Jul. 23., 2014 | 11:04 pm
No:: eermaniitis
emm tad nerausties - ja co2 izdalīšanās ir jestra, tas nozīmē, ka pats co2 arī taisa korķi
ar korķiem tur jābūt uzmanīgam kad aktīvais rūgšanas process ir it kā izbeidzies un mainoties dienas un nakts temperatūrām tā vīna pudele sāk elpot, pa dienu vēl palaižot co2, bet naktī atdziestot un sasūcot iekšā svaigu gaisu
ja smarža kā no lauku kaņdžas, tad atkal vari nesteigties bērt vēl raugu klāt - tā smarža no paša rauga, kas saaudzis daudz daudz ;) tad jāgaida, kad nomierināsies, ieliec vēsā pagrabā, lai raugs nosēžas un caur trubiņu nolej - dekantē no rauga nost un tad gaidi atkal
ja pa jaunam metīsi cukuru klāt (ja neesi visu jau sabēris vienā reizē) tad var speciālo raugu piemest - bet kā jau rakstīju, ja reakcija ir sprādzienveidīga, tad arī parastā rauga tur ir dafiga un viņš savu darbu dara
ar korķiem tur jābūt uzmanīgam kad aktīvais rūgšanas process ir it kā izbeidzies un mainoties dienas un nakts temperatūrām tā vīna pudele sāk elpot, pa dienu vēl palaižot co2, bet naktī atdziestot un sasūcot iekšā svaigu gaisu
ja smarža kā no lauku kaņdžas, tad atkal vari nesteigties bērt vēl raugu klāt - tā smarža no paša rauga, kas saaudzis daudz daudz ;) tad jāgaida, kad nomierināsies, ieliec vēsā pagrabā, lai raugs nosēžas un caur trubiņu nolej - dekantē no rauga nost un tad gaidi atkal
ja pa jaunam metīsi cukuru klāt (ja neesi visu jau sabēris vienā reizē) tad var speciālo raugu piemest - bet kā jau rakstīju, ja reakcija ir sprādzienveidīga, tad arī parastā rauga tur ir dafiga un viņš savu darbu dara