Ātrais mājas vīns
« previous entry | next entry »
Jul. 23., 2014 | 02:49 pm
posted by: khosmos in pajautaa
šobrīd raudzēju bez speciālā vīna ierauga (lauku radu recepte), bet esmu dzirdējusi, ka varot arī iegādāties īpašo raugu, kas nogatavina vīnu 10 dienu laikā. vai ir iespējams dabūt gatavu mājas vīnu ļoti ātri, vai arī tās ir tikai izejmateriālu veikalu darbinieku sagudrotas muļķības?
from: eermaniitis
date: Jul. 23., 2014 - 08:20 pm
#
tāpēc ber industriālos raugus, kas ātri vien ar savu masu (tos var nopirkt un iebērt cik uziet) sataisa ordnungu tajā zupā, pat ja sulas nav sterilizētas vai termiski apstrādātas (teiksim sulu tvaicētājā)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: khosmos
date: Jul. 23., 2014 - 10:53 pm
#
pirmais - pirms nedaudz vairāk nekā 2 nedēļām
otrais - akurāt pirms nedēļas
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Jul. 23., 2014 - 11:04 pm
#
ar korķiem tur jābūt uzmanīgam kad aktīvais rūgšanas process ir it kā izbeidzies un mainoties dienas un nakts temperatūrām tā vīna pudele sāk elpot, pa dienu vēl palaižot co2, bet naktī atdziestot un sasūcot iekšā svaigu gaisu
ja smarža kā no lauku kaņdžas, tad atkal vari nesteigties bērt vēl raugu klāt - tā smarža no paša rauga, kas saaudzis daudz daudz ;) tad jāgaida, kad nomierināsies, ieliec vēsā pagrabā, lai raugs nosēžas un caur trubiņu nolej - dekantē no rauga nost un tad gaidi atkal
ja pa jaunam metīsi cukuru klāt (ja neesi visu jau sabēris vienā reizē) tad var speciālo raugu piemest - bet kā jau rakstīju, ja reakcija ir sprādzienveidīga, tad arī parastā rauga tur ir dafiga un viņš savu darbu dara
Atbildēt | Iepriekšējais