc vārīšanas nosmelt un izmantot, teiksim, kaut kādu kulinārijas izstrādājumu pārliešanai vai liķieru gatavošanai.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 01:22 pm
(Link)
Aha, paldies, es nupat tieši šo cukuru nopirku pēc ilgas plauktu inspicēšanas :))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ib
Date:July 16th, 2008 - 01:04 pm
(Link)
Es šogad savārīju pirmās divas puslitrenes ievārījuma savā nemaz-ar-ne-tik-īsajā mūžā. Savārīju ķiršus putrā, tad caur caurduri (lasīt - duršlaku) izberzu cauri, tad atpakaļ katlā, cukuru klāt un uzvāri. It kā cukuru vajagot tik pat, cik ķiršus. Protams, neviena vesela ķirša ievārījumā nebūs, sanāk tāda vienmērīga masa, bet vismaz nebija jājekerējas ar kauliņiem.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 01:23 pm
(Link)
Tā ir ideja!
(Reply to this) (Parent)
From:[info]sileens
Date:July 16th, 2008 - 12:28 pm
(Link)
saplūc spaini zaļus
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 12:33 pm
(Link)
Nemels pekstiņus, man mājās ledusskapī stāv pāris kg ķiršu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]sileens
Date:July 16th, 2008 - 12:34 pm
(Link)
ļauj ierūgt un ieskābt paturi siltumā
:D
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 02:20 pm
(Link)
Starp citu, laikam tiešām taisīšu "naļivku" - būs alko :))
(Reply to this) (Parent)
From:[info]affair
Date:July 16th, 2008 - 12:42 pm
(Link)
dzeltens
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:July 16th, 2008 - 12:28 pm
(Link)
kompac labi sanāk.
Manai memmei arī dārzā tādi makten skābi, bet kompots sanāk dievīgs.
Recepti gan no galvas nezinu. Tak der jebkura.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:July 16th, 2008 - 12:30 pm
(Link)
Vīnu nevar? Vai vismaz liķieri? :)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:July 16th, 2008 - 12:32 pm
(Link)
Un kā to taisa? Mūsmājās līdz šim tikai vīrs alu ir taisījis.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:July 16th, 2008 - 12:49 pm
(Link)
Nav ne jausmas. Es piedalos pie dzeršanas, ne pagatavošanas procesa, bet esmu redzējusi milzīgas pudeles ar kaut kādām gumijas šļaukām - tas vīnam. A liķieri mamma kkā tur lej spirtu/šnabi uz ogām, tad tur (ķiršiem tikai obligāti kauliņi jāizņem!) un izkāš, kkad cukuru liek klāt. īsti nezinu, gan jau, ka i-netā var atrast.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:July 16th, 2008 - 01:07 pm
(Link)
Par liķieriem un spirta proporcijām
http://www.sap.lv/index.php?t=36553
http://sap.lv/index.php?t=36669
Cik sapratu no otrās tēmas - vienkārši sīrupu atjauc pareizajās proporcijās ar spirtu :)
Noteikti var arī kaut kā smalkāk, bet tad netā jārakājas.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:July 16th, 2008 - 12:33 pm
(Link)
Kompots, tad nav kauliņi jāņem ārā, lai gan vēlams.

Zinu, kā ir, ja ir liels daudzums... galvenā problēma ir kauliņu izņemšana :/
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]zan
Date:July 16th, 2008 - 12:34 pm
(Link)
viņķeli, saprotams!
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:July 16th, 2008 - 12:52 pm
(Link)
tais kompotu, savādāk no kauliņu izņemšanas sajuksi prātā
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:July 16th, 2008 - 12:52 pm
(Link)
toč, vislabāk vīnu
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:July 16th, 2008 - 12:53 pm
(Link)
bet es nezinu recepti
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]puce
Date:July 16th, 2008 - 01:01 pm
(Link)
Es ar'i balsoju par kompotu.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:July 16th, 2008 - 01:38 pm
(Link)
zapti! zapti!
ja saskābs, tad no tās vīnu! :)
(Reply to this)
From:[info]sileens
Date:July 16th, 2008 - 02:06 pm
(Link)
uzcep ķiršu kūku

(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]coma
Date:July 16th, 2008 - 02:55 pm
(Link)
šodien akurāt buros cauri internetam, meklējot vienkāršāko recepti, kas ļautu pusspaini ķiršu transformēt liķierī.
piemēram: http://bar.lv/index.php?l1=3&l2=10&l3=1&lang_id=2
(Reply to this)