only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2021-07-12 17:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Eirotrips 2021 babyyyyy
es pat nezinu vai vispār ir iespējams aprakstīt divu nedēļu braucienu vienā kaut cik sakarīgā ierakstā, tāpēc es visticamāk to nemaz nedarīšu. un nez vai arī kādu tas dikti interesē.
drīzāk jūs variet gaidīt kaut kādas tematiskās pārdomas-atraudziņas ik pa laikam.

piemēram, par ēšanu esot šādā ceļojumā.
tā kā mēs bukojot paliktuves īpaši nešķirojām vai tā viesnīca, vai apartamenti, tad arī ar pārtikšanu šādā ceļojumā sanāca riktīgi haotiski, par ko es uz sevi, atklāti sakot, esmu nedaudz pikta.
skaidrs, ka ēšanā arī aiziet lielais vairums ceļojuma līdzekļu, tāpēc pat mazliet plānojot un budžetējot ir iespējams turēties rāmjos ar neplānotām ēdienreizēm utt. pa lielam mums līdzi visu laiku brauca aukstumsoma pilna ar pamatvajadzībām - maize, kaut kāds smēriņš, siers un desa, marinētu gurķīšu burka, našķis. bet cik tad ilgi pārtiksi no sviestmaizēm, kad iespējas ir rokas stiepiena attālumā?
trijās palikšanas vietās no septiņām es mums kaut ko pagatvoju un jāatzīst, ka pēdējā Čehijas dienā tie bija ne vairāk ne mazāk kā vārīti kartupeļi ar biezpienu...
Vācijā atrast ēstuves bija ļoti viegli, jo bijām divās lielajās pilsētās un, kad ceļojām starp, tad meklējām kādu scēnisku ciematiņu ar vietējo virtuvi, kuru priecīgi patērējām.
Čehijā sāka palikt nedaudz skarbāk, jo bijām jau drusku atēdušies vietējos ēdienus un arī gaļu sākām pārdozēt. bet Čehija tādā ziņā ir riktīgi mežonīgie rietumi, jo pārsvarā sastāv no 50% picērijām un 50% viss pārējais. vēlies kaut ko bez gaļas? lieliski - mums ēdienkartē ir friškas, salātu kumšķis un cepts siers, lūdzu izvēlies.
nezinu, kā ir citiem, bet es absolūti neilgojos patērēt picas. man garšo, jā, bet reizi pusgadā. bet šķiet, ka Eiropa (vai pareizāk sakot - Eiropu apmeklējošie tūristi) ir nedaudz apsēsti ar itāļu virtuvi. jo picērijas un "itāļu restorāni" ir visur! bet es kainda saprotu kāpēc, jo tas ir gandrīz kā makdonalds - tu zini, ko tu dabūsi. ir diezgan grūti sadirst recepti, kurā ir tikai maize, mērce, siers un desa.
tā nu mēs Čehijā sākumā entuziastiski metāmies uz vietējo havčiku, tad, kur varēja dabūt, patērējām vjetnamiešus un indiešus. Čehijā mēs daudz braukājām apkārt pa ciematiņiem, tāpēc no piedāvājumiem nācās samierināties ar to, kas ir. bet ap to laiku es jau sāku sapņot par milzīgām tomātu un mocarellas kaudzēm, svaigiem, maziem, kraukšķīgiem gurķiem (veikalos man satikās tikai lielie), poke bļodām, dārzeņu sautējumiem. jebko, kas nav gaļa, gaļa, gulašs, burgers, gaļa, pica utt

tāpēc es priekš sevis izdarīju nelielus secinājumus nākamajām reizēm;
-pēc iespējas bukot vietas ar virtuvi (jo sevišķi savrupākos nostūros)
-ņemt līdzi sev pierastos kondimentus (eļļu, piemēram), lai arī ceļojumā var sataisīt lielu bļodu ar salātiem
-pirkt un graizīt gabaliņos dārzeņus jau pirms braukšanas (es naivi iedomājos, ka nopirkšu pa ceļam)
-es zinu, ka tas izklausās histēriski, bet nākamajā ceļojumā es laikam braukšu ar savu kafiju un moka kanniņu, jo nu... izrādās pie labas kafijas pierod!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ninona
2021-07-12 18:13 (saite)
Secinājumi ļoti sakrīt arī ar manējiem, kaut nemaz tālos ceļos neesmu bijusi.
Bet, jā - obligāti virtuve (mums gan to nosaka arī te dažu speciālās diētas), savi produkti (arī pirmkārt jau to diētu dēļ), sava kafija un kanniņa. Arī tepat dzimtenes robežās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-07-12 18:32 (saite)
grūti jau noturēties pretī dažādu ēstuvju vilinājumam, tikai uz pašām beigām saproti, ka viss besī un neko vairs negribas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2021-07-12 18:16 (saite)
tur ar bija šitāda pekle?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-07-12 18:23 (saite)
nop, tur bija pārsvarā ārkārtīgi patīkami 21-25 grādi. reāli negribējas braukt tāpēc atpakaļ :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-07-12 18:53 (saite)
un daži mēģina iestāstīt, ka vasarai šādai jābūt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2021-07-12 19:37 (saite)
Viena no vislabākajām vasarām bija tā, kas pirms 4 gadiem, kad visu laiku grozījās ap 18-22 grādiem. <3

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-07-12 20:29 (saite)
jā, bet arī tā nav tipiska Latvijas vasara, tādas ir drusciņ siltākas. Pret karstu nedēļu es vēl neko nesaku, bet karsti divi mēneši ir par traku :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-07-12 21:51 (saite)
jā, lūk! salstošo cilvēku dēļ es esmu gatava pieturēt savu polārās mitrenes vaidu par karstumu, ja tas ilgst kaut kādu saprātīgu laika periodu, piemēram, nedēļu vai divas un pirms un pēc tam ir normālā LV vasara ar 20-plus-drusku. bet ne jau šitos tropus...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2021-07-12 18:24 (saite)
Virtuve obligāti! Man Venēcijā trešajā dienā pieriebās picas, pastas un dželato - pārgāju gandrīz tikai uz virtuvi, jo sparģeļi, tuncis, falafeļi, omomommmm!
Un arī pēčāk ceļojot pa valsti un nekur daudz nepiestājot- virtuve vienmēr! Kaut tikai omleti vai meloni sagriezt.

(Mokas kanniņa noteikti būtu manā mašīnā, ja dotos autoceļojumā, tas nebūt nav histēriski)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-07-12 18:33 (saite)
un, ja vēl atrod kādu vietējo tirdziņu, tad vispār!

saldējumu mēs laikam arī apēdām tikai vienreiz pa divām nedēļam, neskatoties uz to, ka tas bija visur. VISUR!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]grizzly_bear
2021-07-12 19:23 (saite)
Venēcijas ebreju rajonā baigi labie falafeļi – nākamās reizes zināšanai!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scorpse
2021-07-12 18:40 (saite)
Interesē gan. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-07-12 19:04 (saite)
tad labi, man būs iedvesma pareflektēt vēl :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2021-07-12 19:00 (saite)
praktiskas dabas jautājums- bukojāt pa ceļam vai savlaicīgi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-07-12 19:04 (saite)
visu bijām sabukojuši savlaicīgi, kas mums šoreiz drusku tomēr iegrieza, jo viena no vietām, kur palikām, izrādījās riktīgi nesimpātiska... bet nauda jau samaksāta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2021-07-12 22:22 (saite)
Mokas kanniņa man ir mašīnas kastē, kur brauc līdzi viss "katram gadījumam un nakšņošanai" :D Es vairs tiešām nevaru paciest aplieto kafiju.

(Atbildēt uz šo)


[info]negaisiic
2021-07-14 14:46 (saite)
interesē, interesē, mēs ar aizrautību lasīsim ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]barbala
2021-08-02 13:53 (saite)
zini, ko es vēl no nosauktā ņemu līdzi? siera griežamo nazi/lāpstiņu. un jā, ceļoju tikai ar virtuves iespējām, ja ne ārkārtas izņēmumi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?